Galatasaraylı Yekta: Galatasaray, Türkiye'de İlkleri Yapmış Bir Takım - Son Dakika
Spor

Galatasaraylı Yekta: Galatasaray, Türkiye'de İlkleri Yapmış Bir Takım

Galatasaraylı Yekta: Galatasaray, Türkiye\'de İlkleri Yapmış Bir Takım

Galatasaraylı futbolcu Yekta Kurtuluş, Galatasaray'ın Türkiye'de ilkleri yapmış bir takım olduğunu ifade ederek, "İlk kez 4'üncü yıldızı takmak da bize yakışır." dedi.

03.09.2014 09:30  Güncelleme: 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaraylı futbolcu Yekta Kurtuluş, Galatasaray'ın Türkiye'de ilkleri yapmış bir takım olduğunu ifade ederek, "İlk kez 4'üncü yıldızı takmak da bize yakışır" dedi.

Yekta Kurtuluş, DHA'ya yaptığı özel açıklamalarda şunları söyledi:

-Yekta bu sene çok güzel hazırlıklara başladınız. Yeni bir hoca ve yeni oluşan bir takım var. Sen neler düşünüyorsun?

Gerçekten çok iyi bir hazırlık kampı geçirdik. Hazırlık karşılaşmalarında belki beklediğimiz kadar iyi değildik. Bu da bizim idman tempomuzdan kaynaklandı. Yorgun olarak çıktık çoğu maça. Ama bu bizim tempomuzu biraz daha yükseltecek. Bunu Bursaspor maçında da gördük ve ilerleyen haftalarda da daha iyi şekilde mücadele edeceğiz.

-Yeni hocaya alışabildiniz mi? Bir önceki hoca da ve şimdiki de İtalyan futbolu açısından sizi nasıl hazırlıyor?

Hemen hemen aynı ekole ve aynı oyun sistemine sahipler. Bu nedenle pek zorlanacağımızı düşünmüyorum. Şimdi de yavaş yavaş oturmaya başladı oyun sistemimiz. İlerleyen haftalarda bundan daha iyi olacak.

-Geçen sene kendini göstermek isteyen bir Yekta vardı. Hatta kiralık gönderilmeye çalışılan bir Yekta vardı. Şimdi gayet iyi bir Yekta görüyoruz. Forma şansı kazanınca mı bu böyle oldu?

Kaç yaşında olursan ol oynadıkça kendini geliştiriyorsun. Performans ve fizik kondisyon artıyor. Bu da oynadığımız oyuna yansıyor doğal olarak.

-Bu sene forma şansı bulabileceğine inanıyor musun?

Her sene başlangıçlarda sıkıntı yaşıyorum fakat daha sonra tekrar forma şansı buluyorum. Galatasaray'da en kötü oynadığım sene toplam 24 maç oynadım, sakatlık dışında.

-Aynı mevkide oynadığın Melo ve Selçuk var. Bu sene Selçuk'un performansı çok iyi değil ve sen performans olarak ön plandasın. Şu an bu konuda hocayla görüşmelerin oldu mu?

Ben Selçuk'un performansının kötü olduğunu düşünmüyorum. Biz bir takımız ve Selçuk takımda ne görev verilirse yapıyor. Belki de bu nedenle insanlar Selçuk'tan istediklerini alamıyorlar. Fakat takım içinde Selçuk, görevi neyse onu yapıyor ve bu da bizi galibiyete taşıyor.

-3 yeni transfer daha takıma katıldı. Diyaloğunuz nasıl, takıma adapte olabildiler mi?

Olcan önceden de bizim arkadaşımızdı. Bu yüzden bir sıkıntı yaşamadı adaptasyon konusunda. Yeni takım arkadaşlarımız daha dün aramıza katıldılar. Bugün Pandev ile birlikte çalıştık ve zaten kalitesi, yaptıkları ortada. Takımımıza çok şey katacağını düşünüyorum.

- Macaristan'daki maçınıza Mancini de geldi. Nasıl bir görüşme geçti, özlediniz mi?

Özlemişiz gerçekten. Yaz tatili ona yaramış. Geldiğinde fiziği daha bir gelişmiş, büyük ihtimalle çalışmış zaten. Daha bir rahattı, yaz tatili yaramış ona.

-Prandelli nasıl bir hoca?

Benim şu zamana kadar çalıştığım, belki de futbolcularla en çok ilgilenen antrenörlerden bir tanesi. Yine bir İtalyan ekolü. Mancini de o şekildeydi ama Prandelli biraz daha birebir ilgileniyor.

-Bu sene ilk maçınıza Süper Kupa finalinde çıktınız. Rakip Fenerbahçe'ydi. Senin gözünden nasıl bir maçtı?

Kötü bir zemin, sıcak bir hava, atılanlar, oyun çok uzun süre durdu ve sezon başında 120 dakika oynamak hiç kolay bir şey değil. O yüzden biraz temposuz bir maç oldu.

- Futbol sence kalitesini yitirdi mi Türkiye'de?

Sezon başından kaynaklanan bir şey bence, yoksa futbol her zaman kaliteli. Beşiktaş'ın Arsenal'a karşı verdiği mücadeleyi gördük.

-Sezon başında Fenerbahçe ile karşılaşmak mı sıkıntı oldu sizin için?

Kiminle karşılaşırsan karşılaş aynı. Bursa maçı da çok tempolu geçmedi. Bu da dediğim gibi sezon başının verdiği bir yorgunluk. Vücut olarak da hazır değiliz. Daha maç kondisyonu almış değiliz.

-Sosyal medyada kaçırdığın penaltıyla ilgili birçok yazılan çizilen oldu?

Yazılanların hepsi haklıydı bence, ama her futbolcu penaltı kaçırıyor. Bir daha olsun, bir daha topun başına geçerim, yine kullanırım, önemli değil.

-Kendini kötü hissettin mi? Sen böyle bir penaltı kullandın mı daha önce?

Böyle bir penaltı kullanmadım. Şu zamana kadar hiçbir penaltı kaçırmadım. Kasımpaşa'da, İzmirspor'da, Galatasaray'a geldim kupa maçlarında da kullandım, hiç kaçmamıştım, ama oluyor.

-Bu sene güzel kadrolar var. Bu sene ligin havası nasıl olur ve sizi en çok hangi takımlar zorlar?

Açıkça konuşayım, Anadolu takımları dahi bizi zorlayabilir. Fenerbahçe zorlayabilir, Beşiktaş zorlayabilir. Artık herkes çok iyi kadrolar kurmaya başladı. Biz elimizden gelenin en iyisini yapıp bu sene 4'üncü yıldızı takmak istiyoruz.

-Bu sene sizi en çok zorlayacak rakip olarak hangi takımı görüyorsun?

Ona izleyip karar vereceğiz. Yeni stat var, 4'üncü yıldız var, Avrupa kupalarına gitmek isteyen takımlar var, düşmemek isteyen takımlar var. O yüzden her takım zorlar.

-Milli takımda olmak ister miydin?

Her Türk futbolcu gibi milli takımda olmak isterim tabii ki, ama daha yeterli değil galiba.

-Galatasaray'ı bu sezon nasıl görüyorsun. Bu sezon gelecek mi 4. yıldız?

Tek hedefimiz 4'üncü yıldızı takmak, çünkü Galatasaray Türkiye'de ilkleri yapmış bir takım. İlk kez 4'üncü yıldızı takmak da bize yakışır diye düşünüyorum.

-Galatasaray'ın şu an yıldız eksiği olduğunu düşünüyor musun?

Saymaya başlasak mesela, kaleden başlasak büyük ihtimalle saymak 10 dakikamı alır herhalde. O yüzden oynayan oyuncuların hepsi yıldız. Dünya Kupası'nda oynayanlar, Şampiyonlar Ligi kazanmışlar var. Çok yıldız var bizim takımda.

-Şampiyonlar Ligi'nde zorlu bir torbaya denk geldiniz. Sen Galatasaraylı futbolcu olarak kendini bu grupta nerede görüyorsun?

İkinci tura çıkacağız büyük ihtimalle ona inanıyorum. Daha zor gruplardan çıktık biz. Bu grup gerçekten zorlu, ama netice itibari ile bizim kalitemiz belli. Çok büyük ihtimalle biz ikinci tura çıkacağız.

-Herhangi bir analiz yaptınız mı kendi aranızda?

Daha analizlere başlamadık.

-Daha önceden şu takım çıksın diye kendi aranızda konuştunuz mu?

Tahminler yürüttük ve 3'te 3 yapan Yasin'di. Yasin 3'te 3 yaptı, bütün tahminleri tutturdu. Daha kolay bir torba da olabilirdi. Daha zorlu da olabilirdi, o yüzden bence tam bizim dişimize göre bir torba.

-Kendini bundan sonrası için nerede görüyorsun?

Ben hep bunu söylüyorum. Galatasaray'la Avrupa'da bir kupa kaldırmak istiyorum ve inşallah bu sene de bunu başaracağız.

-Taraftara vermek istediğin bir mesaj var mı?

Bizim en büyük güç kaynağımızın, en büyük destekçimizin onlar olması lazım. Bizim bittiğimiz dakikalarda onların bizi ateşlemesi lazım. Şunu da biliyorlardır herhalde, biz Galatasaraylı futbolcular olarak 4'üncü yıldızı en çok biz istiyoruz. 20. şampiyonluk en önemli şampiyonluklardan bir tanesi olacak bizim için. O yüzden hiç desteklerini esirgemesinler, hep arkamızda olsunlar.

-Deplasman yasağından siz etkileniyor musunuz? Sizce bu yasak kalkmalı mı?

Medeniyet açısından deplasman yasağının olmaması lazım. Çünkü bilmiyorum ne kadar medeni ülkeyiz ama artık kendimize bir şekilde hakim olmamız lazım. Bu yasalarla olur, kurallarla olur. Deplasman yasağının bence olmaması lazım.

-Galatasaray'da arkadaşlık, dostluk ne safhada?

Geldiğim seneden bu yana hiçbir yabancı futbolcu ile problem yaşamadım. Ufak tefek sürtüşmeler olur idman içerisinde, ama bu sadece Galatasaray'da değil, her yerde oluyor. Biz hepsini takım içinde öğütebilen ekibiz. Gerçekten iyi bir arkadaşlığımız var. Bugüne kadar böyle geldi, bugünden sonra da en iyi şekilde devam edecek arkadaşlığımız.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Galatasaraylı Yekta: Galatasaray, Türkiye'de İlkleri Yapmış Bir Takım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı
    22:39 Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı

    Vodafone Sultanlar Ligi 15. hafta erteleme karşılaşmasında Fenerbahçe Opet, sahasında Eczacıbaşı Dynavit'i 3-2 mağlup etti ve normal sezonu lider tamamladı. Eczacıbaşı Dynavit ise üçüncü sırada yer aldı. Maçın salonu TVF Burhan Felek'te oynandı ve toplam süre 118 dakika sürdü.

  • Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti
    22:05 Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti

    Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, 2023 yılını tarihi başarılarla kapattıklarını ve 2024'te ulusal ve uluslararası şampiyonalarda büyük madalyalar peşinde olacaklarını belirtti. Akyüz, federasyonun geçen yıl Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak takım halinde Avrupa şampiyonu olduğunu ve Dünya Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda da dünya takım şampiyonluğunu elde ettiklerini söyledi. Ayrıca, Çin'de yapılacak olan dünya şampiyonasına milli takımı göndereceklerini ve 2024 Avrupa Şampiyonası'na da takım oluşturduklarını belirtti.

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak
    22:01 A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak

    A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Costica Buceschi, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına kesinlikle galibiyet için çıkacaklarını söyledi. Buceschi, takımın Avrupa Şampiyonası'na katılma hedefine ulaşmak için iyi bir oyun sergileyeceklerini belirtti. Milli hentbolcular da Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi tek hedef olarak görüyor ve seyircinin desteğinin önemini vurguluyor.

  • Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı
    21:43 Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya'da, Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Antrenman, Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde gerçekleştirildi.

  • Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi
    20:35 Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi

    Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Sönmez, Alman raket Ella Seidel'i yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez'in performansı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından övgüyle karşılandı.


Advertisement