Gamzeli Park Açıldı - Son Dakika
Yerel

Gamzeli Park Açıldı

Gamzeli Park Açıldı

LÖSEMİ ile mücadelenin simge ismi haline gelen ve Mart ayı başında yaşama veda eden Gamze Akbaş’ın adı, Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen parka verildi.

01.04.2015 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

LÖSEMİ ile mücadelenin simge ismi haline gelen ve Mart ayı başında yaşama veda eden Gamze Akbaş'ın adı, Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen parka verildi. Açılışın, oğlu Atakan'ın doğum gününe denk gelmesi ise duygusal anların yaşanmasına sebep oldu. Başkan Akpınar "Gamze'nin diğer adı mücadeledir. Oğlu Atakan da artık Karşıyaka'ya emanettir" dedi.

DUYGUSAL TÖREN

Zübeyde Hanım Mahallesi'ndeki Gamze Akbaş Parkı'nda gerçekleştirilen törene Gamze Akbaş'ın oğlu Atakan, eşi Emrah, anne Sema Canseven, baba İbrahim Canseven ve erkek kardeşi Ozan Canseven ile Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, muhtarlar, meclis üyeleri ve mahalle halkı da katıldı. Tören esnasında Gamze Akbaş anısına lokma dağıtıldı. Başkan Akpınar, açılışını yaptıkları parkta, Atakan ile tahterevalliye bindi. Gamze ve eşi Emrah Akbaş'ın iş arkadaşları da bu anlamlı açılışta aileyi yalnız bırakmadı. Ege Ordu Komutanı eşi Merih Mendi ve Ege Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı eşi Asuman Hakbilen de törene katılanlar arasındaydı.

MÜCADELENİN SİMGESİ

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Atakan'ın doğum gününü kutlayarak konuşmasına başladı. Gamze'nin tedavisi boyunca çocuğunu düşündüğünü ve ondan güç aldığını kaydeden Akpınar, "Gamze Akbaş'ın yaşam çığlığını karşılıksız bırakmayan 20 bine yakın vefalı, vicdanlı yurttaşımız kan vermek için sıraya girdi. Kendisi aramızdan ayrıldı ancak diğer hastalara umut olmayı başardı. Gamze Akbaş, bizim için artık sadece bir anne değildir. Gamze hanımın diğer adı mücadeledir" dedi.

"ATAKAN BİZE EMANET

Gamze Akbaş'ın vefatı üzerine Atakan'ın "Annem Atatürk'ün yanına gitti, iyi insanlar cennete gider" sözlerini de hatırlatan Başkan Akpınar "Atakan artık bize emanet. O iyi bir Atatürkçü ve Cumhuriyet değerlerine bağlı, örnek bir yurttaş olacak" diye konuştu. Duygusal anlar yaşayan baba İbrahim Canseven ve anne Sema Canseven de herkese teşekkür etti. Başkan Akpınar aile üyelerine çiçek verdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gamzeli Park Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement