Fransız Konsolos Kürtçe Konuştu, Barzani Mest Oldu - Son Dakika
Dünya

Fransız Konsolos Kürtçe Konuştu, Barzani Mest Oldu

Fransa'nın Erbil Başkonsolosu Alain Guépratte, Barzani'nin de katıldığı bir törende Kürtçe konuştu, salondan büyük alkış aldı.

24.11.2015 00:25  Güncelleme: 00:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa'nın Erbil Başkonsolosu Alain Guépratte, Kürtçe, "Kürtçe ve Fransızca konuşacağım. Eminim bu, Madam Danielle Mitterand'ı da mutlu ederdi" dedi.

Erbil'de Saad Abdullah Konferans Salonu'nda, Fransa'nın eski Cumhurbaşkanı François Mitterand'ın eşi Danielle Mitterand için bir anma etkinliği düzenlendi.

Burada bir konuşma yapan Başkonsolos Alain Guépratte, sözlerine Kürtçe ifadelerle başladı.

KÜRTÇE KONUŞTU

Guépratte, Kürtçe ve Fransızca, "Sayın Başkan, değerli bakanlar ve sevgili misafirler, Kürtçe ve Fransızca konuşacağım" diyerek, bundan merhum Danielle Mitterand'ın da mutlu olacağını düşündüğünü söyledi.

Guépratte, konuşmasının devamında, "Danielle Mitterand, dostları ile Kürt çocuklarının onu, daha önce bir diktatörün askeri kampı olan, şimdi ise bir özgürlük alanına dönüşen böyle modern bir salonda andığını bilse çok sevinirdi" dedi.

BARZANİ MEST OLDU

Anmaya Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, hükümet yetkilileri, peşmerge komutanları ve halk katıldı. Konsolosun Kürtçe konuşması sırasında Barzani'nin gülümsediği görüldü.

Kürt sanatçı Şivan Perwer de ekinlikte küçük bir konser verdi.

Fransız Konsolos Kürtçe Konuştu, Barzani Mest Oldu

Son Dakika Dünya Fransız Konsolos Kürtçe Konuştu, Barzani Mest Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (34)

  • adalet: ben bır kurt olarak dıyorum ıs teknojı konusunda batıya yonelın ama kulturlerını almayın cunku yıne ıyı kultur turkıyenın avrupanın bır cok ulkesını gordum kultur olarak hıc kafama uymadılar 32 19 Yanıtla
  • mardinLi arap: hahaha bazi salaklar kurtce tarihi diyo ne tarihi ya 12 37 Yanıtla
  • Mehmet: Eee bunda şaşılacak ne var abe dostlar İsrail Fransa ingiltere Amerika Rusya kuçağında oturttukları böyle kuklaların dilini tabi bilecek 6 36 Yanıtla Kurtalan: Ondan neyiniz varsa harciyorsunuz Çocuklarınızı oraya ogrenmeye gonderiyorsunuz onrar beze geliyor dil orenmek icin 0 0
  • bennnn: Ne var bunda bende konusurum kürtce huli muli vara viro dirti zirti halo kro :)))))) 15 21 Yanıtla memo: fransa işid için kullancak.zaten abd de bu kroları kara gücü diye kullanıyo.bunlarda kendini bişi zannediyo:) 0 0
  • Mire bota: Taybe tokat gibi gelmistir,, gerci zavalli daha ingilizceyi bile bilmiyor hovaryo ) 23 5 Yanıtla
  • yuhhhh: kürtler yeni kocaniz fransa :))))) 11 14 Yanıtla
  • mehmet: Şimdi dayarlar dayanacakları işleri bitinceye kadarki güne kadar fransızlar işi bilir 8 16 Yanıtla ali: işide karşı kullancaklar birbirlerine yalakalık yapıyolar.:) 1 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü
    08:00 Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü

    Suriye'nin Halep kentinde gerçekleşen hava saldırısında 40'a yakın kişi hayatını kaybetti. Suriye hükümeti saldırıyı İsrail'e bağladı. Saldırıda sivillerin yanı sıra 5 Hizbullah üyesinin de öldüğü belirtiliyor. Uluslararası havalimanı yakınındaki silah depolarının hedef alındığı ifade ediliyor. İsrail ise saldırıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.

  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.


Advertisement