Gazilerden Harp Okuluna Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Gazilerden Harp Okuluna Ziyaret

TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi Başkanlığında tedavi olan gaziler, Kara Harp Okulunu ziyaret edip öğrencilerle deneyimlerini paylaştılar.

25.05.2015 18:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi Başkanlığında tedavi olan gaziler, Kara Harp Okulunu ziyaret edip öğrencilerle deneyimlerini paylaştılar.

Terörle mücadelede yaralanıp TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi Başkanlığında tedavi olan İstihbarat Yarbay Serhan Avara, Emekli Jandarma Yarbay Bahadır Bartu, Piyade Üstçavuş Fatih Uyarer, Emekli Jandarma Uzman Çavuş Recep Variyenli, Emekli Jandarma Uzman Çavuş Yılmaz Yiğit ve Emekli Piyade Komando Onbaşı Önder Gültekin, Kara Harp Okulunu ziyaret etti.

Okul komutanı Tümgeneral İzzet Çetingöz tarafından karşılanan gaziler, Kara Harp Okulunu gezdi, okul hakkında bilgi aldı.

Daha sonra öğrencilerle bir araya gelen gaziler, deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. Irak'ın kuzeyine 1997 yılında düzenlenen Çekiç Operasyonu'na katıldığını belirten Emekli Jandarma Yarbay Bahadır Bartu, bağlı olduğu Hakkari Komando Tugayı'nın Işıklı Karakolu'nun güneyinden başlayıp Zap Kampı'na kadar uzanan bölgede Mehmetçik Tepe olarak adlandırılan tepeyi ele geçirmekle görevlendirildiklerini anlattı.

Operasyonun beşinci gününde sıcak çatışmaya girdiklerini belirten Bartu, şunları söyledi:

"Çatışıp teröristleri sürerek geçen 3 günün ardından asıl hedefimiz olan tepenin hemen altında daha küçük bir tepeye ulaştık. Doğum günümdü. Emirlerini almak için tabur komutanımızın yanına gittim. Emniyetli olduğunu değerlendirdiğimiz büyükçe bir kayanın dibinde haritalarımızı açmış araziyi değerlendiriyorduk. Makineli tüfek sesi duydum. Kayanın diğer tarafına geçmek için hareket etmeye çalıştım ancak vurulduğumu ve bacaklarımı kımıldatamadığımı farkettim. Ateş altında helikoptere bindirildim. Çukurca'da kurulan seyyar hastaneye götürüldüm. Daha sonra benim için yeni bir hayat başladı. Omuriliğim zarar görmüştü. Tekrar oturabilmem 6 ay, tekerlekli sandalyeye geçmem 1 yıl, yeniden sokağa çıkıp bir yerlere gitmek 2 yıl sürdü."

Çok sayıda ameliyat geçirdiğini aktaran Bartu, tedavisine TSK Rehabilitasyon Merkezinde devam edildiğini, burada tekrar hayata bağlandığını belirtti. Bartu, "Bana yaşamaya devam etme gücünü veren, önce ailem ve ondan sonra da içinde bulunduğumuz bu kutsal yuva oldu. Burada sizin yanınızda yirmi yaşımdaki halimle oturduğumu hayal ediyorum. Acaba kendime ne derdim? Seni zor günler bekliyor, bırak başka meslek seçer miydim? Cevabım, hayır" diye konuştu.

-"Düşe kalka yürümeyi öğrendim"

Jandarma Uzman Çavuş Yılmaz Yiğit ise 2007'de 23. Sınır Tümen Komutanlığı Jandarma Özel Harekat Taburu'nda görev yaparken bir operasyon sırasında teröristlerce döşenen uzaktan kumandalı mayın düzeneğinin patlaması sonucu yaralandığını aktardı.

Patlama anında şiddetli bir ses duyduğunu anlatan Yiğit, şöyle devam etti:

"Yaklaşık 1-1,5 metre yükselip yere düştüm. Arkamı döndüğümde kol ve bacaklarımın derin bir çukur içinde olduğunu gördüm. Arkadaşımın yüzü yanmıştı, tanınmayacak haldeydi. Diyarbakır Askeri Hastanesinde bir üsteğmen ilk müdahaleden sonra sırayla ambulans uçağa alınacağımızı söyledi. En son ben bindirildim. İçlerinde en iyisi benim diye düşündüm. Helikopterde çok susadığımı hissettim. Su diye bağırıyordum fakat sesimi duyuramadım. Çok sıkıntılı günler geçirdim. Rehabilitasyon merkezinde ayak protezim yapıldı. Yeni doğmuş bebeğin emeklemesi gibi düşe kalka yürümeyi yeniden öğrendim."

Emekli Uzman Çavuş Recep Variyenli de 2005 yılında Elazığ'da arazi araması yapmak üzere görevlendirildiklerini, 15 gün önce Elazığ valisi ve alay komutanına suikast düzenlenen bir bölgeden geçtikleri sırada mayına bastığını söyledi.

Variyenli, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Bölük komutanımız intikal emri verdi. Çantamı alıp intikale devam edecektim. Önümdeki askeri tuttum ve arkaya geçmesini söyledim. 3 adım attıktan sonra patlama sesiyle birlikte termal kamera ve silahımı yüzüme kapatarak kendimi sağ tarafa attım. Bacağımın koptuğunu farkedemedim. Sırt üstü yattım. Sağ bacağımı tuttuğumda elime bir ıslaklık geldi. Sol bacağıma uzandığımda ise elim boşa geldi. Ne olduğunu algılayamadım. Elimi sol bacağıma attığımda iğne gibi bir şeylerin battığını hissettim. Sol bacağımın alt tarafı yoktu. Çatışma 3 saat sürdü. Bana müdahale edilemedi. 65 gün yoğun bakımda kaldım. Her zaman güçlü ve hayat doluydum. Yaralandıktan sonra da inancımı kaybetmedim."

Öğrencilere seslenen Variyenli, "Biz TSK'nın şerefli neferleri olarak mücadelemizi kanımızın son damlasına kadar sürdürdük. Sizlerden isteğim aynı şekilde mücadele etmeniz. Vatan toprağı kutsaldır. Kaderine terkedilemez. Onurlu Türk bayrağını sizlere teslim etmekten gurur duyuyorum" dedi.

-19 yaşında gazi oldu

Fatih Uyarer ise orta gelirli bir ailenin 4 çocuğundan biri olduğunu, çok sevdiği bir öğretmeninin etkisiyle asker olmaya karar verdiğini söyledi. Astsubay hazırlama okuluna gittiğinde çok zayıf ve kısa boylu olduğunu belirten Uyarer, bu durumun kendisini korkuttuğunu ancak çok iyi bir asker olmak için azimle çalıştığını belirtti.

Görev yaptığı dönemde 22 operasyona katıldığını ve 3 kez sıcak çatışmaya girdiğini anlatan Uyarer, izinli olduğu bir gün komutanının telefonla arayıp çağırmasıyla birliğine dönüp yaralandığı operasyona katıldığını ifade etti.

Uyarer, "Teröristlerle sıcak temas sağlandı. Bu sırada yaralı bir askerin sesini duydum. Acı içinde bağırıyordu. Hızlı bir şekilde yaralıyı alıp geri çekilmeye çalışırken bir patlama oldu. Bilincimi kaybettim. Uyandığımda cam fanusun içindeydim. 19 yaşındaydım ve bir bacağım kopmuştu" diye konuştu.

Bu durumu kabullenemediğini ifade eden Uyarer, TSK Rehabilitasyon merkezinde hayata yeniden tutunduğunu belirtti. Komutanlarının yardımıyla üniversite sınavına girip Bilkent Üniversitesini kazandığını belirten Uyarer, "19 yaşında yaralanan bir astsubay, Türkiye Cumhuriyeti'nin en geç OHAL gazisi olarak üzerime düşen görev ve sorumluluk şimdi daha fazla. Engelli olmanın önümüzde bir engel oluşturmayacağını ve insanın en büyük engelinin sadece kafasında olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

İstihbarat Yarbay Serhan Avara ve Emekli Piyade Komando Onbaşı Önder Gültekin de yaşadıklarını öğrencilerle paylaştı.

TSK Rehabilitasyon Merkezi Komutanı Tuğgeneral Celalettin Bacanlı'ya desteklerinden dolayı teşekkür eden gaziler, daha öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gazilerden Harp Okuluna Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • ÇGD'nin 'Yılın Başarılı Gazetecileri-2023' ödülleri sahiplerini buldu
    11:36 ÇGD'nin 'Yılın Başarılı Gazetecileri-2023' ödülleri sahiplerini buldu

    Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin (ÇGD) 'Yılın Başarılı Gazetecileri-2023' ödülleri sahiplerini buldu. Haber Ödülü, 'Kızılay, deprem telaşında AHBAP'a çadır sattı' başlıklı haberiyle Cumhuriyet Gazetesi'nden Gazeteci Murat Ağırel'e verildi. ÇGD Genel Yönetim Kurulu, diğer ödül alan gazetecileri ve haberleri de açıkladı.

  • Talas 75. Yıl Mühibe Germirli Ortaokulu, 2023-2024 Futbol Yıldız Erkekler Türkiye Yarı Finallerinde mücadele edecek
    11:36 Talas 75. Yıl Mühibe Germirli Ortaokulu, 2023-2024 Futbol Yıldız Erkekler Türkiye Yarı Finallerinde mücadele edecek

    Kayseri Talas 75. Yıl Mühibe Germirli Ortaokulu, Sinop'ta yapılan grup maçlarını şampiyon olarak tamamlayarak Erzincan'da düzenlenen 2023-2024 Futbol Yıldız Erkekler Türkiye Yarı Finallerinde ilk maçını oynayacak. Takım, B Grubu'nda Ordu, Iğdır ve Erzurum ekipleriyle mücadele edecek.

  • Artvin'de su kanalına düşen yaşlı adam hayatını kaybetti
    11:36 Artvin'de su kanalına düşen yaşlı adam hayatını kaybetti

    Artvin'in Arhavi ilçesinde yaşayan 66 yaşındaki Şevket Yıldız, Devlet Su İşleri'ne ait olan ve taşeron firma tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında yapılan su kanalına düşerek hayatını kaybetti. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Elazığ'da 13 Adet Ruhsatsız Silah Ele Geçirildi
    11:35 Elazığ'da 13 Adet Ruhsatsız Silah Ele Geçirildi

    Elazığ'da polis ekiplerinin yaptığı çalışmada, 8'i tabanca olmak üzere toplamda 13 adet ruhsatsız silah ele geçirildi. Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı Koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan uygulamalarda, 8 adet ruhsatsız tabanca ve tabancalara ait 58 adet fişek, 5 adet ruhsatsız pompalı tüfek ve 16 adet kartuş, 1 adet kesici alet ele geçirildi. Şüpheli şahıslar ve suç unsurları hakkında adli işlem yapıldığı bildirildi.

  • 9 günlük tatilde Afyonkarahisar'dan 4 milyonun üzerinde araç geçişi oldu
    11:34 9 günlük tatilde Afyonkarahisar'dan 4 milyonun üzerinde araç geçişi oldu

    Afyonkarahisar'da 9 günlük Ramazan Bayramı tatili boyunca 4 milyonun üzerinde araç geçişi kaydedildi. Geçişlerin en fazla Antalya, İzmir, Denizli ve İstanbul yönüne olduğu belirtilirken, bazı kişilerin kent merkezine giriş yaparak yöresel ürünler alışverişi yaptığı ifade edildi.

  • Uzman çavuş sağlık çalışanını böyle ısırmış Sarılır gibi yapıp ısırdı
    11:32 Uzman çavuş sağlık çalışanını böyle ısırmış Sarılır gibi yapıp ısırdı

    Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde trafik kazasına müdahale eden 112 Acil Ambulans personeline saldıran jandarma uzman çavuş açığa alınarak, hakkında soruşturma başlatılırken, uzman çavuşun ambulans şoförüne sarılır gibi yaparak ısırdığı anların güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

  • Kayseri U16 Takımları Şampiyona Hazırlıklarını Sürdürüyor
    11:32 Kayseri U16 Takımları Şampiyona Hazırlıklarını Sürdürüyor

    U16 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe Müsabakalarında Kayseri'yi temsil edecek olan Talasgücü Belediyespor ile Kayseri Atletikspor takımları hazırlıklarını yoğun tempoda sürdürüyor. Şampiyona, 76 ilden 128 takımın katılımı ile gerçekleşecek.


Advertisement