Gazi Mahallesi'nde 14 Yaşındaki Kızın Polisin Attığı Gaz Fişeğiyle Yaralandığı İddiası - Son Dakika
Güncel

Gazi Mahallesi'nde 14 Yaşındaki Kızın Polisin Attığı Gaz Fişeğiyle Yaralandığı İddiası

Gazi Mahallesi\'nde 14 Yaşındaki Kızın Polisin Attığı Gaz Fişeğiyle Yaralandığı İddiası

* Avukat Özgür Yılmaz, "Olay yerinde MOBESE kamerası var. Görüntülerin kaybolmamasını istiyoruz.

25.03.2015 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

* Avukat Özgür Yılmaz,

"Olay yerinde MOBESE kamerası var. Görüntülerin kaybolmamasını istiyoruz. Tanıkların anlattığına göre bu olayın gaz fişeği ile gerçekleştiği ve çocuğun arkadan hedef alınarak vurulduğu söyleniyor"

CHP Eski Milletvekili Mehmet Sevigen,

"Ümidimiz, çocuğumuzun iz kalmadan sağlığına kavuşması. Buradaki insanlar da demokratik haklarını kullanmak istiyorlar. Bu hükümet Gazi Mahallesi'nde oturanlara bakış açısını değiştirsin"

Haber-Kamera: İbrahim AKTÜRK - İSTANBUL DHA

Sultangazi Gazi Mahallesi'nde dün çıkan olaylarda başından yaralanan 14 yaşındaki kız çocuğu D.G. hastanede tedavi altına alındı. D.G.'nin polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu yaralandığını öne süren avukat Özgür Yılmaz, konuyla ilgili dava açacaklarını belirtti.

"OLAYLARDA YARALANDI" İDDİASI

Dün sabah saatlerinde polis ekipleri Sultangazi'de operasyon yapmıştı. Ardından bu duruma bir grup tepki göstermiş ve polis müdahalede bulunmuştu. Olaylar gün boyu sürmüştü. İddiaya göre, ortaokul öğrencisi 14 yaşındaki D.G. akşam saatlerinde çıkan olaylarda başından yaralandı. Bunun üzerine çevredekiler D.G.'yi apar topar Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirdi.

'GÖRÜNTÜLERİN KAYBOLMAMASINI İSTİYORUZ"

Bugün hastanenin acil bölümü önünde basın mensuplarına açıklama yapan Avukat Özgür Yılmaz, D.G.'nin polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu yaralandığını öne sürdü. D.G.'nin sağlık durumunun iyi olduğunu ve yoğun bakım servisinden alınarak serviste tedavi gördüğünü belirten Yılmaz, 'Olay yerinde MOBESE kamerası var. Görüntülerin kaybolmamasını istiyoruz. Tanıkların anlattığına göre bu olayın gaz fişeği ile gerçekleştiği ve çocuğun arkadan hedef alınarak vurulduğu söyleniyor" dedi.

'POLİS COPLARLA HASTANEYE GİRDİ"

D.G.'nin sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyen Yılmaz, 'Biz ameliyathanenin kapısından beklerken polis coplarla hastaneye girdi. Sağa sola saldırmaya başladı. Çocuğumuzun teyzesini gözaltına aldı. Bu ne yazık ki ilk defa olmuyor ülkemizde. Gençlerimiz bu şekilde vuruluyor. Biz çocuklarımızın öldürülmesini istemiyoruz. Ölmemesine sevindik. Dün gece o riski de vardı. Bir kısım ameliyatlar geçirecek. Umarım kalıcı izler kalmaz. Atmasını bilmiyorsanız, beceremiyorsanız gaz fişeğini yasaklayın. Çocuklarımızı öldürmeyin" diye konuştu.

ÜVEY BABA HASTANEYİ SUÇLADI

D.G.'nin ismini vermek istemeyen üvey babası ise, çocuğuna geç müdahale ettiğini öne sürerek hastaneyi suçladı. D.G.'nin babası, 'Ne kadar geç kalınırsa o kadar izi kalır mantığıyla hastane personeli bu konuda yardımcı olmamıştır. Küçük çocuğu vuran bir polis, böyle bir yasanın arkasına saklanarak bizleri zor durumda bırakıyorlar, ufacık çocuklarımızı vuruyorlar. Sağlık durumu şuan iyi. Şuan konuşabiliyor. Bizi tanıyor. Okuldan çıkıp gitmiş. Herhangi bir örgütsel gibi şeyleri yok çantasında" dedi.

MEHMET SEVİGEN: 'HÜKÜMET GAZİ'DE YAŞAYANLARA BAKIŞ AÇISINI DEĞİŞTİRSİN"

Olayı duyarak aileye geçmiş olsun dileklerinde bulunmak için hastaneye gelen CHP Eski Milletvekili Mehmet Sevigen ise yaptığı açıklamada, hükümetin Gazi Mahallesi'nde yaşayanlara bakış açısının değiştirmesi gerektiğini belirterek, 'Konuyla ilgili açıklama yapmak isteyen avukatlar bile darp ediliyor, açıklama yapılmasına müsaade edilmiyor. Ümidimiz, çocuğumuzun iz kalmadan sağlığına kavuşması. Buradaki insanlar da demokratik haklarını kullanmak istiyorlar. Bu hükümet Gazi Mahallesi'nde oturanlara bakış açısını değiştirsin" dedi. Hastanenin acil bölümü önünde bekleyen bir grup ise, 'Anaların öfkesi katilleri boğacak' diye slogan attı. Kalabalık daha sonra hastane önünden ayrıldı.

/

Bilgi için:

Genç kızın adı: Deniz Genç

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gazi Mahallesi'nde 14 Yaşındaki Kızın Polisin Attığı Gaz Fişeğiyle Yaralandığı İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • yalanlar çıkar: O kiza sormadilarmi acaba olay varken dışarda ne işi varmış biz 30 yaşında evden cikmiyoruz oda bi zahmet oturaydi evinde ben olayların içinde oturuyorum ve polisle alakali bişey değil herkez çocuğuna sahip çıksın azıcık 5 yaşında çocukların eline taş verip polise attıran ana baba oturup bi düşünsün 0 0 Yanıtla
  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement