Galaxy S7'de Clearforce Teknolojisi Sürprizi! - Son Dakika
Teknoloji

Galaxy S7'de Clearforce Teknolojisi Sürprizi!

Galaxy S7\'de Clearforce Teknolojisi Sürprizi!

Yeni gelen raporlara göre Samsung, Galaxy S7'de ClearForce teknolojisine yer verecek.

12.10.2015 18:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Emre Çetinkaya - -

Günler ilerledikçe Samsung'un yeni amiral gemisi modeli olacak olan Galaxy S7 ile ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Günün ilk ışıklarında Galaxy S7'nin kavisli yani Edge modeliyle ilgili yeni bilgileri sizlere ulaştırmıştık. Şimdi ise Galaxy S7'nin kendisiyle ilgili yeni bilgiler elimize ulaştı.


Çinli Weibo'da sızdırılan bilgilere göre Samsung, yeni amiral gemisi modeli Galaxy S7'de ClearForce teknolojisine yer verecek. Bu teknolojiyi kısaca Apple'ın yeni iPhone'larında kullandığı 3D Touch teknolojisine benzetebiliriz. Yani görünüşe göre Samsung'un 3D Touch'a cevabı ClearForce olacak.


Dokunma ve kontrol konularında çalışmalarını yürüten Synaptics tarafından geliştirilen ClearForce, bir basınca duyarlı dokunmatik ekran teknolojisi. Yani ClearForce teknolojisiyle beraber Galaxy S7 kullanıcıları, cihazlarının ekranlarına farklı basınçlar uygulayarak açılabilir içerik menülerine ulaşabilecek veya web sayfasını aşağı/yukarı kaydırabilecek.


Öte yandan bu teknolojiyi ilk olarak Force Touch ismiyle Huawei'nin Mate S modelinde görmüştük. Hemen ardından ise Apple 3D Touch ismiyle benzer ekran teknolojisini yeni iPhone'larında kullanmıştı. Görünüşe göre Samsung da bu konuda bu firmalara cevabını ClearForce ile vermeyi düşünüyor.


Bu konuda ne düşünüyorsunuz?




Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Galaxy S7'de Clearforce Teknolojisi Sürprizi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement