Gazi Mahallesi'nde Polis Müdahalesi - Son Dakika
Güncel

Gazi Mahallesi'nde Polis Müdahalesi

Gazi Mahallesi\'nde Polis Müdahalesi

İstanbul Bağcılar'da terör operasyonunda öldürülen Günay Özaslan'ın cenazesi için Gazi Mahallesi'nde yolu barikatla kapatan gruba polis müdahale etti.

26.07.2015 12:32  Güncelleme: 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağcılar'daki polis operasyonunda öldürülen Günay Özarslan'ın cenazesi için Gazi Cemevi'nde toplanan gruplara polis yine müdahale etti. Cenaze dün de polis müdahalesi ve çıkan olaylar nedeniyle kaldırılamamıştı.

CEMEVİ'NDE BASIN AÇIKLAMASI YAPILACAK

Alevi dernekleri bugün Gazi Mahallesindeki Cemevi'nde bir basın açıklaması yapacaklarını duyurmuştu. Öte yandan önceki gün Bağcılar'da düzenlenen operasyonda öldürülen Günay Özaslan'ın cenazesinin de bugün defnedileceği belirtiliyordu.

GRUBA TOMA VE ZIRHLI ARAÇ ENGELİ

Ekipler, Özarslan'ın cenazesinin bulunduğu Gazi Mahallesi Hacı Bektaşı Veli Cemevi önünde toplanan bir grubu dağılmaları yönünde uyardı. Dağılmayan ve Özarslan'ın cenazesini almak isteyen gruptakiler polise taş ve molotofkokteyli attı. Güvenlik güçleri, İsmetpaşa Caddesi'nde kortej halinde yürümek isteyen grubun önünü TOMA ve Akrep adı verilen zırhlı araçlarla kesti.

ARA SOKAKLARA DAĞILDILAR

Biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edilen gruptakiler, ara sokaklara dağıldı. Burada çöp konteyneri, tahta ve demirlerle barikat kuran şüphelilerin attığı molofkokteylleri, bazı polis araçlarına da isabet etti.

TOMA'lar su sıkarak polis araçlarındaki alevleri söndürdü.

Daha sonra bazı barikatlar TOMA'lar ve polis ekiplerince kaldırıldı.

2 KİŞİ YARALANDI

Polisin göstericilere müdahale ettiği olaylarda Cüneyt Yavuz adlı kişi, gaz fişeği kapsülünün sol ayağına isabet etmesi sonucu yaralandı. Sol ayağında kırık oluştuğu bildirilen Cüneyt Yavuz, Cemevi'nin ikinci katına çıkarıldı. Cemevi'nde bulunanlar ambulans çağırdı. Ambulansa taşınan Yavuz, hastaneye götürüldü.

Olaylar sırasındaki koşturma sırasında yeren düşen göstericilerden Sadık Karaaslan başını çarpması sonucu yaralandı. Yüzü kanlar içinde kalan Karaaslan önce Cemevi yemekhanesinde bir masaya yatırılarak bekletildi. Karaaslan daha sonra Gazi Mahallesi Toplum Cerrahi Tıp Merkezi'ne götürüldü.

ALEVİ BEKTAŞİ FEDERASYONU'NDAN AÇIKLAMA

Alevi Bektaşi Federasyonu'nun da aralarında bulunduğu grup, son günlerde yapılan operasyonlara ilişkin Gazi Mahallesi Cemevi'nde basın açıklaması yaptı. Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Baki Düzgün, IŞİD'e operasyon adı altında bu ülkenin devrimcilerine, demokratlarına ve Alevilerine operasyon yapıldığını belirterek "Kamuoyunun bunu görmesi lazım. Bu nedenle biz Alevi Bektaşi Federasyonu ve bileşenleri olarak bu süreçte sinmeyiz. Biz Pir Sultan'ın, İmam Hüseyin'in torunlarıyız, onların soyundan geldik. AKP de onun arkasındaki güçler de bunu böyle bilmelidir. Bütün Alevi kurumları hedef olarak gösteriliyor. Demokratik kitle örgütlerinin yöneticileri hedef olarak gösteriliyor. 12 Eylül'de nasıl ki ev ev basıldı, bugün de kurumlarımız basılıyor, sendikalar basılıyor, demokratik kitle örgütleri basılıyor. Bu nedenle bütün halkımızı, Türkiye'deki yurtseverleri, demokratları, bütün inanç mensuplarını sorumluluğa davet ediyoruz" dedi.

"CENAZE KALDIRILMIYOR, İZİN VERİLMİYOR"

Günay Özarslan'ın cenazesinin üç gündür burada tutulduğunu, emniyetin cenazenin kaldırılmasına izin vermediğini belirten Düzgün, "Cenaze kaldırılmıyor, izin verilmiyor. Bu zulümdür, aileye, arkadaşlara, yoldaşlara zulümdür. Bunu kınıyoruz. 'Bu cenazenin sahipleri kendi adaplarına uygun, değerlerine uygun cenazeyi kaldırmalıdırlar' diye çağrı yapıyoruz" diye konuştu.
Düzgün, cenazenin kaldırılması için girişimlerde bulunacağını da söyledi.

ANNE ÖZARSLAN: ÇOCUĞUMUN HİÇBİR SUÇU YOKTU

Kızı Günay Özarslan'ın uykudayken öldürüldüğünü savunan annesi Makbule Özarslan, "Üç gündür bana cenazemi vermiyor, sebebi nedir. 30 yaşındaydı benim çocuğum. Benim çocuğumun hiçbir suçu yoktu. Kendi geleneğim göreneğim neyse cenazemi ona göre kaldırırım" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gazi Mahallesi'nde Polis Müdahalesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (47)

  • ülkücü: baskanımız sayın bahceli bir emir verdimi sizi cıktıgınız yere sokarız.polis ordan cekilsin devlet ülkücülere izin versin bak bakalım 1 tane pkk lı sokakta eylem yapmayı bırak iki ayagı üstünde gezebiliyormu kötürüm bırakmazsak adam degiliz bu hainleri 24 36 Yanıtla
  • Laz: tayyip bey artık yeter mısır kadar israil kadar olamadık vurun şu hainleri adamlar Polisine molotof atanı anında indiriyor sen hala su sık serinlet bari suyun içine kezzap at biraz lütfen 34 6 Yanıtla
  • trabzonlu: bu kadar gaddar olmayin hepimiz insaniz.bunlara fener formasi giydirip trabzonda saliverin 16 23 Yanıtla
  • anka: İç kanun yasası neden cıkartın su itleri vursana ? 28 11 Yanıtla
  • T C: VUR EMRİ VER SAYİN DEVLET 30 6 Yanıtla
  • alevi murat: orada olaylara katılanlar alevi değil gazi mahalesinde mezarlıgın altında gece kondu mahellesındeki pkk lı kürtler ve çoğu dısardan arabalarla gelen yabancılar allahtan 3 köprü yolu oradan gececekte o mahelle kalkacak gazi de yaşayan aleviler bunları desteklemiyor 29 6 Yanıtla
  • tekerlek: poliste iş yok 5 bin kişiyle gir bakalım bide pusu at bak nasıl yakalanıyolar suyla bu iş olmaz kekolar rahat taş atıyolar 7 28 Yanıtla
  • Mağdur: Müdahale böyle olmaz.bir avuç pkk lı yüzünden yüzlerce gaz atılıp halk mağdur edilemez.örgüt üyelerini gidip tek tek tutuklayacaksın 29 5 Yanıtla
  • ERBAA: EYYYY VATANDAŞ SOLDAN UZAK DURUN DİYE BURDAN HEP YAZİYORUM...BAK ANALAR,BABALAR AĞLIYOR... SURUCTA 32 GENÇ SOL BEYNAMAZLARİN YÜZÜNDEN PİSİ PİSİNE GİTDİ...GERÇİ İYİ OLDU,TERÖRE YARDİMA GİDİYORLARDİ....HAİNLİK YAPANİN ALLAH BELASİNİ BÖYLE VERİR.....DİKKAT EDİN VATANA,MİLLETE,BAYRAĞA, DİNİMİZE....ASKERİMİZE,POLİSİMİZE HEP ZARAR VERENLER SOL HAİNLERDİR...BU SOLCULARDAN YANİ....CHP VE HDP DEN GÖZÜNÜZÜ SEVEYİM UZAK DURUN..COCUKLARİNİZİ,YAKİNLARİNİZİ UYARİN BUNLARA YAKLASMASİNLAR..BUNLAR HAİNDİR,SARAPCİDİR,ESRARCİDİR...BUNLAR BEYNAMAZDİR...BU SOLCULAR GENELDE KRODAN,ALEVİDEN,ALEVİ KİZİLBASİNDAN,ERMENİDEN,DİNSİZLERDEN OLUSUR......BUNLARA SELAM BİLE VERMEYİN...İNANİN PİŞMAN OLMAZSİNİZ.. 28 2 Yanıtla
  • Demir: Mermi sık su değil 22 7 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Eflani'den kısa kısa
    13:43 Eflani'den kısa kısa

    Karabük'ün Eflani ilçesinde çiftçilere zirai ilaçlama uygulamaları konusunda uyarıda bulunuldu.

  • Seydişehir'de öğrenci servis araçları denetlendi
    13:43 Seydişehir'de öğrenci servis araçları denetlendi

    Konya'nın Seydişehir ilçesinde İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarma ekipleri ile İlçe Şoförler Odası Başkanlığı'nın koordinesinde öğrenci servis araçları denetlendi. 53 araç kontrol edilirken, şoförlerin yeterlilikleri ve araçların evrakları ve diğer ekipmanları da kontrol edildi.

  • 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu başlıyor
    13:42 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu başlıyor

    Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 59. yılında Antalya-Antalya etabıyla başlayacak. 8 etaplık yarış, 28 Nisan'da İstanbul'da sona erecek. 14 ülkeden 25 takım ve 175 bisikletçi yarışacak. Organizasyon, Türkiye'nin doğal ve tarihi güzelliklerini dünya bisiklet takımlarına tanıtacak.

  • Giresun'da Salep Üretimi Yaygınlaşıyor
    13:41 Giresun'da Salep Üretimi Yaygınlaşıyor

    Giresun'da dünyanın en kaliteli tescilli fındığının üretildiği bölgede, fındığa ek gelir olarak salep üretimi yaygınlaştırılıyor. Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında 43 çiftçiye salep yumru dağıtımı yapıldı ve ilk hasat gerçekleştirildi. Mehmet Davut'a ait salep bahçesinde 1 metrekarelik alandan 1 kilo 670 gram gibi yüksek bir verim elde edildi.

  • Erzincan'da 750 adet uyuşturucu hap ele geçirildi
    13:35 Erzincan'da 750 adet uyuşturucu hap ele geçirildi

    Erzincan'da, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, B.E. isimli şahıstan 750 adet sentetik ecza maddesi ele geçirildi. Şüpheli şahsın işlemleri adli makamlarca devam etmektedir.

  • Aksaray'da Turizm Haftası kapsamında Ihlara Vadisi Yürüyüşü düzenlendi
    13:33 Aksaray'da Turizm Haftası kapsamında Ihlara Vadisi Yürüyüşü düzenlendi

    Aksaray'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve protokol üyeleri Ihlara Vadisi'nde yürüyüş düzenledi. Kumbuzoğlu, Ihlara Vadisi'nin Aksaray turizminin göz bebeği olduğunu belirterek, yılda 700 bin kişi tarafından ziyaret edildiğini ve yeni hedeflerinin yılda 2,5 milyon turist ağırlamak olduğunu söyledi.

  • MHP Milletvekili Baki Ersoy, Pınarbaşı seçimleriyle ilgili açıklama yaptı
    13:32 MHP Milletvekili Baki Ersoy, Pınarbaşı seçimleriyle ilgili açıklama yaptı

    MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Pınarbaşı seçimlerinin yeniden yapılması kararıyla ilgili olarak CHP Milletvekili Aşkın Genç'i eleştirdi. Ersoy, haksızlık ve usulsüzlüklerin olduğunu belirterek, milletin iradesine sahip çıktıklarını söyledi.


Advertisement