Gazi Binbaşı Aluçlu: Görmeden Ümit Ettiğimiz Bu Vatan İçin Ölürsek Yazılsın Kabrimize; Vatan Mahsun... - Son Dakika
Güncel

Gazi Binbaşı Aluçlu: Görmeden Ümit Ettiğimiz Bu Vatan İçin Ölürsek Yazılsın Kabrimize; Vatan Mahsun...

Gazi Binbaşı Aluçlu: Görmeden Ümit Ettiğimiz Bu Vatan İçin Ölürsek Yazılsın Kabrimize; Vatan Mahsun...

Genelkurmay Başkanlığı'nda düzenlenen Gaziler Günü'nde konuşan gözleri ve ellerini mayın patlamasında kaybeden ve kafa tasının yarısı protezli olan Gazi Binbaşı Mehmet Bedri Aluçlu, Gaziler Günü'nden Türkiye'de kimsenin haberdar olmamasından yakındı.

19.09.2014 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genelkurmay Başkanlığı'nda düzenlenen Gaziler Günü'nde konuşan gözleri ve ellerini mayın patlamasında kaybeden ve kafa tasının yarısı protezli olan Gazi Binbaşı Mehmet Bedri Aluçlu, Gaziler Günü'nden Türkiye'de kimsenin haberdar olmamasından yakındı.

Aluçlu, "Biz Diyadin'de kurşun yiyen kardeşimizi de Saray'da şehit olan teğmenimizi de Abalı'da havalanan karakolumuzu da iliklerimize kadar hissettik. Günlerce açılmayan yolları, yakılan okulları ses çıkarmayan yöneticileri de gördük, duyduk ve ıstırabını çektik. Fakat biliyoruz ki görmeden ümit ettiğimiz bu vatan için ölürsek yazılsın kabrimize vatan mahzun biz mahzun" dedi.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından bu yıl ilk defa gaziler için Genelkurmay Karargahında tören düzenlendi. Atatürk Kültür Sitesi'nde, Mustafa Kemal Atatürk'e 'Gazi' ünvanının verilmesi ve 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen törene yurdun çeşitli yerlerinden Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in davetlisi olarak gelen 22 gazi ve aileleri katıldı. Askerlerin yanı sıra polis, köy korucusu ve hemşire gaziler de yer aldığı etkinlikte tüm gazileri temsilen gelenlerden en yaşlısı 83 en genci 28 yaşında oldu.

Törene en üst düzey komutan olarak Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Nesrin Afşar Çelik ve askeri personel katıldı. Prof.Dr. Adnan Sofuoğlu, 'Gazilik Ünvanının ve Gaziliğin Tarihteki Yeri ve Önemi' konulu konferans verdi. Konferansın ardından 'Gazilerimiz' adlı kısa filmin gösterimi yapıldı. 'Gazilerimiz' kısa filminin izlenmesinin ardından kürsüye Siirt'te 2007'de terör örgütünce tuzaklanan mayının patlaması sonucu gözlerini ve ellerini kaybeden Aluçlu, bu toprakların şehide ve şahadete yabancı olmadığını söyledi.

"Bizler bu toprakların çocuklarıyız, bu toprak üzerinde her fert gibi bu vatan için canımızı vermeye and içmişiz" diyen Aluçlu, vatana sevdalı olduklarını vurgulayarak şöyle konuştu:

"NE YAZIK Kİ BU TOPRAKLAR İÇİN CANIMIZI VERME ŞEREFİNE EREMEDİK"

"Ne yazık ki bu toprak için canımızı verme şerefine eremedik. Fakat bu toprak için canını verme şerefine eren şehitlerimiz ile yan yana savaşma onurunu yaşadık. Bir elimize şahadet kapısının tokmağına dokunurken diğer elimizle geçip giden zamanın kapısının kolunu tutmaktayız. Belki de bu şahadet kapısının tokmağına dokunduğumuz için, ölümün nefesini soluduğumuz için, düşmanın hain suratını defalarca gördüğümüz için bu mücadeleyi, bu kana kan, göze göz, dişe diş mücadeleyi duymayanları, duyamayanlara, hissetmeyenlere, hissedemeyenlere duyurmak, anlatmak bize düşer. Biz Diyadin'de kurşun yiyen kardeşimizi de Saray'da şehit olan teğmenimizi de Abalı'da havalanan karakolumuzu da iliklerimize kadar hissettik. Günlerce açılmayan yolları, yakılan okulları sessiz çıkarmayan yöneticileri de gördük, duyduk ve ıstırabını çektik. Fakat biliyoruz ki görmeden ümit ettiğimiz bu vatan için ölürsek yazılsın kabrimize vatan mahzun biz mahzun."

"ENGELLİLERİN SIKINTISINI BEN DE BİLMİYORDUM"

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne sunduğu imkanlar için teşekkür eden Aluçlu, sağlıklı bir insanın engellilerin çektiği sıkıntıları bilemeyeceğine dikkatleri çekti. Kendisinin de engelli olmadan önce onların neler yaşadığını fark edemediğini belirten Aluçlu, "Engelli gazilerimizin sıkıntılarını aşmakta silahlı kuvvetlerimizden ziyade asıl büyük görev kamu kurum ve kuruluşlarındadır. Valilikler, kaymakamlıklar, belediyeler bizim günlük hayatta yaşadığımız sıkıntıları aşmak için bize yardım etmek, bizi görmek, duymak ve bilmek zorundadır. Fakat böyle bir ihtiyaçları, istekleri, talepleri olduğunu hiç mi hiç zannetmiyoruz" diye konuştu.

Aluçlu'nun konuşması sırasında salonda bulunanlar gözyaşlarına hakim olamazken, konuşma sonunda salondakiler tarafından dakikalarca alkışlandı.

Aluçlu'nun ardından teröristlerce 2007'de Şırnak'ta döşenen mayına basması sonucu gazi olan Piyade Er Osman Çakmak ile son Kurtuluş Savaşı gazisi Albay Mustafa Şekip Birgöl'ün kızı İpek Tülay Artunç'da birer konuşma yaptı.

ORGENERAL GÜLER'İN KONUŞMASI

Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'de törende konuşma yaptı. Kahraman gazilerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Orgeneral Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in garnizon komutanları aracılığıyla ilettiği davete katılımlarından dolayı gazilere şükranlarını sunduğunu söyledi. Güler, yurt dışındaki programı dolayısıyla etkinliğe katılamayan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel'in sevgi ve selamlarını iletirken, "Çok arzu etmesine rağmen yurtdışında katılması gereken bir toplantı nedeniyle bu önemli günde sözlerle birlikte bulunamayan sayın Genelkurmay Başkanımızın da sevgi ve selamlarını da iletmek istiyorum" dedi.

Gazileri ağırlamaktan gurur duydukların söyleyen Güler, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Sizler tarih boyunca yüce Türk milletinin bekası için gösterdiğiniz kahramanlıklarınızla bugün aynı şekilde Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığına yönelen her türlü tehdide karşı vermekte olduğumuz mücadelede, sarsılmaz inancımıza ilham kaynağı oldunuz, tükenmez gücümüze güç kattınız. Sizler yüce Türk milletinin en değerli gurur kaynağı oldunuz. Türk milleti sizlerin fedakarlığını hiçbir zaman unutmayacaktır. Birlik ve bütünlüğümüzün, yurt sevgimizin, bağımsızlık ve özgürlüğümüzün ölümsüzleşen abideleri olan siz kahraman gazilerimiz, her zaman vefa dolu gönlümüzde yaşayacaksınız."

Gazilerden huzurlu olmalarını ve kendilerine güvenmelerini isteyen Orgeneral Güler, "Çünkü gücünü Türk milletinin engin sevgi ve güveninden alan kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri, dün olduğu gibi bugün de aynı inanç ve azimle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'ilelebet payidar kalacaktır" dediği Türkiye Cumhuriyeti'nin, kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğünün, Yüce Türk milletinin birlik ve beraberliğinin koruyucusu olmaya devam edecektir" dedi.

Genelkurmay Başkanlığı olarak gazilere olan vefa borcunun her zaman bilincinde olduklarını belirten Güler, onların hayatlarını kolaylaştırmak ve daha iyi standartlarda yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak için başta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile ilgili tüm kurumlarla yoğun gayret içinde olduklarını bildirdi.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADILAR

Türk Silahlı Kuvvetleri Foto Film Merkezi Komutanlığınca hazırlanan şiir dinletisi sinevizyonda sunulan görüntüler eşliğinde izlendi. "Kahraman Gaziler Destanı" oratoryosunun da sahnelendiği etkinlikte zaman zaman duygusal anlar da yaşandı. Şiir dinletisi sırasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Nesrin Afşar Çelik ile Orgeneral Güler'in eşi Demet Güler ve çok sayıda davetli gözyaşlarını tutamadı.

Tören Güler ve eşi Dilek Güler, günün anısına gazilere çeşitli hediyeler vermesinin ardından sona erdi.

Daha sonra gaziler ve aileleri için er yemekhanesinde öğle yemeği verildi. Yapılan yemek duasının ardından davetliler komutanlar ve askerlerle yemek yedi.

YEMEĞİNİ EŞİ YEDİRDİ

2007 yılında Siirt'te bölücü terör örgütünün tuzakladığı mayının patlaması sonucu gözleri ve ellerini kaybeden Gazi Binbaşı Mehmet Bedri Aluçlu'ya öğle yemeğini eşi İclal Aluçlu yedirdi.

"YAŞAYANLAR ÖLENLERİ İNŞALLAH BİRGÜN HATIRLAR"

Aluçlu, Gaziler Günü dolayısıyla sorulan soruya ise, "Bugün Gaziler günü. Pek Türkiye'nin haberi olmayan bir gün. İnşallah insanların haberi olur. Kollarını, bacaklarını, gözlerini kaybeden insanları inşallah fark ederler. Onlarla beraber bugüne kadar ölmüşleri inşallah hatırlarlar. Orda burada bir şekilde inşallah mezarlarına uğrarlar ve bakarlar kim var kim yok. Yaşayanlar ölenleri inşallah bir gün hatırlar. Şuan hatırlamıyorlar ama önümüzdeki senelerde birileri hatırlar bu insanları inşallah" şeklinde yanıt verdi.

GENELKURMAY BAŞKANI SAAT 13.00'TE KARARGAHTAN AYRILDI

Bu arada, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in Genelkurmay Karargahı'ndan saat 13.00'da makam aracıyla ayrıldığı görüldü. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gazi Binbaşı Aluçlu: Görmeden Ümit Ettiğimiz Bu Vatan İçin Ölürsek Yazılsın Kabrimize; Vatan Mahsun... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement