Genç Kadın, Gecekonduda 2 Çocuğuyla Yaşam Mücadelesi Veriyor - Son Dakika
Güncel

Genç Kadın, Gecekonduda 2 Çocuğuyla Yaşam Mücadelesi Veriyor

Genç Kadın, Gecekonduda 2 Çocuğuyla Yaşam Mücadelesi Veriyor

Başkent Ankara'da bir gecekondunun bodrum katında 2 çocuğu ile yaşam mücadelesi veren 30 yaşındaki Hatice Koç, "Çöplerden ekmek topluyoruz." dedi.

02.09.2015 12:29  Güncelleme: 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Çankaya ilçesi 50. Yıl Mahallesi'nde ödeyemediği 250 lira kira ile tuttuğu 2 odalı bir gecekondunun bodrum katında 2 çocuğu ile yaşam mücadelesi veren 30 yaşındaki Hatice Koç, kendisine uzanacak bir yardım eli bekliyor. Sürekli şiddet gördüğünü belirttiği 11 yıllık eşinden yüzüne aldığı yumruk darbeleri sonucu sağ gözünün çıktığını, diğer gözünün ise yüzde 35 görme engelli kaldığını belirten Koç, "Çocuklarım küçük olduğu için çoğu zaman atık maddeleri toplayamıyorum. Komşularımın verdiği yemek ve çöplerden topladığımla karnımızı doyurmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

"AÇ VE SEFİL YAŞADIK"

Çankaya'nın 50'nci Yıl Mahallesi'nde 2 odalı rutubet kokan bir gecekonduda çocukları 6 yaşındaki Melisa ve 11 yaşındaki Mert ile yaşam mücadelesi veren 30 yaşındaki Hatice Koç, epilepsi hastası olduğunu sonradan öğrendiği kocası ile 2004 yılında evlendiğini söyledi. Eşinden 6 ay önce ekonomik sıkıntılar nedeniyle mahkeme kararı ile boşandığını belirten Hatice Koç, "Eşimin doğru dürüst bir işi yoktu. Bu nedenle sürekli şiddet görüyordum. Evliliğimin ilk yılında bardak yıkama tartışması nedeniyle attığı yumrukla sağ gözüm çıktı. Bu yumruk sonrasında sol gözümde de yüzde 34'lük görme engeli oluştu. Yıllar sonra çıkan gözüme eş dost yardımı ile protez göz taktırdık. Buna rağmen evliliğin yürümesi için büyük çaba harcadım. İlerleyen yıllarda iki çocuğumuz oldu. Evliliğim boyunca aç ve sefil yaşadık." dedi.

"ÇÖPLERDEN YEMEK TOPLUYORUZ"

Evliliği sırasında evin geçimi kendisinin sağlamaya çalıştığını belirten Hatice Koç, "Sokaklardan topladığım atık maddeleri satarak evime ekmek getirmeye çalışıyordum. Şimdi hiçbir gelirimiz yok. Engelli raporu çıkarmaya çalıştım, ancak 'bir gözün az da olsa görüyor' dediler. İş aradım, kimse doğru dürüst bir iş vermedi. Sokaklarda atık madde toplasam, çocuklara bakacak kimse yok. Komşular durumumuzu bildikleri için artan yemeklerini bazen veriyorlar. Yemek bulamazsak çöplerden bulduğumuz yiyeceklerle karnımızı doyurmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

"KIZIMIN OKUL MASRAFLARINI NASIL KARŞILAYACAĞIM"

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yılda 1 ton kömür yardımı aldıklarını ifade eden Hatice Koç, "Ev zemin altında olduğu için yaz aylarında bile rutubet kokuyor. Bu nedenle çocuklarım çoğu zaman hasta oluyorlar. Kızım Melisa bu yıl ilkokula başlayacak. Okul masraflarını nasıl karşılayacağım bilemiyorum. Evi tuttum tutalı 250 lira olan kiramı bir ay olsun veremedim. Elektrik kesildi, komşularımın yardımı ile açtırdım. Devlet büyüklerimizden yardım beklemekten çarem kalmadı. Önümüz kış çaresizlik içinde kara kara düşünüyorum." diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Genç Kadın, Gecekonduda 2 Çocuğuyla Yaşam Mücadelesi Veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (62)

  • seda_42: Yalan haber bugün belediyeler halkın hizmetindedir (hdp) li belediyeler disinda 25 21 Yanıtla
  • Yasalda neymiş.: Nerdesin Saraylı recep 18 18 Yanıtla
  • by meçhul: melih gökçek sanal alemden millete laf yetiştireceğine yardım etsin ankrada milyon dolar harcayıp park yapacağına fiskiyelerden çıkan suları izliyeceğine vatandaşa yardım etsin... 6 25 Yanıtla
  • OSMANİYELİ......: DEVLET SURİYELİLERE BAKACAĞINA İLK ÖNCE KENDİ HALKINA SAHİP ÇIKSIN HERKES AÇ AÇ... 26 3 Yanıtla
  • Kolgibi: Fuhuş yapsın. 1 23 Yanıtla
  • sam: Tayip giderse çoğu insanın hali böyle olur. nankör olmayın!! 9 14 Yanıtla
  • ÖZTUNALI: SAYIN MELİH GÖKÇEK BU SESE KULAK VER. 20 1 Yanıtla
  • asi kurt: Erdoğan da sarayda yaşasın lanet olsun sanada sarayinada 5 15 Yanıtla
  • Mersi: Belediye valilik ne gune duruyor kardesim gidin oraya. Sahipsiz degilsiniz. Size bakmaya mecburlar. Egitimsizlikten olsa gerek boyle seyleri bilmiyorlar 19 0 Yanıtla
  • ado: Yardım etsek aceba,kendisi ile nasıl irtibat kurabilirim bi yazarsanız 19 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement