İspanya ve İsviçre Final Biletini Kaptı - Son Dakika
Spor

İspanya ve İsviçre Final Biletini Kaptı

İspanya ve İsviçre Final Biletini Kaptı

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) Elemeleri'nde 9. haftanın ikinci gününde İspanya ve İsviçre finallere adını yazdırdı.

10.10.2015 00:18  Güncelleme: 10:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa'nın ev sahipliğinde düzenlenecek şampiyonanın elemelerinde C, E ve G gruplarında 9 maç yapıldı.

İSPANYA FİNAL BİLETİNİ KAPTI

C Grubu'nda lider durumda bulunan İspanya, konuk ettiği Lüksemburg'u Santi Cazorla (2) ve Paco Alcacer'in (2) golleriyle 4-0 yenerek puanını 24'e çıkardı ve Fransa biletini lider unvanıyla almayı garantiledi.

SLOVAKYA MAĞLUP OLDU

FIFA kokartlı hakem Hüseyin Göçek'in yönettiği maçta grubun iddialı takımlarından 19 puanlı Slovakya ise konuk ettiği Belarus karşısında 1-0 yenilerek finallere kalma umudunu son maça bıraktı.

UKRAYNA DEPLASMANDA GÜLDÜ

Ukrayna ise Makedonya deplasmanında Yevhen Seleznyov ve Artem Kravets'in golleriyle maçı 2-0 kazanarak puanını Slovakya ile eşitledi ve final şansını son maça bıraktı.

İNGİLTERE GÜLE OYNAYA

E Grubu'nda finallere önceden kalmayı garantileyen İngiltere, ağırladığı Estonya'yı 45. dakikada Theo Walcott ve 85'te Raheem Sterling'in golleriyle 2-0 yenerek puanını 27'ye çıkardı.

İSVİÇRE ŞOV YAPTI

Finallere adını yazdıran ikinci takım ise 17. dakikada Michael Lang, 55'te penaltıdan Gökhan İnler, 65'te Admir Mehmedi, 72'de penaltıdan Johan Djourou, 75'de Pajtim Kasami, 80'de penaltıdan Breel Embolo ve 89'da Eren Derdiyok'un ağları havalandırmasıyla San Marino'yu 7-0 yenen İsviçre oldu.

GOL DÜELLOSU AVUSTURYA'NIN

Elemelerde G Grubu'nda finallere kalmayı önceden garantileyen Avusturya, Karadağ deplasmanından 3-2'lik galibiyetle ayrıldı ve rakibinin Fransa bileti alma umudunu bitirdi.

RUSYA AVANTAJ YAKALADI

Finallere kalma mücadelesi veren Rusya, deplasmanda Moldova'yı Sergei Ignashevic ve Artem Dzyuba'nın golleriyle 2-1 mağlup ederek puanını 17'ye yükselti ve son maç öncesinde Fransa bileti almak için önemli bir avantaj yakaladı. Moldava'nın tek sayısı 85'de Eugeniu Cebotaru'dan geldi.

İSVEÇ TAKİBİNİ SÜRDÜRDÜ

İsveç ise deplasmanda Liechtenstein'ı Marcus Berg ve Zlatan Ibrahimovic'in golleriyle 2-0'la geçerek son maç öncesinde 15 puanla Rusya'yı takibini sürdürdü.

Eleme gruplarında oynanan karşılaşmaların sonuçları ve puan durumu şöyle:

C Grubu

Makedonya-Ukrayna: 0-2

Slovakya-Belarus: 0-1

İspanya-Lüksemburg: 4-0

E Grubu

İngiltere-Estonya: 2-0

Slovenya- Litvanya: 1-1

İsviçre-San Marino: 7-0

G Grubu

Liechtenstein-İsveç: 0-2

Moldova-Rusya: 1-2

Karadağ-Avusturya: 2-3

Kaynak: AA

Son Dakika Spor İspanya ve İsviçre Final Biletini Kaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti
    22:05 Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti

    Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, 2023 yılını tarihi başarılarla kapattıklarını ve 2024'te ulusal ve uluslararası şampiyonalarda büyük madalyalar peşinde olacaklarını belirtti. Akyüz, federasyonun geçen yıl Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak takım halinde Avrupa şampiyonu olduğunu ve Dünya Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda da dünya takım şampiyonluğunu elde ettiklerini söyledi. Ayrıca, Çin'de yapılacak olan dünya şampiyonasına milli takımı göndereceklerini ve 2024 Avrupa Şampiyonası'na da takım oluşturduklarını belirtti.

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak
    22:01 A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak

    A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Costica Buceschi, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına kesinlikle galibiyet için çıkacaklarını söyledi. Buceschi, takımın Avrupa Şampiyonası'na katılma hedefine ulaşmak için iyi bir oyun sergileyeceklerini belirtti. Milli hentbolcular da Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi tek hedef olarak görüyor ve seyircinin desteğinin önemini vurguluyor.

  • Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı
    21:43 Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya'da, Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Antrenman, Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde gerçekleştirildi.

  • Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi
    20:35 Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi

    Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Sönmez, Alman raket Ella Seidel'i yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez'in performansı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından övgüyle karşılandı.

  • Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor
    20:31 Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında deplasmanda oynayacağı Konyaspor maçı için antrenmanlarını sürdürüyor. Abdullah Avcı yönetiminde yapılan antrenmanda futbolcular rejenerasyon, kuvvet, koordinasyon ve çabukluk çalışmaları yaptı. Antrenman şut ve dayanıklılık çalışmasıyla tamamlandı.


Advertisement