Fotoğraf Yarışmasında Ödüller, 5 Aralık'da Sahiplerini Buluyor - Son Dakika
Yerel

Fotoğraf Yarışmasında Ödüller, 5 Aralık'da Sahiplerini Buluyor

Fotoğraf Yarışmasında Ödüller, 5 Aralık\'da Sahiplerini Buluyor

Nevşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Nevşehir Belediyesi Uluslararası Fotoğraf Yarışmasında dereceye giren amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçılarına ödülleri 5 Aralık Cuma günü düzenlenecek bir törenle ödülleri verilecek.

28.11.2014 09:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nevşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Nevşehir Belediyesi Uluslararası Fotoğraf Yarışmasında dereceye giren amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçılarına ödülleri 5 Aralık Cuma günü düzenlenecek bir törenle ödülleri verilecek. Yarışmaya Türkiye'nin yanı sıra çeşitli Avrupa ülkelerinden toplam 686 amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçısı 2 bin 525 fotoğraf ile katılmıştı.

Nevşehir Belediyesi'nin fotoğraf sanatının geliştirilmesi ve bu alanda aktif bir şekilde çalışma yapanların desteklenerek, özgün sanat değerlerinin ortaya çıkmasına yardımcı olmak amacıyla bu yıl 5. si düzenlenen Nevşehir Belediyesi Uluslararası Fotoğraf Yarışmasının konusu 'Manzara' olarak belirlenmişti.

Merkezi İngiltere'de bulunan Fotoğraf Sanatı Federasyonu(FİAP)'nun yanı sıra Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu(TFSF)'nun da katkı sağladığı 5. Uluslararası Nevşehir Belediyesi Fotoğraf yarışmasına katılan eserler, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Mustafa Arslan, Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğretim üyesi Doç. Hakan Pehlivan, Nevşehir Müze Müdürü Murat Gülyaz ve Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim ve Tasarım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Osman Ürper'den oluşan seçici kurul tarafından değerlendirildi.

463'ü Türkiye'den ve 223'ü de çeşitli Avrupa ve Afrika ülkeleri ile Uzakdoğu ülkelerinden toplam 686 amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçısının toplam 2525 fotoğraf ile katıldığı yarışmada, seçici kurulun yaptığı değerlendirme sonrasında, birinciliği Polonya'dan Maciej Makowski elde ederken, ikinciliğe ve üçüncülüğe Polonya'dan katılan fotoğraf sanatçısı Krzysztof Browko 'nun eseri layık görüldü. Seçici kurul, Bulgaristan'dan yarışmaya katılan Krasimir Mataro, İngiltere'den Keith Woor ve Rusya Federasyonu'ndan Alexey Trofimov'un fotoğraflarının da mansiyon ödülü almasını kararlaştırmıştı.Seçici kurul değerlendirmesi sonrasında 5. Uluslararası Nevşehir Belediyesi Fotoğraf yarışması için belirlenen Kapadokya Fotoğrafı özel ödülünde de birinciliği Mersin'den katılan Münevver Döle elde ederken, bu dalda ikincilik ödülü Kayseri'den Nuri Çorbacıoğlu ve üçüncülük ödülünün de Antalya'dan Fatih Özenbaş'ın fotoğrafı elde etmişti. Kurulun yaptığı belirleme ile de, FİAP en iyi fotoğrafçı ödülünü ise, bu yılki yarışmada en iyi ikinci ve üçüncülük fotoğraf ödülünü elde eden Polonyalı Krzysztof Browko'ya verilmesini kararlaştırdı.

5. Uluslararası Nevşehir Belediyesi Fotoğraf Yarışmasında birinci olan eser sahibine Altın Madalya, ikinciye Gümüş Madalya ve üçüncüye de Bronz Madalya ile 3 mansiyon ödülü, 5 Aralık 2014 Cuma günü saat 11.00 de Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenecek bir tören ile takdim edilecek.

5. Nevşehir Belediyesi Uluslararası Fotoğraf Yarışmasında bu yıl ilk kez özel ödüllerde sahiplerini bulacak. En İyi Kapadokya Fotoğrafı Özel Ödülü elde eden eser sahibine 3000 TL, 2. olacak eser sahibine 2000 TL ve 3.lüğü elde edecek eser sahibine de 1000 TL para ödülü verilecek.

Seçici kurulun yaptığı değerlendirme ile yarışmada sergilemeye layık görülen 30 eserde, dereceye giren fotoğraflarla birlikte Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde, fotoğraf severlerin beğenisine sunulacak. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fotoğraf Yarışmasında Ödüller, 5 Aralık'da Sahiplerini Buluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement