Galatasaray Kulübü'nün Mali Kongresi - Son Dakika
Spor

Galatasaray Kulübü'nün Mali Kongresi

Genel kurul üyelerinin görüşlerini aktarmasının ardından, yöneltilen eleştirilere başkan Aysal ile yönetim kurulu üyeleri İkiz ve Karlı yanıt verdi Kulüpte usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle görevine son verilen avukat Ayşegül Egemen konusuyla ilgili olarak, oluşan zararı başkan Aysal'ın şahsen karşıladığı duyuruldu.

13.04.2014 18:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray Kulübü'nün yıllık olağan mali genel kurul toplantısında üyelerin söz aldığı görüşler bölümünün ardından, başkan Ünal Aysal ile yönetim kurulu üyeleri Mete İkiz ve Mehmet Karlı, eleştirilere cevap verdi.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nde gerçekleştirilen genel kurulda üyelere hitap eden Aysal, kendisiyle ilgili eleştirileri yanıtladı. Kulüp gelirlerini yüzde 50 artıracağı konusunda bir sözü olduğunun hatırlatıldığını vurgulayan Aysal, şunları söyledi:

"Evet doğru. Biz 2011 yılında aldığımızda kulüp geliri 111 milyon liraydı, şu anda 208 milyon lira. Hemen hemen iki misli bir artış var. Hisse satışında kulübün zarar ettiği söylendi. Doğru değil. Zaten sattığımız hisselerin yarısını geri aldık ve maliyeti de 5'te 1'i oranında. Hisse senetlerinin değerlerinin düşüşünün temelinde 3 Temmuz süreci vardı. Spor kulüplerine olan güven sarsıldı ve bu, tüm kulüp hisselerine yansıdı. Yine toplam gelirlerimizi yüzde 50 artıracağımız yönündeki sözümüz hatırlatıldı. Son raporlar uyarınca gelirlerimiz 492 milyon lira seviyesinde. Bu da yüzde 100 artış anlamına gelir."

Aysal, profesyonel yöneticilere yüksek ödemeler yapıldığı konusundaki eleştiriler için ise, "Bu konuyu çok ciddi ele aldık ve bir rapor hazırlattık. Hangi pozisyona ne maaş ödenmesi gerektiği yönünde bize komple bir rapor sunuldu. Tüm profesyonellerimizin maaşları gözden geçirildi ve düzenlemeler yapıldı.

"Usulsüzlük yapan avukatın neden olduğu zararı başkan karşıladı"

Sarı-kırmızılı yöneticiler Mete İkiz ve Mehmet Karlı, çalıştığı dönemde yaptığı usulsüz işlemlerle kulübü yaklaşık 500 bin lira zarara uğrattığı öne sürülen eski kulüp avukatlarından Ayşegül Egemen'le ilgili yöneltilen soruları cevaplandırırlarken, oluşan zararın başkan Aysal tarafından karşılandığını kaydettiler.

Mete İkiz, yaptığı açıklamada, konunun kendilerini de çok üzen bir hadise olduğunu vurgularken, "Bir dolandırıcılık olarak görmek gerekir. Bir kısmı basına yansıdı ve çok üzücü bir hadise. Son derece üzüntü duyduğumuz olayı kendi içimizde de sorguladık. Kulüp adına zarar olan meblağ, başkanımız tarafından kişisel olarak ödenmiştir. Galatasaray Kulübü'nün hiçbir lirası heba olmamalıdır. Başkanımız tarafından gereği yapılmıştır" denildi.

Yönetici Mehmet Karlı ise olayla ilgili olarak, ayrıntılı bilgi vererek, şöyle konuştu:

"Bu şahsın kulübümüzde işe başlama tarihi 9 Kasım 2012'dir. O süreçte çalışırken, ciddi yanıltıcı tavırlarda bulunmuştur. Sözlerimi seçerek kullanıyorum. Suç oluşturacak davranışlara başlama tarihi ise 2013 yılının ikinci yarısıdır. Hasta olduğunu iddia ettiği ve hoşgörülü davranılan bir dönemdir. Bunun kurbanı olduk. Bazı sahtekarlıklar gerçekleşmiştir. Söz konusu avanslar, sahte belge, sahte mühür ve sahte makbuzlar bastırılarak kapatılmıştır. İç mekanizmada durum tespit edilir edilmez, işten çıkışı verilmiştir. Bu yapılırken de kulüp çıkarlarını korumak için, oluşturduğu zararın tümüne dair faiziyle beraber senet alınmıştır. Bu senet, 18 Mart 2014 tarihi itibarıyla icraya konulmuştur. Sayın başkanımız zararı kendi hesabından karşılamıştır. Bu bayandan alınan senet yine de icraya verilmiştir. Özel evrakta sahtecilik, resmi evrakta sahtecilik, emniyeti suistimal ve nitelikli dolandırıcılık kalemlerinde suç duyurusunda bulunulmuştur. Sonuna kadar ciddiyetle takipçisi olacağız."

Karlı-Aşkın gerginliği

Galatasaray Kulübü'nün eski yöneticilerinden Taner Aşkın'ın, Türk Telekom Arena'da VIP bölüm ve loca gelirlerinin Sportif AŞ'ye devredilmesine yönelik eleştirilere, yönetim kurulu üyesi Mehmet Karlı'nın verdiği cevap, ikili arasında gerginliğe neden oldu.

Sarı-kırmızılı yönetimi yetkisini aşmakla suçlayan Aşkın'a, Karlı, "Yetkilerimizi aştığımızı düşünmüyoruz. Bu konuda dayanacağımız amir hükümler var. Ama bir konunun altını çizmek istiyorum. Polemik yapmak istemiyorum. Taner ağabey, siz ki içinde bulunduğunuz yönetimde Galatasaray Adası'nın kira sözleşmesini genel kurula dahi getirmeden 4 yıl uzattınız. Siz ki yönetimi devretmeden 15 gün önce, bizim şu anda gece gündüz uğraştığımız, Spor Genel Müdürlüğü ile olan protokollere imza attınız. Şimdi bize bu konuda eleştiri getirmenizi haksızlık olarak görüyorum" yanıtını verdi.

Sonrasında söz hakkı doğduğu gerekçesiyle kürsüye gelen Taner Aşkın ise "Biz o gün stat konusunda cesaret göstermeseydik, bunları yapmasaydık, bugün bu rakamları konuşamazdınız. O mirası yiyorsunuz. Nankörlük etmeyin. Yönetimler birbirinin devamıdır. Benden küçük olan birine bu şekilde cevap vermek istemezdim. Ama yapmak zorundayım" şeklinde konuştu.

Ayrıca, Taner Aşkın'ın kürsüden indiği sırada bir üyenin, "Yönetimdeyken takımı küme düşürüyordunuz" diye bağırması, bir anda gerginliğe neden oldu. Aşkın'ın da karşılık vermesi üzerine ikili birbirlerinin üzerine yürürken, araya girenler ortamı sakinleştirdi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Galatasaray Kulübü'nün Mali Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement