Gazze'yle dayanışma yürüyüşü - NEW - Son Dakika
Güncel

Gazze'yle dayanışma yürüyüşü - NEW

Gazze\'yle dayanışma yürüyüşü - NEW

İsrail'in Gazze saldırıları nedeniyle ABD'nin New York kentinde, Filistin halkıyla dayanışmayı simgeleyen büyük bir protesto etkinliği düzenlendi.

21.08.2014 23:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail'in Gazze saldırıları nedeniyle ABD'nin New York kentinde, Filistin halkıyla dayanışmayı simgeleyen büyük bir protesto etkinliği düzenlendi.

New Yorklular bir kez daha İsrail'in Gazze saldırıları nedeniyle Filsitinlileri destekleyen bir mitingde bir araya gelirken, Brooklyn köprüsü üzerinden, Manhattan istikametine, Gazze'yle dayanışma yürüyüşü gerçekleştirdiler.

Aktivist grupların organize ettiği protesto yürüyüşü, kalabalığın Brooklyn'deki Cadmen Plaza Park'ta toplanmasıyla başladı. Burada yapılan konuşmalarda, Filistin halkıyla dayanışma içinde olunduğu ve Filistin'in özgürlüğüne kavuşana kadar Filistinlilerle dayanışma içinde olunacağı belirtildi.

Eleştirilerin odağında yer alan New York Polis Teşkilatı (NYPD) dışında, başta Başkan Barack Obama olmak üzere, New York Belediye Başkanı Bill De Blassio da en fazla eleştiri alan siyasilerin başında geldi.

Cadmen Plaza'dan hareket ederek, Brooklyn Köprüsü üzerinde, Manhattan'a doğru yürüyüşe geçen Amerikalılar, Obama'ya seslenerek, ''İsrail için daha fazla paraya hayır'' diye bağırırken, bir gösterici de elinde ''Gazze İçin Para'' yazan döviz taşıdığı görüldü.

Anadolu Ajansı muhabirine konuşan diğer bir katılımcı, Amerika doğumlu Filistinli genç şair Salaani Saleh, ''Filistinli veya değil, Müslüman, Hristiyan veya Yahudi, hangi dinden, ıraktan olursak olalım,  fark etmiyor. Bugün İsrail'in vahşetine maruz kalan Filistin halkıyla dayanışma gösterisi için buradayız. Bu desteğin devam edeceğini umuyorum. Sesimizin duyurmaya devam edeceğiz.'' diye konuştu.

Yürüyüşe Queens'ten katılan diğer bir gösterici, ''Özgürlüğümüz için buradayız, hiçbir geçerli nedeni olmadan, yeni doğmuş bebekler dahil, öldürülen çocuklarımızı korumak için buradayız.'' diye görüş bildirdi.

Yürüyüşte, 18 yaşındaki silahsız siyahi gencin polis tarafından öldürülmesiyle olayların büyük bir gerginliğe dönüştüğü Missouri'deki durum nedeniyle de, buradaki göstericilere de dayanışma mesajı verildi.

Yürüyüşte kullanılan sloganların bazılarında göstericiler, ''Ferguson'dan Filistin'e haklı direniş'', ''Nehirden denize, Filistin özgür olacak'', ''Ferguson'daki vahşeti ve Gazze'deki vahşeti durdurun'', ''Ferguson'dan Filistin'e işgal suçtur'' diye bağırdılar.

NYPD'nin İsrail ile kendi emniyet mensuplarının eğitimi ve bilgi paylaşımı yaptığı iddiası nedeniyle, 'One Polis Plaza'' aldı genel merkez binası önüne kadar devam eden Gazze yürüyüşünde, katılımcıların bir kısmı, Aşağı Manhattan'da bir parkta düzenlenen Ferguson'la dayanışma gösterisine de destek verdiler.

- Manhattan Köprüsü'ne devasa Filistin bayrağı: ''İsrail'i Boykot, Tecrit, Yaptırım'' -

Göstericilerin Brooklyn Köprüsü'nde yürüdüğü sırada yandaki Manhattan Köprüsüne, İsrail'i protesto eden, üzerinde ''Gazze kalbimizde. İsrail'i Boykot, Tecrit, Yaptırım'' yazan devasa bir Filistin bayrağı asıldı. Yaklaşık yarım saat kadar asılı bayrak polis tarafından indirilirken, polis konuyla ilgili soruşturma başlattı. Temmuz ayı ortasında da, Brooklyn Köprüsü'ndeki Amerikan bayraklarının yerine beyaz bayrak asılmıştı.

-New York

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gazze'yle dayanışma yürüyüşü - NEW - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement