Gaziler Günü - Son Dakika
Yerel

Gaziler Günü

Niğde'de Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenledi.

19.09.2014 13:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde'de Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenledi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, saygı duruşu, İstiklal Marşı okunmasının ardından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Kutsal vatanın bütünlüğünü korumak uğrunda üstün feragat ve fedakarlık örneği göstererek canını ortaya koyduğu görevinden gazilik onuruyla yüceltilen gazilerin günü olduğunu belirten Yarbay Süreyya Güler, "Bugün aynı zamanda Türkiye Büyük millet Meclisinde ulusumuzun bir vefa nişanesi olarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e gazi unvanının verildiği günün de yıl dönümüdür. Vatan sevgisi ile dolu göğsünüzle düşman karşısında ördüğünüz çelikten duvarla değil düşman elinin düşmanın hain emellerinin bile yurt toprağına uzanmasına izin verilmeyeceğinin en açık delili sizlersiniz. Bu vatan topraklarında özgürce yaşayan bizler sizlere minnet ve şükran duygularımızı bir kez daha dile getiriyoruz" diye konuşu.

Türkiye Harp Malulü ve Gaziler Derneği Niğde Şube Başkanı Ramazan Yıldız ise Türkiye Cumhuriyeti'nin yanı sıra Kore ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin var oluş mücadelesinde ve iş güvenlik hareketi sonucu kazanılan gazilerimizin onurlandırıldığı gün olduğunu söyledi.

Yıldız, şunları kaydetti :

"Gaziler günü canlarını bu aziz ulusa adayan tüm gazilerimize kutlu olsun. Dün olduğu gibi bu günde aynı inançta bu aziz vatanın birliği ve bölünmezliğine ulusal değerlere saldıranlara karşı her zaman kanımızı akıtmaya canımızı feda etmeye hazırız bizim için vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz şehit nurlanmış gazi onurlanmış Tük askeridir."

Tören, şiir okunmasının ardından sona erdi. - Niğde

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement