Gaz Dağıtım Şirketinin İşten Çıkarttığı Çalışanın İhbarına Müfettiş İncelemesi - Son Dakika
Güncel

Gaz Dağıtım Şirketinin İşten Çıkarttığı Çalışanın İhbarına Müfettiş İncelemesi

Gaz Dağıtım Şirketinin İşten Çıkarttığı Çalışanın İhbarına Müfettiş İncelemesi

SAKARYA'da faaliyet gösteren 145 bin abonesi bulunan Adapazarı Gaz Dağıtım A.Ş.'DE (AGDAŞ) otomasyon ölçüm uzmanı olarak çalışırken 'Sistemi sabote ettiği' iddiasıyla işten çıkartılan Cevdet S.'nin BİMER'e yaptığı 'BOTAŞ'tan alınan gaz değerlerinin düşük gösterildiği' yönündeki iddiaları ardından BOTAŞ'tan gelen iki müfettiş inceleme başlattı.

22.10.2015 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SAKARYA'da faaliyet gösteren 145 bin abonesi bulunan Adapazarı Gaz Dağıtım A.Ş.'DE (AGDAŞ) otomasyon ölçüm uzmanı olarak çalışırken 'Sistemi sabote ettiği' iddiasıyla işten çıkartılan Cevdet S.'nin BİMER'e yaptığı 'BOTAŞ'tan alınan gaz değerlerinin düşük gösterildiği' yönündeki iddiaları ardından BOTAŞ'tan gelen iki müfettiş inceleme başlattı. Cevdet S. ayrıca Sakarya Cumhuriyet Savcılığı'na 'mobing, iftira atmak, tehdit, bilgisayar harddisk kayıtlarına el koymak' gibi iddialarla da suç duyurusunda bulunurken, Gaz yetkilileri ile bu iddiaların asılsız olduğunu ileri sürdü.

BİMER'E ŞİKAYET

AGDAŞ'ta 21 Kasım 2007-2 Haziran 2015 tarihleri arasında 'Otomasyon ve ölçüm uzmanı' olarak çalışan 37 yaşındaki Cevdet S. gaz dağıtım şirketi tarafından 'Yazılımsal sistemi sabote ettiği iddiasıyla' işten çıkartıldı. Cevdet S., bunun ardından Başbakanlık İletişim Merkezine (BİMER), çalıştığı gaz dağıtım şirketinin BOTAŞ'tan aldığı doğalgazda usulsüzlük yaptığını fazla çektiği gazı az gösterdiğini öne sürerek ihbarda bulundu. İhbar üzerine  Adapazarı'na gelen iki BOTAŞ müfettişi inceleme başlattı ve bu kapsamda Cevdet S.'nin de ifadesi alındı.

RAPORLARDAKİ İDDİA

Müfettişlere ifade verdikten sonra gazetecilere konuşan Cevdet S. Sakarya'ya gelen gazın tamamının ölçümünü kendisinin yaptığını, 10 istasyondan sorumlu olduğunu söyledi. AGDAŞ'ın BOTAŞ'tan aldığı gazdaki ölçümlerde usulsüzlük yaparak haksız kazanç sağladığını öne süren Cevdet S., şunları söyledi:

"BOTAŞ'a karşı çeşitli yöntemler kullanarak usülsüzlük yapmışlardır. Bu üsülsüzler: 'AGDAŞ olarak her ayın sonuna doğru bir sonraki ayın her istasyon bazında günlük tahmini tüketim değerleri bildirilmektedir. Günlük tahminlerin aşımı sonucunda Şebeke işletim Sistemine göre cezai müeyyideler uygulanmaktadır. AGDAŞ bu cezai müeyyidilere maruz kalmamak için aşım olan günlerde daha düşük göstermektedir. Örneğin Bekirpaşa istasyonunda Ocak 2015 ayına ait tüketimi  1.150.000 metreküp olarak bildirilmesine rağmen gerçekte çekilen değer 1 milyon 700 bin metreküpe kadar çıkmıştır. Aşım olan günlere ait BOTAŞ'a gönderilmesi gereken scada raporları çeşitli bahanelerde gönderilmemekte idi. Bunun sonucunda günlük tüketimin düşürülmesinden kaynaklı zararlar günlük kalorifik değerin enerji bazlı düsük gösterildiği, bildirilmeyen gaz miktarının ise ay içerisinde kalorifik değerin düşük olduğu günlere yedirilmekte idi. Bunun neticesinde sanayi ve evsel abonelere terminale yükletilen ve akış ağırlıklı üst ısının hesaplanması düşük bildirimden dolayı bahsedilen üçüncü şahıslara yüksek kalorifer değerler fatura edilmekte idi."

"BİR KERE YAPTIRDILAR"

Cevdet S. çalıştığı eski şirkette amirlerinin isteği üzerine bir kere usülsüzlük yaptığını da ileri sürerek, "Emir verilince yaptım. Ancak, daha sonra vicdanım elvermeyince yapmadım. Durumu üst düzeydeki yöneticilere bildirdim. Ancak onlar bir şey yapmadılar. Sonra da çıkışımı verdi" dedi.

İftira ile karşılaşması ardından işinden olduğunu, bu nedenle Sakarya Cumhuriyet Savcılığı'nda süren soruşturma olduğunu vurgulayan Cevdet S., "4 çocuğum var. Beni şirketten mobbing uygulama itibarsızlastırma ayrımcılık yaparak isten çıkarttılar" dedi. Cevdet S. işe yeniden dönmek için mahkemeye başvurduğunu da söyledi.

GAZ ŞİRKETİ: İDDİALAR ASILSIZ, KARŞI DAVA AÇTIK

Atılan işçinin iddialarıyla ilgili olarak Adapazarı Gaz Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Kenan Kahveci, "Bu arkadaş şirketin yazılım sistemini sabote ettiği için işten çıkartılmıştır. Çıkartıldıktan sonra da bu iddiaları gündeme getirmiştir. Aslı astarı olmayan bu iddialarla ilgili kendisi hakkında karşı dava açtık" dedi. - Sakarya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaz Dağıtım Şirketinin İşten Çıkarttığı Çalışanın İhbarına Müfettiş İncelemesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu üyelerini kabul etti
    19:25 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu üyelerini kabul etti

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu Başkanı Mike Rogers, Kıdemli Üyesi Adam Smith ve beraberindeki üyeleri Ankara'da kabul etti. Bakan Fidan'ın kabulüne ilişkin paylaşım, Bakanlığın X sosyal medya hesabından yapıldı. Görüşmede, Bakan Fidan'ın ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu Başkanı Rogers, Kıdemli Üyesi Smith ve beraberindeki üyelerle Ankara'da bir araya geldiği belirtildi.

  • Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin- Türkiye ilişkilerini değerlendirdi
    19:24 Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin- Türkiye ilişkilerini değerlendirdi

    Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin'in Haynan Adası'nda düzenlenen Boao Asya Forumu'nda Türkiye-Çin ilişkileri, Yeniden Asya Girişimi ve Asya'daki bağlantılık projelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

  • Kahramanmaraş'taki depremde yıkılan Ebrar Sitesi davası devam ediyor
    19:23 Kahramanmaraş'taki depremde yıkılan Ebrar Sitesi davası devam ediyor

    6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremde yıkılan Ebrar Sitesi B Blok'ta 109 kişinin ölümü, 3 kişinin yaralanmasına ilişkin 6 sanığın yargılanmasına devam edildi. Tutuklu sanıklar SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı. Mahkeme, tutuksuz sanık Mehmet Akif Özgüler'in adli kontrol kararını kaldırdı. Sanıklar, binanın yasalara uygun olarak yapıldığını savundu. Duruşma 13 Haziran'a ertelendi.

  • Edirne'de terörle mücadele kapsamında 13 şüpheli yakalandı
    19:19 Edirne'de terörle mücadele kapsamında 13 şüpheli yakalandı

    Edirne'de jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen terörle mücadele çalışmaları kapsamında 8 FETÖ ve 5 PKK-KCK üyesi olmak üzere toplam 13 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında yasal işlemler başlatıldı.

  • THY, Trablus'a yeniden uçmaya başladı
    19:17 THY, Trablus'a yeniden uçmaya başladı

    Türk Hava Yolları (THY), Mitiga Uluslararası Havalimanı'na ilk uçuşunu gerçekleştirerek Trablus'a yeniden uçmaya başladı. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, törende yaptığı konuşmada, Libya'ya tekrar sefer başlatmanın mutluluğunu dile getirdi ve Afrika'yı kültürlerle buluşturmaya devam edeceklerini belirtti. Ayrıca, THY misafirleri için özel fiyatlarla seyahat imkanı sunulacak ve Trablus seferleri haftada 3 gün icra edilecek.

  • Manisa'da Jandarma Operasyonu: 198 Adet Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi
    19:11 Manisa'da Jandarma Operasyonu: 198 Adet Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi

    Manisa'nın Salihli ilçesinde jandarma ekipleri tarafından durdurulan 2 şüphelinin üzerinde yapılan aramada toplam 198 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler tutuklandı.

  • Edirne'de yapılan denetimlerde 9 kaçak göçmen yakalandı
    19:08 Edirne'de yapılan denetimlerde 9 kaçak göçmen yakalandı

    Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, Mısır uyruklu 9 kaçak göçmen yakalandı. Ayrıca, 1 organizatör ve göçmen kaçakçılığında kullanılan bir araç da ele geçirildi. Yakalanan göçmenler, ülkelerine geri gönderilmek üzere Edirne İl Göç İdaresine teslim edildi.

  • Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi
    19:05 Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi

    Antalya Belek'te düzenlenen Megasaray Hotels Open'da milli tenisçi Zeynep Sönmez, çeyrek finale yükseldi. İlk turda Fransız tenisçi Fiona Ferro'yu mağlup eden Sönmez, ikinci turda Alman raket Ella Seidel'i geri dönüşle mağlup etti. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez, maçın yarın başlayacağını belirtti.


Advertisement