Gaziler Günü Çubuk'ta Törenle Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Gaziler Günü Çubuk'ta Törenle Kutlandı

Gaziler Günü Çubuk\'ta Törenle Kutlandı

Ankara'nın Çubuk ilçesinde 'Gaziler Günü' düzenlenen törenle kutlandı.

20.09.2013 11:56  Güncelleme: 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Çubuk ilçesinde 'Gaziler Günü' düzenlenen törenle kutlandı.

Çubuk'ta 19 Eylül Gaziler Günü'nde düzenlenen tören Atatürk Parkı'nda sabah saat 10.00'da başladı. Törene Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Lokman Özden, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Çalık, İlçe Emniyet Müdürü Tacettin Çelebi, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mutat Tiryaki, Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan, CHP İlçe Başkanı Vural Çokcan, MHP İlçe Başkanı Sait Aydos, Kore gazileri, Şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlamına ilişkin konuşmalar yapıldı.

Dön olduğu gibi bugün de düşmanların gerek içten gerekse dıştan aziz vatanımızı parçalamaya bağımsızlılığımız yok etmeye çalışanların olduğunu hatırlatan Hayri Arslan Kız Teknik Lisesi Tarih Öğretmeni İsmail Başbay, dış düşmanlara ve onların içteki işbirlikçilerine karşı şerefle vatanını korumuş ve gazi olmuş tüm gazilerin gününü kutladıklarını ve onları saygıyla selamladığını söyledi.

Anadolu Yunus Emre Lisesi öğrencilerinden Reyhan Memiş'in 'Şehit Olursam Ağlama Anne' ve Tahsin Yılmaz'ın 'Bir Bayrak Rüzgar Bekliyor' isimli şiirleri okumasıyla devam eden törende, şehit yakınları göz yaşlarını tutmadı.

Daha sonra Yıldırım Beyazıt İlköğretim Okulu öğrencileri Seymen ekibi tarafından sunulan gösterinin ardından tören sona erdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaziler Günü Çubuk'ta Törenle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement