İsrail Dört Saatlik Ateşkes İlan Etti - Son Dakika
Dünya

İsrail Dört Saatlik Ateşkes İlan Etti

İsrail ordusu, yerel saatle 15.00'ten itibaren 4 saatlik insani ateşkes ilan ettiğini duyurdu. Ateşkes, İsrail'in en çok bombaladığı bölgelerde geçerli değil.

30.07.2014 15:10  Güncelleme: 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail ordusu, saat 15.00'ten itibaren geçerli olmak üzere dört saatlik kısmi ateşkes ilan ettiğini duyurdu. İsrail ordusu tarafındna yapılan açıklamada "Gazze Şeridi'nde geçici ateşkes ilan edilmiştir. Ateşkes bugün 15.00-19.00 saatleri arasında geçerli olacaktır" denildi.

KATLİAM YAPILAN BÖLGELERDE GEÇERLİ DEĞİL

Ancak söz konusu ateşkes, ordusunun hali hazırda operasyonlarına devam ettiği bölgelerde geçerli olmayacak. Ateşkes talebi BM'den geldi. İsrail ordusu dört saatlik ateşkesin Beyt hanun, Han Yunus ve ve Şecaiyye'de geçerli olmayacağını duyurdu. Bu bölgeler İsrail'in en çok bombaladığı bölgelerin başında geliyor.

"TERK ETTİĞİNİZ BÖLGELERE GERİ DÖNMEYİN"

İsrail ordu sözcüsü Avichay Adraee tarafından yapılan açıklamada, karar gereğince, Gazze Şeridi'ne 15:00-19:00 arasında insani yardım geçişine izin verileceği belirtildi.

İnsani yardımların İsrail ordusunun saldırıda bulunduğu bölgelere ulaştırılmasına ise izin verilmeyeceği ifade edilen açıklamada, sivillerin daha önce terk etmeleri istenen bölgelere geri dönmemesi uyarısında bulunuldu.

"İHLALLERE KARŞILIK VERİLECEK"

Açıklamada, söz konusu kuralların ihlaline yönelik girişimlere karşılık verileceği ifade edildi.

ÖLÜ SAYISI BİN 300'E YAKLAŞTI

Birleşmiş Milletler kısa bir süre önce yaptığı açıklamasında Gazze'de 240 bin kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını duyurdu. Ölü sayısı ise neredeyse bin 300'e yaklaştı.

HAMAS'TAN AÇIKLAMA

Hamas, çatışma alanlarını kapsamadığı için İsrail'in ilan ettiği 4 saatlik insani ateşkeste yaralıların tahliye edilemeyeceğini belirtti.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Ateşkes çatışmaların yaşandığı Gazze Şeridi sınırını kapsamıyor. Bu nedenle yaralılar bundan faydalanamayacak" denildi.

"PROPAGANDA AMACI TAŞIYOR"

Açıklamada, "söz konusu ateşkesin bir değeri olmadığı ve propaganda amacı taşıdığı" ifade edildi.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde sıcak çatışmaların dışında kalan bölgelere yönelik askeri operasyonlarını 15:00-19:00 arasında durdurduğunu ve insani yardım geçişine izin verileceğini açıklamıştı.

"YARALILAR VE HAYATINI KAYBEDENLER ÇIKARILAMIYOR"

Gazze Şeridi'nde İsrail'in aralıksız devam eden saldırıları nedeniyle özellikle Han Yunus, Beyt Hanun ve Şucaiyye'de arama kurtarma faaliyeti yapılamıyor. Saldırılarda yaralananlar ve hayatını kaybedenler bölgeden çıkarılamıyor.

BM kararlarına daha önce defalarca uymamış olan İsrail, 7 Temmuz Pazartesi günü "Koruyucu Hat" adıyla Gazze'ye yönelik hava ve denizden saldırılar başlatmış, 17 Temmuz Perşembe günü de karadan saldırıya geçmişti.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda bin 283 kişi hayatını kaybetmiş, 7 bin 170 kişi yaralanmıştı.

İsrail Dört Saatlik Ateşkes İlan Etti
Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya İsrail Dört Saatlik Ateşkes İlan Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • İSRAİL KÜRTLERE TÜM TEKNOLOJİSİNİ VERMEYE HAZIR:: KÜRT ARKADAŞLAR ELEŞTİRİLERİNİZE DİKKATLİ OLUN. HİÇ OLMAZSA ELEŞTİRİRSENİZ KÜRT OLDUĞUNUZU BELLİ ETMEYİN. İSRAİL KÜRTLERE TÜM TEKNOLOJİSİNİ VERMEYE HAZIR:İSRAİL ŞİMDİYE KADAR KÜRTLERİN ALEYHİNE HİÇ KONUŞMADIkürt arkadaşlar eleştirilerinize dikkat edin. . israil şimdiye kadar kürtlerin aleyhine hiç konuşmadı. . israil kürtlere hep dostca davranmıştır. eleştirilerinize dikkat edin. israil kürtler aleyhine hiç konuşmadı. . . israil tüm teknolojisini kürtlere vermeye hazır. yüceler yücesi kürt ırkı artık ortadoğu nun tek hakımi sen olacaksın . israil kürtlere tüm teknolojisini vermeye hazır 2 12 Yanıtla yerini bil: yaw he he, hayal dünyana devam et israil sana senaryondan dolayı ödül verebilir 0 0 anatolier: Dünde böyle abuk subuk yazmıştın Kürtlerin yüz karası olmayı bırak boş laflarınla 0 0 bakur: aynen çok doğru 0 0
  • aminnn: öbür tarafta size ne dört saatler var bir bilseniz. . . . . . allah ım bizim olmasada çocukların ahı iğşallah tutsun . . . . saf temiz günahsız çocukların acıları hepinize AZAP olsun iğşallah. . 12 1 Yanıtla
  • ali: ado hitleri bize sevmemeyi öğrettiler ama yanılmışlar ne iyi adammış 3 0 Yanıtla
  • GALİBA: YORULDULAR GALİBA. BİRAZ İSTİRAHAT 1 1 Yanıtla
  • arzu mutlu: bir anne olarak bende savaşmaya hazırım bunların birşey yapacağı yok 1 0 Yanıtla

Advertisement