Gazze'de Ateşkes Sağlandı, Hamas Zafer İlan Etti - Son Dakika
Güncel

Gazze'de Ateşkes Sağlandı, Hamas Zafer İlan Etti

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri kalıcı ateşkesi 'Gazze'nin zaferi' olarak ilan etti ve "İsrail'i tarihinin en büyük ve en uzun savaşında yendik" ifadesini kullandı.

26.08.2014 20:56  Güncelleme: 20:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Mısır resmi haber ajansı MENA, Gazze'de sağlanan kalıcı ateşkesin yerel saatle 19:00'da devreye girdiğini açıkladı. Al Jazeera muhabirine göre, Filistin tarafı, Mısır'ın sunduğu iki aşamalı planı kabul etti.

ABBAS: İŞGALİ SONA ERDİRECEĞİZ

Abbas canlı yayında yaptığı açıklamada "Bu ateşkes umarım halkımıza gereken yardım malzemelerinin ve Gazze'yi yeniden inşa etmek için gereken maddelerin girmesini sağlayacak. Uluslararası camiadan bu maddelerin tekrar temin edilmesini rica ediyoruz. Birlikte yeni bir ulus inşa edeceğiz ve işgali sona erdireceğiz. Bu ateşkesin sağlanmasında emeği geçen tüm taraflara teşekkür ediyoruz." dedi.

KERRY'E TEŞEKKÜR ETTİ

Ateşkesin sağlanmasındaki rolü nedeniyle Katar ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'e teşekkür eden Abbas, ateşkesin İsrail saldırılarının 50. gününde geldiğine dikkat çekti ve saldırılarda altmıştan fazla ailenin tamamen katledildiğini söyledi.

HAMAS ZAFER İLAN ETTİ

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri de kalıcı ateşkesi 'Gazze'nin zaferi' olarak ilan etti ve "İsrail'i tarihinin en büyük ve en uzun savaşında yendik" ifadesini kullandı. Zuhri canlı yayındaki konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bugün Arap ordularının birlikte yapamadığını yaptık, başaramadığını başardık. 'İsrail'in yenilmez ordusu' efsanesini yıkarak onları mağlup ettik. Ben Gurion Havalimanı'na gerçekleştirdiğimiz saldırılarla hava sahalarını kapattırdık. Tüm halkımızı bu zaferden dolayı tebrik ediyoruz. Bu zaferin gerçek değeri ileride Kudüs'ün de kurtulacak olmasıdır, bu savaşın değeri Filistinlilerin taleplerini gerçekleştirmekten ziyade Kudüs'e giden bir yol olmasıdır."


Gazzeliler ateşkes ilanından sonra Hamas Sözcüsü Ebu Zuhri'yi omuzlarda taşıdı.

İSRAİL, İNSANİ YARDIM İÇİN SINIRIN AÇILMASINI KABUL ETTİ

Mısır Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre İsrail, Gazze'ye insani yardım ve inşaat malzemelerinin girişi için sınır kapılarının açılmasını kabul etti.

MEŞAL, ERDOĞAN'A BİLGİ VERDİ

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre ise Hamas Lideri Halid Meşal, Başbakan Erdoğan'ı arayarak ateşkes süreci ile ilgili bilgi verdi.

İKİ AŞAMALI PLAN

Al Jazeera muhabirinin edindiği bilgiye göre, ateşkes müzakerelerini yürüten Filistinli delegasyon, Mısır'ın sunduğu iki versiyonlu ateşkes önerilerinden daha kapsamlı olan iki aşamalı planı kabul etti.
Mısır'ın önerdiği ilk ateşkes planında ambargonun kaldırılması ve tüm saldırıların durdurulması vardı. Filistin tarafının kabul ettiği detaylı planda ise Gazze'den ambargonun kaldırılması ile ilgili şu maddeler yer alıyor:
- Tüm sınır kapılarının açılması,
- Gazze'ye insani yardımların girmesine izin verilmesi,
- Filistin uzlaşı hükümetinin gözetiminde Gazze'yi yeniden inşa etmek için yardım ve para girişine izin verilmesi,
- Balıkçılık yapabilmek için İsrail'in Gazze karasularında uyguladığı ablukanın 6 milden başlayarak daha sonra yavaş yavaş genişletilmesi,
- Elektrik sorunun çözülmesi,
- İsrail'in her türlü saldırılarının tamamen durdurulması ve İsrail'in Gazze'deki müdahalesinin sonlandırılması.
Filistin tarafının Mısır'ın güvencesiyle, ateşkesin yürürlüğe girmesinden bir ay sonra müzakere edilmesini kabul ettiği maddeler ise şöyle:
- Gazze havaalanının yeniden inşa edilmesi ve aktif hale getirilmesi,
- Gazze'de bir liman kurulması,
- Daha önce serbest bırakılmış ve sonra tekrar tutuklanmış Filistinli esirlerin serbest bırakılması.

2 BİNDEN FAZLA FİLİSTİNLİ HAYATINI KAYBETTİ

Ateşkes haberi Gazze’deki saldırıların 50. gününde gelmiş oldu. İsrail’in Gazze’de 7 Temmuz’dan beri düzenlediği saldırılarda 2 binden fazla Filistinli öldürüldü, 10 binden kişi yaralandı.

Gazze\'de Ateşkes Sağlandı, Hamas Zafer İlan Etti
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Gazze'de Ateşkes Sağlandı, Hamas Zafer İlan Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • yavuz: hamas bu kafayla filistin halkını öldürtüyor bu örgüt insanlık dışkısı yemiş bir örgütür 18 10 Yanıtla
  • webby: Hamas kendi halkını gözünü kırpmadan ateşe attı şimdi zafer ilan etti bir de alkışlanıyor, yuh artık 13 8 Yanıtla
  • aa: neyi yendiniz la yüzlerce kadın cocuğu öldürttünüz. bide seviniyor bu israil ajanları. boş tarlalara yalandan füze atıp ajan olduğunuzu aşikarlaştırdınız. 13 4 Yanıtla
  • ANLAMADIM.: HEM ÖL HEMDE ZAFER İŞARETİ YAP. BU NASIL BİRŞEY BENDE ANLAMADIM. 11 1 Yanıtla
  • ali: HAMAS islam aleminin şerefidir canakkalede de çok kayıp verildi ama biz kazandık sonuçlarına bakın yaklaşık iki aydır bomba yagdırdı kafirler ama sonuc yok HAMAS kazandı tebrikler mübarek olsun 9 3 Yanıtla
  • KAMİL: TÜRKİYE, NİN FİLİSTİNLİLER İÇİN YAPACAĞI BİR YARDIM VARDI UÇAKLARI KALDIRIP FİLİSTİNE AÇILACAK BİR SINIR KAPISINI İSRAİLDEN TEMİZLEYİP FİLİSTİNLİLERE AÇMAK ONLARI DÜNYA İLE BAĞLANTI KURDURTMAK İSTEDİKLERİ ZAMAN GİRİP İSTEDİKLERİ ZAMAN ÇIKACAK BİR SINIR KAPISI AÇMAK AMA MALESEFKİ BAŞIMIZDAKİLER BUNU YAPACAK CESARETİ GÖSTEREBİLMİŞ DEĞİLLER SADECE TV, LERDE AHKAM KESMEKLE ŞOV YAPMAKLA MEŞKULLER 9 1 Yanıtla
  • ok: hakikaten akıl tutulması geçiriyor ortadoğu 9 0 Yanıtla
  • UKKUS;: Allah'a şükürler olsun. . . 6 2 Yanıtla
  • mert: bu müslüman alemine bir yeni peygamber gerekiyor baksınıza türkiye haric tüm müğslüman ülkeler karışık suriye kendi kendini bitiriyor ırakta ışid teröristleri lidya mısır vs bu ülkelerde kutuplaşma ve cahillik almış başını gidiyor herkes duasında yeni bir peygamber gelmesi için duasını etsin 0 4 Yanıtla
  • uk: Heyyyy Hamas bu nasil zafer İsrail 3 vatandaşı içi gazzeyi yerle bir etti,10 binin üzerinde yaralı ve 3 bine yakın Filistinli öldü.heyyyy Hamas ................... 2 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement