Galatasaray'ın Başkanı: ABD, Fetullah Gülen'i İade Etmez - Son Dakika
Spor

Galatasaray'ın Başkanı: ABD, Fetullah Gülen'i İade Etmez

Galatasaray'ın hukukçu Başkanı Duygun Yarsuvat, ABD'nin Fethullah Gülen'i iade etmeyeceğini ifade ederken "Gülen'i zaten oraya ABD çağırdı" dedi.

31.01.2015 11:54  Güncelleme: 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, CNN Türk'te gündeme dair çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Daha önce Şike Davası ile ilgili olarak ortaya attığı '50 milyon Dolar' iddası ile ses getiren Yarsuvat, bu kez daha net cümlelerle daha vurucu açıklamalar yaptı. Şike ve Balyoz gibi davaların 'cemaatci polisler' tarafından yapılan komplolar olduğunu ve buradaki amacın ise 'orduyu ortadan kaldırmak' olduğunu iddia eden Yarsuvat çok tartışılacak bir iddia daha ortaya attı: Gülen'i zaten oraya ABD çağırdı...

"BU KOMPLOYU YAPAN KİM?"

Cemaatin, Aziz Yıldırım'ı bu hale getirdiğini düşünen Duygun Yarsuvat, "Açın bakın medyada, Aziz Yıldırım hep söyledi bunu; 'bunu bana yapanlar cemaattir' diyor. Demek ki Aziz Yıldırım'ı bu hale cemaat getirdi. Bu komployu yapan kim? Cemaatci polisler. Cemaatci polisler sadece Aziz Yıldırım'a da yapmadı bu komployu. Balyoz Davası gibi bir dava yarattılar. 265 kişi bu davada yargılandı ve çoğu üst rütbeli subaylardı. Bence amaçları orduyu ortadan kaldırmaktı. Bence başardı da... Ordunun haline bakın..." ifadelerini kullandı.

"HÜKÜMET HAKLI MI BENİ ALAKADAR ETMEZ"

Gülen'in amacının dini esaslara göre kurulmuş bir devlet yapısı olduğunu düşünüyorum." diyen Yarsuvat, "Yanılabilirim. 1971 senesinde yaptığı bir açıklamada 'altın nesil yetiştireceğiz' demiştir. Yurt içindeki okullar, evler yurtlar... Kendisine güvenen bir gençlik yaratmıştır. Bu gençlik bugün idari mekanizmada belli mevkilere yerleştrilmiştir. Mülkiye, askeriye ve yargıya adam yetiştirmek istemişlerdir. Askeriye konusunda fazla başarılı olamamışlardır ama yine de vardır. Hükümetin bu konuda adımlar haklı mı haksız mı beni alakadar etmez. Ben bir durum tespiti yapıyorum." dedi.

"ABD GÜLEN'İ İADE ETMEZ ZATEN ONLAR ÇAĞIRDI"

Gülen'in iade edilmesi konusuna da açıklık getiren Galatasaray Başkanı, "Siyasi amaçlı bir davada iade edilmez. Dava siyasiyse iade edilmez. Cumhurbaşkanı'nın deport edilsin demesi de zaten bu yüzden. Ama Gülen'i zaten ABD çağırdı oraya." diye konuştu.

"6 AYLIK İÇİN GELDİM"

Bir kez daha başkan adayı olmayacağını belirten Yarsuvat, "Ben camiaya söz verdim. Sadece 6 aylık süre ile göreve geldim. Galatasaraylı olmanın bazı farklılıkları var. Galatasaray laik bir kurum. Bir eğitim kurumu. Papa tarafından farklı inançtaki öğrencileri içinde bulundurduğu için afaroz edilmiş bir kurum." dedi.

"EN BAŞARILISI FARUK SÜREN"

Duygun Yarsuvat, kendisine yöneltilen 'son zamanların en başarılı başkanı kim?' sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Bana göre en başarılı başkan Faruk Süren, yaptıkları ortada. Biz de arkadaşlarımızla şu an yoğun bir şekilde çalışıyoruz. 2016 yılında mali fair play konusunda sorun yaşama ihtimalimiz var. Oyuncularımıza borçlarımız var. Ancak daha önümüzde bir yıllık süre var. Biz de çalışmalarımızı mali olarak düzeltmek için uğraşıyoruz."

AK-SARAY ZİYARETİ

Yarsuvat, Galatasaray'ın Ak Saray'a ziyareti ile ilgili kendisine yöneltilen soruya şu cevabı verdi: "Galatasaray bir siyasi kuruluş değil. Ben olayı Pazar günü öğrendim. Cumhurbaşkanı davet ederse Galatasaray gider. Ben Abdurrahim'i görevlendirdim. Takımın ziyaret etmesi istenmiş. O da aldı takımı götürdü. Cumhurbaşkanı beni de çağırsa ben de giderim."

Galatasaray\'ın Başkanı: ABD, Fetullah Gülen\'i İade Etmez
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Galatasaray'ın Başkanı: ABD, Fetullah Gülen'i İade Etmez - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (29)

  • erdem sabri: çünkü dünya biliyor , hırsızlıklarını kapatmak için ortaya bir hayali ''paralel '' algısı yaratıldığını, gerçek suçluyu dünya tanıyor biliyor anladı ama bizim bazı koyunlar halen ısrar ediyor aslında onlarda biliyor inanıyor bu hırsızlıklara ama işte adı üstünde akkoyun 28 9 Yanıtla
  • qqqqq: sen otur galatasarayı nasıl kurtarırım onu düşün sanane fetullahtan abd den siyasetten böyle yalaka başkan istemiyoruz kardeşim 11 15 Yanıtla
  • Leipzigli: Adam Gibi Adam 4 16 Yanıtla
  • cevdet: bu adam kulüp başkanımı yoksa soytarımı kulübü batırmışlar kurtarmak için siyasileri yalıyorlar 12 7 Yanıtla
  • Rojin: 6sarayin basini cekiyor ondanmi bu guven dolu sozler !? 8 10 Yanıtla ozguvenin nedeni: Bu adam hukukcu. ve turkiyenin her gercegini biliyor ve yasinin verdigi ozguvenle bunlari kamuoyuyla paylasiyor. cevreside cok genis . genelde sahip oldugu hukuk burolari sikintili islere bakiyor. 1 3
  • yahya: yazık olsun sana duygun!. . haddini bil, siyasi yamanmaya çalışma. önünü görmeye çalış 5 8 Yanıtla
  • Mert: Sen önce adam olda takımının Borçları işe ilgilen 10 2 Yanıtla
  • Barbaros: Bu nasıl klüp baskanı sanane amca 5 7 Yanıtla
  • TC 1907 FB: Tebrik ederim helal başkan 4 7 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement