Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Toplantısı - Son Dakika
Spor

Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Toplantısı

Başkan Yarsuvat: "Cuma sabahı Sırbistan'a gideceğiz.

14.01.2015 20:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, Galatasaray Liv Hospital Basketbol Takımı'nın, THY Avrupa Ligi'nde Kızılyıldız ile yapacağı karşılaşma için maç günü olan cuma Sırbistan'a gideceklerini ve orada bir basın toplantısı düzenleyeceklerini söyledi.

Yarsuvat, Türk Telekom Arena'da bulunan çok amaçlı salonda gerçekleştirilen ve yönetim kurulu üyeleri Dursun Aydın Özbek, Ebru Köksal, İsmail Sarıkaya, Hasan Murat Atay ile Ali Yüce'nin katıldığı ocak ayı olağan divan kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, Kızılyıldız ile grup aşamasında İstanbul'da yaşanan olayları hatırlattı.

İstanbul'daki olaylarda bıçaklanan Sırp taraftar Marko İvkovic'in hayatını kaybettiğini anlatan Yarsuvat, şunları kaydetti:

"Biliyorsunuz, münasebetsiz, feci bir olay oldu. Birisi bir Sırp seyirciyi bıçakladı. Seyirci öldü. Sırbistan'da 'Türk'ün kanı ne zaman akacak' sloganları var ve yer gök inliyor. Sırbistan'ı biliyorsanız, işin vahametini düşünebilirsiniz. Daha vahim olan Sırbistan Başbakanı, bizim antrenörümüzü 'persona non grata' (istenmeyen adam) ilan etmiş. Aşağı yukarı 15 gün, Dışişleri Bakanlığı, Kızılyıldız Kulübü Başkanı, Belgrad Büyükelçisi, Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında devamlı mektuplaştık, telefonlaştık. Neticede, Başbakan, 'persona non grata'yı kaldırmayı kabul etti. Bize de güvenlik önlemleri alınacağı söylendi."

Galatasaray Kulübü Başkanı, karşılaşmanın oynanacağı 16 Ocak Cuma günü Sırbistan'a gideceklerini anlatarak, "Saat 11.00'de gidiyoruz. Orada otele gideceğiz ve ben, antrenörümüz, Kızılyıldız Kulübü Başkanı ile antrenörünün katılımıyla basın toplantısı yapacağız. İşte, 'antrenörümüz yanlış anlaşıldı, şu oldu, bu oldu' diyeceğiz. Sonra Kızılyıldız Kulübü Başkanı ve ben gidip, Marko'nun mezarına çiçek koyacağız, saygı duruşunda bulunacağız. Ondan sonra 20 bin kişilik bir arenada, ki bana gelen bilgiye göre 25 bin kişi arenaya geliyormuş, 25 bin kişi önünde bizim çocuklar basket oynayacak. Hepimizin çelik yelek yaptırması gerekir diye düşünüyorum" diye konuştu.

"Galatasaray ile ilgili tüm kapılar açılmaya başladı"

Duygun Yarsuvat, Galatasaray Futbol Takımı'nın Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yaptığı ziyaretten sonra tüm kapıların kendilerine açıldığını dile getirdi.

Üyelerin konu ilgili değerlendirmeleri üzerine, ziyaretin planlı olmadığını anlatan Yarsuvat, şunları söyledi:

"Zannetmeyin ki hayatta her şey planlı oluyor. Hayır, her şey spontane gelişmiştir. Ancak ne oldu, emin olun Galatasaray ile ilgili bütün kapalı kapılar açılmaya başladı. Mesela bir arkadaş 'yol yok, nasıl gelecekler buraya' dedi. Yol yaptırmak için temasa geçtik, hemen olur aldık. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne gittik, 'Şu metroyu bitirin' dedik. 'Üçüncü tüpü Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yapıyor' dediler. O bakanlığa ulaşabildik. Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ulaşabiliyoruz. 'Stadın çatısı açık diye bize üst hakkını vermediniz, davalar açtınız, bununla ilgili anlaşalım' dedik, 'olur' dediler. Yani şunu söylemek istiyorum; tamam ben başkan olmasam herkes bilir benim ne görüştüğümü ama Galatasaray var, artık başkanlığı bırakıyorsunuz. Şahsiyetinizi bırakıyorsunuz, Galatasaray'ı düşünüyorsunuz. Galatasaray'ın menfaati neyse onu yapıyorsunuz. Bunları sürdüreceğiz. İstesek de istemesek de sürdüreceğiz. Bunu Galatasaray için yapacağız."

- " Fenerbahçe'yi de Galatasaraylılar kurdu"

Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, Fenerbahçe Kulübü'nü Galatasaraylıların kurduğunu iddia etti.

Toplantıda üyelerden Oral Yılmaz'ın Galatasaray'ın ilklerin kulübü olduğunu ve federasyonlar kurduğunu söylemesi üzerine, araya giren Yarsuvat, "Fenerbahçe'yi de Galatasaraylılar kurdu" dedi.

Toplantının ardından basın mensuplarının konuyla ilgili soruları üzerine Yarsuvat, " Ali Oraloğlu'nun kitabında bunlar mevcut. Okursanız, görürsünüz. Fenebahçe'de 4 Galatasaraylı başkan var" ifadelerini kullandı.

"Her 'Galatasaraylıyım' diyeni üye mi yapacağız?"

Duygun Yarsuvat, kulüpte üye sayısının arttırılmasıyla ilgili taleplere de değinerek, şunları dile getirdi:

"Galatasaray bir siyasi parti değil. 25 milyon taraftarı var. Bir siyasi partinin bile bu kadar taraftarı yok. Şimdi her 'Galatasaraylıyım' diyeni üye mi yapacağız. Her 'Brigitte Bardot'yu çok seviyorum, beğeniyorum' diyeni, Brigitte Bardot kulübüne mi alacağız. Adeti arttırdığımız zaman amacımıza ulaşamayız. Amacımız başarı. Ne kadar çok adam olursa o kadar fazla ses çıkar. O kadar adamı tatmin etmeniz gerekir. Çünkü malzememiz insan."

Galatasaraylıların aralarında gruplaşmaması gerektiğini anlatan Yarsuvat, "Gruplaştığımız zaman başarıya ulaşamayız. Sorunlarımızı içimizde halledelim. Kimse kimsenin adamı değil. Herkes Galatasaray'ın adamı, bunu unutmayalım" dedi.

"Başarısız transferleri satmak için uğraşıyoruz"

Duygun Yarsuvat, Galatasaray'ın futbolda başarısız transferler yaptığını ifade ederek, "Bunlardan kurtulmak istiyoruz, satmak için de uğraşıyoruz ama emin olun çok zor. Florya'da oturmaya alışmış, Yeşilköy'de evini tutmuş, altına lüks araba çekmiş ve Galatasaray'da sporcuysanız, toplumda da bir yeriniz var. Bunları da bırakmak istemiyorsunuz. Hani bizde oynayamayan iki oyuncu (Engin Baytar ve Yiğit Gökoğlan) paralar atarken bir klip yapmışlardı, onu yapıyorlar gitmiyorlar. Oynamak da istemiyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

"Belki bir stoper alabiliriz"

Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, devre arasında transfer yapmayı düşünmediklerini anlatarak, "Belki bir tek kişi alabiliriz. Stopere bir yerli oyuncuyu transfer edebiliriz" diye konuştu.

Duygun Yarsuvat, divan kurulu toplantılarının Galatasaray Lisesi'nde yapılmaması için öne sürülen gerekçeleri de eleştirerek, "Yani bir adam mevkiye gelirse sağa sola yasak koymaz. 'Sigara içiyorsunuz ya yanarsa' bu bana ironi olarak geliyor. Sigara içmedikleri yeri de yaktılar, koskocaman sarayı yaktılar. Demek ki yanma yakılma işi sigaradan değil, bakımsızlıktan olur. Eğer çatıya bakmazsanız, orada yangın çıkabilir. Turcan Bolayır terörist hareketlerden bahsetti. Terörist hareketler her yerde var. Ne yapacağız yani, terör var diye evimizde mi oturacağız. Terör eve de gelir" ifadelerini kullandı.

Toplantıların Galatasaray Lisesi'nde yapılması için tavsiye kararı

Toplantıda söz alan birçok üye, divan kurullarının daha önce olduğu gibi Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda yapılması talebinde bulundu.

Bunun üzerine üyelerden Hayrettin Kozak'ın önerisi üzerine, toplantıların Galatasaray Lisesi'nde yapılmasına ilişkin Galatasaray Üniversitesi Rektörlüğü'ne istek yazısı yazılması için oy çokluğu ile tavsiye kararı alındı.

- İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement