G20 Yabancıların Antalya'daki Konut Talebini Artıracak - Son Dakika
Güncel

G20 Yabancıların Antalya'daki Konut Talebini Artıracak

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkanvekili Deniz Karataş, G20 Liderler Zirvesi sayesinde yabancıların Antalya'daki konut talebinin artacağını söyledi.

23.11.2015 11:20  Güncelleme: 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karataş, 15-16 Kasım tarihlerinde Antalya'da düzenlenen G20 Liderler Zirvesi sırasında 1 milyon tweet atılmasının, Türkiye'nin ve Antalya'nın reklamı açısından önemli olduğunu söyledi.

Zirve sırasında dünyada gözlerin Antalya'nın üzerinde olduğunu ve gündeminin en başında Antalya'nın bulunduğunu ifade eden Karataş, kentin de gerek güvenlik gerek trafik yönüyle başarılı bir şekilde zirveyi atlattığının altını çizdi.Karataş, zirveyle yapılan reklam sayesinde Antalya'da yabancılara konut satışında talebin artacağını vurgulayarak, şöyle konuştu: "Artan talebi karşılamak için konutların üretimine başlayıp hatta tamamlama safhasına getirmeliyiz. Dünya pazarından pay almak, ülkeye döviz girdisi sağlamak ve cari açığı kapatmada etkili olmak üzere üretimlerimizi artırmak zorundayız. Bu yapılan organizasyonun yabancıların Antalya'daki konut talebini artıracağından yana hiçbir şüphem yok."

Karataş, Antalya'nın nisan ayında Türkiye'nin ilk EXPO'suna ev sahipliği yapacağını anımsattı. EXPO'nun Antalya'nın tüm dünyada talep edilen bir yer olmasını sağlayacağına inandığını dile getiren Karataş, şöyle devam etti:

"Ekonomiyi, sadece inşaat olarak düşünmemek lazım. İnşaata bağlı 300 sektörü de tetikleyeceği noktasında hiçbir şüphemiz yok. Siz bir beyaz eşyayı yurtdışına gönderemezken, satamazken veya gönderirken üzerine bir maliyet koymak gerektirdiği için oradaki bir firmayla yarışamaz hale geliyorken, ürünü direkt Antalya'da hayatını idame eden yabancı ülke vatandaşına birinci elden satacaksınız. Evin içinde kullanılması ihtiyaç olan tüm malzemeleri yurtdışına göndermiş gibi buradaki yabancılara satacaksınız. Bu kişiler kendi ülkelerinde kazanıp, Türkiye'de harcamaktadırlar. Dolayısıyla hayatını burada idame ettireceğine göre, yurtdışından direkt buraya döviz getirecek. Bir organizasyon, çarşıdaki bir halı satıcısının bile cebine ekmek olarak dönebiliyor. Biz kendi içerimizdeki piyasamızı bir şekilde döndürüyoruz ama yurtdışından dövizi ülkenize sokabilirseniz, bu sizin tüm ekonominizin parametrelerini olumlu yönde etkileyecektir."

Deniz Karataş, Antalya'da yapılan uluslararası organizasyonlarda emeği geçen başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu olmak üzere herkese Antalya halkı ve sivil toplum örgütü başkanı olarak teşekkürü bir borç bildiğini kaydetti.

G20 Yabancıların Antalya\'daki Konut Talebini Artıracak
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel G20 Yabancıların Antalya'daki Konut Talebini Artıracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, Bilecik'te ziyaretlerde bulundu
    18:51 İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, Bilecik'te ziyaretlerde bulundu

    İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, Bilecik'te yerel seçim çalışmaları kapsamında Söğüt, Bozüyük ve Pazaryeri ilçelerinde esnafı ziyaret etti. Vural, vatandaşlarla bir araya gelerek onlarla sohbet etti ve hayırlı kazançlar diledi. Vural, gazetecilere yaptığı açıklamada, İYİ Parti olarak seçimlerde vatandaşlara alternatif oluşturduklarını ve milletin iradesinin tespiti için yapıldığını belirtti.

  • Aile ve Gençlik Fonu'na 6 binden fazla başvuru yapıldı
    18:48 Aile ve Gençlik Fonu'na 6 binden fazla başvuru yapıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na bugün itibarıyla 6 bin 299 çiftin başvurduğunu belirterek, başvuruların değerlendirildiğini ve olumlu sonuçlanan çiftlerin evlilik öncesi eğitimlere alındığını söyledi. Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yönelik 8 bin personel alımının Nisan ayı içerisinde gerçekleştirileceği açıklandı.

  • Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak
    18:47 Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak

    Malatya Valiliği, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarmanın görev alacağını duyurdu. Seçim güvenliği ve koordinasyon toplantısında, 2 bin 785 emniyet ve 2 bin 59 jandarma personelinin görev alacağı belirtildi. Toplamda 542 bin 177 seçmenin oy kullanacağı seçimlerde, güvenli bir ortam sağlamak için tüm kamu kurumları işbirliği içinde çalışacak.


Advertisement