G-20'nin Yapılacağı Belek 'Kırmızı Bölge' Oldu - Son Dakika
Güncel

G-20'nin Yapılacağı Belek 'Kırmızı Bölge' Oldu

G-20\'nin Yapılacağı Belek \'Kırmızı Bölge\' Oldu

20 Zirvesi'nin yapılacağı Antalya'nın dünyaca ünlü turizm bölgesi Belek'e, 15- 16 Kasım tarihlerinde akredite olmayan hiç kimse alınmayacak.

18.07.2015 10:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

G-20 Zirvesi'nin yapılacağı Antalya'nın dünyaca ünlü turizm bölgesi Belek'e, 15- 16 Kasım tarihlerinde akredite olmayan hiç kimse alınmayacak. Kırmızı bölge ilan edilen Belek'te liderler beş yıldızlı otellerin ultralüks kral daireleri ve villalarında kalacak.

Dünya nüfusunun yüzde 66'sı, ekonomisinin ise yüzde 90'ına sahip 20 ülke liderinin biraraya geleceği 10'uncu G-20 Zirvesi, dönem başkanlığını üstlenen Türkiye'nin ev sahipliğinde 15- 16 Kasım tarihlerinde Antalya'nın dünyaca ünlü turizm beldesi Belek'te yapılacak. Beş yıldızlı 46 otelin bulunduğu Belek'te G-20 liderlerinin zirvesi için 30 otel belirlendi. G-20 zirvesine paralel olarak B-20 (iş dünyası), Y-20 (gençlik), L-20 (işçi grubu), W-20 (kadınlar), T-20 (düşünce kuruluşları), C-20 (sivil toplum temsilcileri) toplantıları için de 16 otel ayrıldı.

Dışişleri Bakanlığı koordinatörlüğünde devletin ilgili tüm kurumlarının yoğun çalışma yürüttüğü G-20 Antalya zirvesi nedeniyle Belek, yüksek güvenlikli bölge ilan edildi. Özellikle Antalya Havalimanı ile Belek arasındaki yaklaşık 40 kilometrelik karayolu, Belek ve Kadriye bölgesi, yüzlerce Mobese kamerayla donatılacak. Yüz ve plaka tanıma özellikli kameraların yanı sıra bölgede binlerce polis görevlendirilecek.

HAVA SAHASI BİLE KAPATILACAK

Antalya'nın ev sahipliği yapacağı zirveye ilişkin yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Antalya Valisi Muammer Türker, Dışişleri Bakanlığı koordinatörlüğünde olağanüstü, çok detaylı bir hazırlık çalışması yürütüldüğünü söyledi. Zirve nedeniyle bazı günler bu bölgeden uçakların geçişine dahi izin verilmeyeceğini belirten Vali Türker, G-20 sekretaryasının hava sahası oluşturulmasını istemesi gibi birçok detay olduğunu dile getirdi. Olağanüstü bir çaba gösterdiklerini anlatan Vali Türker, "Telefon hatları, internet, elektrik sorunu olmasın. Örneğin orada ekstra bir trafo daha kuruluyor. Bir de tüm bunlar birbiriyle çakışmasın, mesela biri yolu kazacak, öbürü yapacak gibi sıkıntılar yaşanmasın diye koordinasyon toplantıları yapıyoruz. Çünkü herkes kopuk çalışırsa sorunlar ve maliyetler oluşur" dedi.

TOPLANTI YAPILACAK OTELİN YEDEĞİ DE VAR

Dışişleri Bakanlığı'nın ekibini Antalya'ya getirmeye başladığını ve bir büyükelçinin bu konuda görevlendirildiğini, bu ekibin de otele yerleştiğini kaydeden Vali Türker, zirve toplantılarının 5 yıldızlı Regnum Carya Resort Hotel'de yapılacağını söyledi. Vali Türker, herhangi bir soruna karşı başka bir otelin de yedek olarak tüm toplantılara ev sahipliği yapabilecek şekilde hazır olacağını dile getirdi. Türker, "Toplantının yapılacağı alternatif otel de oluşturuluyor. Herhangi bir sorun halinde hemen orası devreye girecek. Yani sıfır hata ile çalışılıyor" dedi.

ÜLKELER GİDERLERİNİ KENDİ KARŞILAYACAK

Belek'te yaklaşık 46 otel bulunduğunu ve 30 otelin G-20 zirvesi için ayrıldığını anlatan Vali Türker, diğer 16 otelin de B-20, Y-20, L-20 gibi diğer toplantılar için hazırlandığını açıkladı. Belek'teki otellere bu dönemde hiç müşteri alınmayacağını belirten Türker, "Liderler ve ülke heyetleri o otellerde kalacak. Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla ülkelere oteller ve özellikleriyle ilgili bilgilendirme yapıldı. Hangi otelde hangi ülke lideri ve heyetleri kalacağını ülkelerin talebine göre Dışişleri Bakanlığı belirleyecek. Bazı heyetler kalabalık. Mesela ABD'liler 1000 kişiyle falan geleceğini söylüyor. Her ülke giderlerini kendi karşılayacak" dedi.

Zirveyi 2 bini yabancı 3 bin basın mensubunun takip edeceğini kaydeden Vali Türker, bu nedenle zirvenin yapılacağı otelin yakınındaki Kaya Palazzo Hotel'in basın merkezi olacağını söyledi.

KIRMIZI BÖLGE

Heyetlerin kalacağı yerlerin ayarlandığını, örneğin bir katta sadece bir heyetin kalabileceği ve birbirine karıştırılmayacağını aktaran Vali Türker, Belek'teki 46 otelin 30'unun G-20 zirvesinde kullanılacağını, bu otellerin bulunduğu alanın 'kırmızı bölge' olacağını dile getirdi. Belek Turizm Yatırımcıları Ortak Girişimi'nin (BETUYAB) olduğu binanın Dışişleri Bakanlığı'nın akreditasyon merkezi olacağını belirten Türker, "Gelenler kartlarını oradan alacak. Serik Belediyesi, Emniyet Müdürlüğü'ne bir yer tahsis etti. Güvenlik operasyon merkezi olacak. Ülkelerin güvenlik heyetleri de orada konuşlanacak. Hepimizi çok yoracak, büyük bir iş. Antalya için müthiş bir organizasyon. Emniyet kendi personelinin yanı sıra, takviye ekipler olacak. Emniyet Genel Müdürlüğü bütün kurumlardan daha önemsedi bu işi. Emniyet Genel Müdürüyle de birkaç kez görüşmemiz oldu. Genel müdür yardımcısı ve 4 daire başkanı bu işe görevlendirildi. Gelip gidiyorlar" diye konuştu.

AKREDİTE OLMAYAN KİMSE GİREMEYECEK

Zirvenin yapılacağı alana giden yollar ve bölgedeki Mobese kameralarına yönelik ihalelerin tamamlandığını anlatan Vali Türker, Antalya Havalimanı'ndan Serik'e, Serik'ten Aspendos'a kadar, Kadriye Kavşağı ve Belek bölgesi dahil olmak üzere Mobese sistemi oluşturulacağını kaydetti. Türker, kameraların yüz ve plaka tanıma özellikli olacağını da söyledi. Kırmızı alan içindeki 30 otelin olduğu bölgenin tamamen kapatılacağı ve özel alan olacağını söyleyen Türker, "Akreditasyonu olmayan hiç kimse giremeyecek" dedi.

ASPENDOS'TA KONSER

Zirvenin yoğun gündemi arasında dünya liderlerine yönelik sosyal aktiviteler planlandığını anlatan Vali Muammer Türker, Türkiye ve Antalya'nın lanse edilebileceği faaliyetler planlandığını ve çalışmaların sürdüğünü söyledi. Liderlerin bölgeye yakın olan Aspendos Antik Kenti ve Tiyatrosu'na götürülebileceğini belirten Vali Türker, "Aspendos'u düşünüyoruz. Hem yer olarak güzel hem de orada konser, gösteri gibi aktiviteler yapma fırsatımız olur" dedi.

LİDERLERİN EŞLERİNE ÖZEL PROGRAM

G-20 zirvesine birçok liderin eşlerinin de katılacağını belirten Vali Muammer Türker, lider eşlerinin toplantılara katılmayacaklarını, ağırlıklı sosyal ve turistik aktiviteler içinde olacaklarını aktardı. Devlet başkanları için gala yemeği yapılacağını ve eşler için de ayrı programlar planlandığını kaydeden Türker, "Liderlerin eşleri ayrı gezecek. Tarihi, turistik, ören yerleri. Bu işlerde eşleri mutlu ettiğiniz zaman tam puanı oradan alırsınız" dedi.

ZİRVEYE KATILACAK LİDERLER

Zirveye katılacak liderler şöyle:

Arjantin Cumhurbaşkanı Cristina Fernández de Kirchner, Avustralya Başbakanı Tony Abbott, Brezilya Cumhurbaşkanı Dilma Rousseff, Kanada Başbakanı Stephen Harper, Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Xi Jinping, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Endonezya Başkanı Joko Widodo, İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Peña Nieto, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suudi Arabistan Kralı Salman, Güney Afrika Cumhurbaşkanı Jacob Zuma, Güney Kore Cumhurbaşkanı Park Geun-hye, Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, İngiltere Başbakanı David Cameron, ABD Başkanı Barack Obama, Avrupa Birliği Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, AB Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker.

G-20 DIŞINDAKİ DAVETLİ LİDERLER

Zirveye davet edilen konuk liderler ise Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Malezya Başbakanı Najib Tun Razak, Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Zimbabve Devlet Başkanı Robert Mugabe.

GECELİĞİ 45 BİN LİRA

Liderler heyetleriyle birlikte ayrı otellerde konaklayacak. Hangi liderin hangi otelde kalacağı henüz netleşmedi. Ancak yüksek güvenlik nedeniyle liderlerin otelleri son güne kadar açıklanmayacak. Kırmızı bölge içinde belirlenen 30 otelin kral daireleri ve ultralüks villaları ise liderler için hazırlanacak. Altın kaplama yemek takımından musluklara, özel havuzdan Türk hamamı ve saunaya kadar lükste sınırın tanınmadığı bu kral daireleri ve villaların, turizm sezonundaki gecelik fiyatlarıysa 45 bin TL'ye kadar çıkıyor. Bu kral daireleri ve villalar kurşun geçirmez camlar, yüksek güvenlik sistemleriyle de dikkat çekiyor. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel G-20'nin Yapılacağı Belek 'Kırmızı Bölge' Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.


Advertisement