Gazeteci Mustafa Hoş, Erdoğan'a Hakaretten İfade Verdi - Son Dakika
Güncel

Gazeteci Mustafa Hoş, Erdoğan'a Hakaretten İfade Verdi

Gazeteci Mustafa Hoş, “Big Boss” isimli kitabında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında açılan soruşturmada ifade verdi.

18.03.2015 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazeteci Mustafa Hoş, "Big Boss" isimli kitabında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında açılan soruşturmada ifade verdi.

"Big Boss" isimli kitabında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan gazeteci Mustafa Hoş, bugün sabah saatlerinde avukatı ile birlikte savcılığa gelerek ifade verdi. Basın Suçları Savcısı Umut Tepe'ye ifade veren Hoş, kitabında Erdoğan'ın geçmişiyle ilgili bilgilere yer verdiğini öne sürerek, Erdoğan'a hakaret ettiği iddialarını reddetti. Kitabında Erdoğan'a yönelik küçük düşürücü herhangi bir söyleminin bulunmadığını kaydeden Hoş, "Kitabımda kesinlikle Erdoğan'ın kendisine ve Cumhurbaşkanlığı makamına yönelik herhangi bir hakaret bulunmamaktadır. Ben gazeteciyim, basın özgürlüğü kapsamında bu kitabı yazdım. Kimseye hakaret etmek gibi bir niyetim yoktur. Kamuoyunda var olmuş bir kişinin eleştiri konusunda tahammül sınırı diğer kişilere oranla daha üst seviyede olmak zorundadır. AİHM kararları bu yöndedir. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum" şeklinde ifade verdi.

"KİTAP TEMELSİZ VE UYDURMA İDDİALARA YER VERMİŞTİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Ahmet Özel, geçtiğimiz günlerde savcılığa suç duyurusu dilekçesi sunarak, müvekkilinin Mustafa Hoş tarafından yazılan "Big Boss" isimli kitapta kişilik haklarına saldırıda bulunulduğunu belirtmişti. Özel tarafından savcılığa sunulan suç duyurusu dilekçesinde, "Kitapta müvekkilimin aile geçmişi, eğitim seviyesi, sağlık durumu, karakteri, siyasi becerisinin mevcut siyasi konumu için yetersiz olduğu temelsiz ve uydurma iddialara dayandırılarak vurgulanmıştır. Şüpheli, toplumu bilgilendirme saikini aşarak adeta müvekkilimi halkın hakaret ve husumetine maruz kılan, gerçek dışı, açıkçası saygınlığını rencide edecek nitelikte somut fiil ve yakıştırmalar yapmak suretiyle hedef göstererek, basın ve yayın yoluyla müvekkilime karşı hakarette bulunmuştur" ifadelerine yer verilmişti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gazeteci Mustafa Hoş, Erdoğan'a Hakaretten İfade Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement