Gaziantep Ekmeği ile Farklı İllerin Ekmekleri Karşılaştırıldı - Son Dakika
Yerel

Gaziantep Ekmeği ile Farklı İllerin Ekmekleri Karşılaştırıldı

Gaziantep Ekmeği ile Farklı İllerin Ekmekleri Karşılaştırıldı

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, ekmekte kalitenin arttırılmasının sadece üretimde belirli standartların uygulanmasıyla yeterli seviyeye ulaşamayacağını belirterek, fırın çalışanlarının bu noktada mesleki eğitim kurslarına tabi tutulması gerektiğini söyledi.

19.05.2015 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, ekmekte kalitenin arttırılmasının sadece üretimde belirli standartların uygulanmasıyla yeterli seviyeye ulaşamayacağını belirterek, fırın çalışanlarının bu noktada mesleki eğitim kurslarına tabi tutulması gerektiğini söyledi.

Gaziantep'te francala ve pide ekmekte var olan kaliteyi arttırmak amacıyla düzenlenen "Ekmekte Kalite ve Çeşitliliğin Artırılması" toplantılarının üçüncüsü sektör temsilcisi kurum ve kuruluşların katılımıyla GTB' de gerçekleştirildi.

GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu'nun başkanlık ettiği toplantıya, Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram, Güneydoğu Un Sanayicileri Derneği (GUSAF) Başkanı Erhan Özmen, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Mehmet Arif Akpınar, Şahinbey Belediyesi Ruhsat Denetim ve Zabıta Müdürü Hüseyin Güneş, Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Sevimli, Simitçiler ve Yufkacılar Odası Başkanı Abdullah Sarı ve çeşitli kurumlardan temsilciler katıldı.

Daha sağlıklı bir analiz çalışması yapılabilmesi için önceki toplantıda alınan karar doğrultusunda Kilis, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Hatay, Malatya, Osmaniye ve Adana gibi illerden getirilen ekmek çeşitleri sektör temsilcilerinin değerlendirilmesine sunuldu.

Farklı illerin ekmekleriyle, Gaziantep'te hazırlanan ekmeği tat, görüntü ve gramaj bakımından karşılaştırma imkanı bulan katılımcılara ayrıca bu ürünlerin kül, nem ve sedimantasyon oranları ile pişirilme süreleri hakkında da bilgiler verildi.

"MESLEKİ EĞİTİM VERİLMELİ"

Komşu ilerde üretilen ekmeklerin birbirleriyle olan benzerliklerinin ve farklılıklarının ortaya konulması açısından somut değerlendirmelerin önem taşıdığına vurgu yapan GTB Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, "Bu şekilde kendi şehrimizin ekmek üretiminde nerede olduğunu daha net görebilme fırsatı yakaladık" dedi.

Ekmekte kalitenin sadece üretimde belirli standartların uygulanması ile tek başına elde edilemeyeceğine dikkat çeken Tiryakioğlu, fırın çalışanlarının üretim ve hijyen noktasında mutlaka eğitilmesi gerektiğini ifade etti. Tiryakioğlu, ilgili kurumlarca verilecek eğitimlerin sektöre vasıflı eleman yetiştirilmesine de katkı sunacağını sözlerine ekledi.

GUSAF Başkanı Erhan Özmen ise hedeflerinin en güzel ve en kaliteli ekmeğin Gaziantep'te hazırlanmasına katkı sunmak olduğunu söyledi. Kentte yaklaşık 1500 pide fırının bulunduğuna işaret eden Özmen, "Ekmek üretiminde büyük bir sektör oluşmuş durumda. Belli standartların yakalanması noktasında hep birlikte kararlılıkla, ortak hareket etmeye ihtiyacımız var" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaziantep Ekmeği ile Farklı İllerin Ekmekleri Karşılaştırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement