Galatasaray, Devler Liginde Galibiyet Peşinde - Son Dakika
Spor

Galatasaray, Devler Liginde Galibiyet Peşinde

Galatasaray, Devler Liginde Galibiyet Peşinde

Galatasaray, Fenerbahçe derbisi galibiyetinin ardından gözüne Şampiyonlar Ligindeki rakibi Borussia Dortmund'u kestirdi.

21.10.2014 10:00  Güncelleme: 10:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray, Fenerbahçe derbisi galibiyetinin ardından gözüne Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Borussia Dortmund'u kestirdi.

Sarı-kırmızılılar 2-1'lik Fenerbahçe galibiyetinin ardından yarın Şampiyonlar Lig'i 1. Tur D Gurubu 3. maçında TT Arena'da saat 21.45'te Alman takımı Borussia Dortmund ile karşılaşacak. Mücadeleyi İspanya Futbol Federasyonu'ndan Antonio Miguel Mateu Lahoz yönetecek. Lahoz'un yardımcılıklarını Pau Cebrian Devis ve Roberto Diaz Perez Del Palomar yapacak. Karşılaşmanın 4. hakemi ise Raul Cabanero Martinez olacak.

GALATASARAY'IN AKLI 3 PUAN'DA

Galatasaray, bu zorlu mücadele karşısında 3 puan alarak gruptaki iddiasını sürdürmek istiyor. Sarı-kırmızılı takım, Şampiyonlar Ligi D Gurubu'nda oynadığı ilk 2 maçın ardından aldığı 1 puanla 3. sırada yer alıyor. Aslanlar gruptaki ilk maçında kendi evinde Belçika temsilcisi Anderlecht'i konuk etti. Mücadele karşılıklı atılan gollerle 1-1'lik beraberlikle sonuçlandı. Sarı-kırmızılılar ikinci maçında ise Emirates Stadı'nda İngiliz devi Arsenal'e konuk oldu ve maçı 4-1'lik net bir skorla kaybederek büyük hayal kırıklığı yaşattı. Galatasaray 2 maçta yediği 5 gole karşılık, rakip filelere 2 gol gönderebildi.

AVRUPA'DA 258. MAÇ

Galatasaray, Avrupa Kulüpler Kupası'na ve UEFA Şampiyonlar Ligi'ne 24 kez katıldı. Galatasaray, oynadığı 153 maçta 55 galibiyet, 38 beraberlik ve 60 mağlubiyet aldı. Sarı-kırmızılı takım bu karşılaşmalarda rakip fileleri 199 kez havalandırırken, kalesinde ise 226 gol gördü. Aslanlar, Avrupa kupalarında ise 258. kez boy gösterecek. Mücadele ettiği bu karşılaşmalarda 97 galibiyet alan sarı-kırmızılılar, 67 maçta berabere kalırken, rakiplerine 93 kez boyun eğdi. Bu müsabakalarda Galatasaray 359 gol atarken, kalesinde ise 373 gol gördü.

DİŞE DİŞ REKABET

Galatasaray'ın Alman takımlarıyla şimdiye kadar oynadığı 25 karşılaşmada beraberlikler ön plana çıkarken, sarı-kırmızılılar bu maçlarda 7 galibiyet, 11 beraberlik ve 7 mağlubiyet aldı. Aslanlar, bu maçlarda rakip takım kalelerine atılan 30 gole karşılık, 36 gol yedi. Galatasaray, Borussia Dortmund ile daha önce 4 kez karşı karşıya geldi. Oynanan bu maçlarda sarı-kırmızılı takım 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 yenilgi alırken, attığı 3 gole karşılık 5 gol yedi. Galatasaray, Alman ekiplerinden son olarak 2012-2013 UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Turu'nda Schalke 04'le karşılaştı. Sarı-kırmızılılar Schalke 04 ile İstanbul'da oynanan mücadelede 1-1 berabere kalırken, deplasmanda 3-2 kazanarak çeyrek finale yükselen taraf oldu.

PRANDELLI'NİN AVRUPA KARNESİ

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, Devler Ligi'nde 4 sezon sonra boy gösterirken, sarı-kırmızılı takımın başında 3. maçına çıkacak. İtalyan teknik adam, kariyerinde 3. kez Şampiyonlar Ligi heyecanı yaşayacak. Prandelli, Fiorentina takımını çalıştırdığı dönemlerde Devler Ligi'nde bir kez gruplardan çıkmayı başardı. Tecrübeli teknik adam, Avrupa kupalarında toplam 28 karşılaşma gördü. Başında bulunduğu takımlar bu müsabakalarda 11 galibiyet, 11 beraberlik ve 6 mağlubiyet aldı.

GALTASARAY'DA UMUT VAR

Galatasaray'da yarın oynanacak Borussia Dortmund karşılaşması öncesi tek eksik futbolcu Burak Yılmaz. Başarılı futbolcunun sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenilirken, Cesare Prandelli'nin bu zorlu karşılaşmada milli futbolcuya forma şansı verip vermeyeceği ise belirsizliğini koruyor. Burak Yılmaz'ın oynayamaması durumunda, Prandelli'nin en büyük kozu Umut Bulut olacak.

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Galatasaray, Devler Liginde Galibiyet Peşinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi
    19:54 VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi

    Voleybolda Vodafone Sultanlar Ligi 18. hafta erteleme maçında VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yenerek galibiyet elde etti. Maçın setleri 17-25, 25-21, 31-29, 14-25 ve 5-15 şeklinde sonuçlandı.

  • Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi
    19:05 Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi

    Antalya Belek'te düzenlenen Megasaray Hotels Open'da milli tenisçi Zeynep Sönmez, çeyrek finale yükseldi. İlk turda Fransız tenisçi Fiona Ferro'yu mağlup eden Sönmez, ikinci turda Alman raket Ella Seidel'i geri dönüşle mağlup etti. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez, maçın yarın başlayacağını belirtti.

  • Galatasaray teknik ekibi ve basın mensupları arasında maç yapıldı
    18:59 Galatasaray teknik ekibi ve basın mensupları arasında maç yapıldı

    Galatasaray Futbol Takımı, milli takım arasında Antalya'da kamp yaparken teknik ekip ve basın mensupları arasında maç düzenlendi. Teknik ekip, 13-3'lük skorla galip geldi ve Ali Yiğit Buruk 3 gol attı.

  • Ankara Dikmen Semtinde Mikser Kamyonu Devrildi, Sürücü Yaralandı
    18:55 Ankara Dikmen Semtinde Mikser Kamyonu Devrildi, Sürücü Yaralandı

    Ankara'nın Dikmen semtinde mikser kamyonu yokuşa dönmek isterken virajı alamayınca devrildi. Kazada kamyon sürücüsü Z. O. yaralandı. İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılan sürücü, hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol'u 3-0 mağlup etti
    18:44 Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol'u 3-0 mağlup etti

    Sivasspor milli maçlar nedeniyle verilen arada Sivas Dört Eylül Futbol ile hazırlık maçında karşılaştı ve 3-0 galip geldi. Emre Gökay, Clinton N'jie ve Alaaddin Okumuş'un golleriyle Sivasspor kazandı.

  • EMS Yapı Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol AŞ'yı 3-0 mağlup etti
    18:35 EMS Yapı Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol AŞ'yı 3-0 mağlup etti

    EMS Yapı Sivasspor, milli arada TFF 3. Lig takımlarından Sivas Dört Eylül Futbol AŞ ile yaptığı hazırlık maçını 3-0 kazandı. Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'un sahaya sürdüğü ilk 11, Emre Gökay, N'Jie ve Alaaddin Okumuş'un golleriyle galibiyeti elde etti.

  • Okan Buruk:
    18:28 Okan Buruk: "Sadece futbola odaklandık"

    Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, gündemdeki olayları dışarıda bıraktıklarını belirterek, "Benim işim ve oyuncularımın işi saha. Sadece futbola odaklandık" dedi.

  • Türkiye'de 3'üncü: Bu merkezde bedensel engelli bireyler spor yapacak
    18:14 Türkiye'de 3'üncü: Bu merkezde bedensel engelli bireyler spor yapacak

    Kastamonu'da hizmet vermeye başlayan ve Türkiye'de 3'üncü olan merkezde bedensel engelli bireyler spor yapma imkanı bulacak. Merkezin tanıtım programında konuşan Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, 'Ciddi bir emek var. Böyle bir merkez bir İstanbul'da var, bir Antep'te var üçüncüsü de burada var' dedi.

  • Beşiktaş, Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı
    18:04 Beşiktaş, Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı

    Beşiktaş, hazırlık maçında Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmanın 25. dakikasında Karagümrük'ün golüne Ghezzal ile yanıt veren Beşiktaş, maçtan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.


Advertisement