Fransa'dan Sonra Hırvatistan'da Filistin'i Tanıyacak - Son Dakika
Güncel

Fransa'dan Sonra Hırvatistan'da Filistin'i Tanıyacak

Fransa\'dan Sonra Hırvatistan\'da Filistin\'i Tanıyacak

Fransa'nın ardından Hırvatistan'ın da Filistin'i tanıyacağı açıklandı. Hırvatistan; İsveç, İngiltere ve Fransa'dan sonra Filistin'i tanıyacak 4. ülke olacak

24.10.2014 17:37  Güncelleme: 17:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail'e şok üstüne şok. İsveç, İngiltere ve Fransa'dan sonra Hırvatistan'da Filistin'i tanıyacağını açıkladı. Hırvatistan Dışişleri Bakanı Vesna Pusiç, tüm diğer Avrupa Birliği (AB) ülkeleri gibi, Hırvatistan'ın da Filistin'i tanıma yolunda ilerlediğini söyledi.

Pusiç, düzenlediği basın toplantısında, İsveç'in Filistin'i tanıma kararını hatırlatarak, "Sanırım bölye bir kararı alan ilk ülke İsveç oldu. Bu ülkenin dışişleri bakanı, Dışişleri Bakanları Konseyi'nde kararı yürürlüğe sokacaklarını bize bildirdi. Onun görüşüne göre, kararı, bir hafta içinde uygulayacaklar" şeklinde konuştu.

"BİZ DE BU YOL İLERLİYORUZ"

AB üyesi diğer ülkelerin de Filistin'i tanıma yolunda ilerlediğini ifade eden Pusiç, "Aynı şekilde, Hırvatistan da Filistin'i tanıma yolunda ilerliyor" dedi.

İsveç'te yeni seçilen merkez-sol hükümeti Filistin'i devlet olarak tanıyacağını açıklamıştı.

İSVEÇ DÜNYA'YA ÖRNEK OLMUŞTU

Parlamentonun 2 Ekim'de başbakanlığını onayladığı Sosyal Demokrat Parti lideri Stefan Löfven, basın açıklamasında, Filistin'i tanıyacaklarını açıklarken, "İsrail ile olan sorunlar, uluslararası hukuka uygun olarak iki devletli çözüm ile aşılabilir" ifadesini kullanmıştı.

İNGİLTERE'DE PARLAMENTO FİLİSTİN'E "EVET" DEMİŞTİ

Öte yandan, İngiliz Parlamentosu'nda da 13 Ekim'de Filistin'in devlet olarak tanınmasına ilişkin önerge, 12'ye karşı 274 oyla kabul edilmişti. Ancak Birleşik Krallık'ta devletleri parlamento değil, hükümet tanıyor. Dolayısıyla oylama sonucunun bağlayıcılığı bulunmuyor ve sembolik nitelik taşıyor.

İspanya Parlamentosu'nun da 1967 sınırları içinde bağımsız Filistin devletinin tanınması için sunulan bir öneriyi tartışmaya başlayacağı açıklanmıştı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Fransa'dan Sonra Hırvatistan'da Filistin'i Tanıyacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • sıkarrr: o dediğiniz ülke kurulursa türkiyeyi terke dermiisniz, ı bölücü hainler. o devlet hayalini siz sadce ırakta suriyede görürüüsnüzz. türkiyede asla bunu yapamıyacaksınız. siz nesteri sadce suriyede ırakta conylerin yardımıyla yaparsınız. iranda ayakalansanıza sıkıyorsa, yemez dimi, türkiyede topraklarında nester yaptırmazz, bu nu o almayan beyinlerinize iyice sokun, yoksa zmanı gelince bu halk size fena sokacak, bu o tasmanızdan ceken beylerinizede iletin. türkiye topraklarında asla neştere iizn vermez, vermiyecekte. 7 2 Yanıtla
  • vay: insallah filistinli kardeslerimiz haklarını ve sesini belki tanınarak zamanın hitlerin zülmeni uramıs yahudi israil devleti daha dikkate alır artık dünyayı kendini basıbos ve herkesi kızdırmaya ve tahrik etmeden düsücene inanıyorum artık gercekleri saklayarak bir yere varamıcaklarını ve filistin halkını artık gercekleriyle kabullencekler aslında ismail ve ishak gibi iki peygember torunnu gibi yasasa israil belkide terörizmden beslenen gruplarda artık silahla deyıl dünya aranesında haklarını insallah kazınır allah yardımcı olsun onların artık yeter yasasın filistin 4 1 Yanıtla
  • esmer kürt: SIKIYSA TANIMAYIN MUSLUMANLAR UYANDI TANISANIZ DA TANIMASANIZDA BIRSEY DEGISMEZ 0 0 Yanıtla
  • yeterrr: Çok samimiyetsiz buluyorum Sırplarla Hırvatlar bir olup 250 bin Bosnalı Müslümanları katleden şerefsizler onlar 0 0 Yanıtla
  • ÇBK Mersin, Beşiktaş BOA'yı yenerek finale yükseldi
    16:17 ÇBK Mersin, Beşiktaş BOA'yı yenerek finale yükseldi

    ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off yarı final ikinci maçında ÇBK Mersin, Beşiktaş BOA'yı 91-64 yenerek seride 2-0 öne geçti ve finale yükseldi.

  • AK Parti Eskişehir İl Başkanı: Teşkilatımız Seçime Hazır
    16:17 AK Parti Eskişehir İl Başkanı: Teşkilatımız Seçime Hazır

    AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, partisinin teşkilatının seçime hazır olduğunu açıkladı. Albayrak, 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için 5 bin 700 teşkilat mensubunu görevlendirdiklerini belirtti. Seçimlerde problemsiz ve şaibeye mahal vermeden sonuçları takip edeceklerini ve gerektiğinde itirazda bulunacaklarını söyledi. Albayrak, belediye başkan adaylarıyla birlikte aylardır sahada çalıştıklarını ve Eskişehir'in gerçek belediyecilikle buluşmasına bir adım kaldığını ifade etti.

  • Kocaeli'deki bazı okullara Rekabet Kurulu'ndan ceza
    16:15 Kocaeli'deki bazı okullara Rekabet Kurulu'ndan ceza

    Rekabet Kurulu, Kocaeli'de faaliyet gösteren bazı okulların eğitim ve yemek ücretlerini birlikte belirlemek, öğretmen maaşlarını birlikte tespit etmek ve birbirlerinin öğretmenlerini istihdam etmemek suretiyle Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettikleri gerekçesiyle ceza verdi. My Kolej ve Nesibe Aydın okulları uzlaşma başvurularını kabul ederken, diğer okullarla uzlaşma süreçleri devam ediyor.

  • Bilecik'te firari hükümlü yakalandı ve cezaevine konuldu
    16:15 Bilecik'te firari hükümlü yakalandı ve cezaevine konuldu

    Bilecik'te kesinleşmiş 2 yıl hapis cezasıyla aranan firari hükümlü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. Emniyetteki ve adliyedeki işlemleri tamamlanan hükümlü, cezaevine teslim edildi.

  • Adana'da İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Müftülüğü, vatandaşları dolandırıcılık konusunda bilgilendirdi
    16:15 Adana'da İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Müftülüğü, vatandaşları dolandırıcılık konusunda bilgilendirdi

    Adana'da İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Müftülüğü, internet üzerinden yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları bilgilendirmek amacıyla ortak çalışma başlattı. İl Müftüsü Mehmet Taşcı tarafından verilen cuma namazı öncesi yapılan vaazda, siber dolandırıcılık konusunda bilgilendirme yapıldı. Ayrıca, polisler de cami avlusunda vatandaşlara dolandırıcılığa karşı alınabilecek önlemleri içeren broşürler dağıttı.

  • AK Parti Siyaset Akademisi'nden 244 kadına sertifika
    16:11 AK Parti Siyaset Akademisi'nden 244 kadına sertifika

    Diyarbakır'da AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları tarafından düzenlenen 'AK Parti Siyaset Akademisi' programını tamamlayan 244 kadına sertifikaları takdim edildi. Programda konuşan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları İnsan Hakları Başkanı Oya Eronat, siyaset akademisinin kadınlar için yapıldığını belirterek, Cumhurbaşkanı'nın kadınlara verdiği değeri vurguladı. Sertifikalar, depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına da verildi.


Advertisement