Foça Festivali, Tüm Hızı ve Güzellikleriyle Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Foça Festivali, Tüm Hızı ve Güzellikleriyle Sürüyor

9. Foça Uluslararası Kültür, Sanat ve Balıkçılık Festivali, Foçalıları ve Foça Dostlarını; kültürle, sanatla ve denizle buluşturmaya devam ediyor.

13.09.2014 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Festivalin ikinci gününde, Bağarası, Yenifoça ve Foça'da birbirinden keyifli etkinlikler gerçekleştirildi.

Foça Kazıları Başkanı Prof. Dr. Özmer Özyiğit ve Türsab Müze Girişimleri Ege Bölge Müdürü Hakan Himmetoğlu tarafından Cemil Midilli Lisesi arkasındaki Kazı Alanı'nda gerçekleştirilen; ''Bizans, Ceneviz, Osmanlı Dönemi Kent Duvarları ve UNESCO' konulu söyleşinin ardından Antik kalıntılar ve Kazı Alanlarının gezildi. Arkeoloji bilimini sevenler ve konuya ilgi duyanlar programa yoğun ilgi gösterdi. Programın sonunda, Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge ve Belediye Başkanımız Gökhan Demirağ; Foça Kazıları Başkanı Prof. Dr. Özmer Özyiğit ve Türsab Müze Girişimleri Ege Bölge Müdürü Hakan Himmetoğlı'na teşekkür plaketi verdi.

9. Foça Uluslararası Kültür Sanat ve Balıkçılık Festivali, Bağarası Kahvesi'nde gerçekleştirilen tavla turnuvasıyla devam ederken, Uluslararası ekiplerin katılımlarıyla gerçekleştirilen Halk Oyunları gösterileri vatandaşlar tarafından ilgi ile izlendi.

Foça Belediyesi Sosyal Tesisleri festival programı kapsamında; ''Toprak Ana Terra Madre Tatların Buluşması'na'' ev sahipliği yaptı. Foça Zeytindalı Lideri Gül Girişmen, Slow Food Uluslararası Konsey Üyesi Defne Koryürek, Slow Food Balkanlar ve Türkiye Masa Sorumlusu Michele Rumiz, ASIO GUSTO Genel Sekreteri Byungseo Kim, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge'nin konuşmacı olarak katıldığı söyleşide ev hanımlarının hazırladığı ürünler de ikram edildi.

Dolu dolu geçen festival programında, Kozbeyli Çapkınoğlu Konağı'da önemli isimleri ağırladı.

Çapkınoğlu Konağı'nın bahçesinde; Zeytin Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Foça Belediye Meclisi Üyesi Raşit Dirim'in yönlendiriciliğinde, Eski Devlet Bakanı ve Yazar Dr. Yılmaz Karakoyunlu, Eski Kültür Bakanı Prof. Dr. Suat Çağlayan, CHP İzmir eski Milletvekili Kemal Anadol ve Gazeteci Berrin Tuncer Birer, 'Ölmez Ağaç Zeytin' konusunda birer söyleşi yaptı.

9. Foça Uluslararası Kültür Sanat ve Balıkçılık Festivali, Foça Marsilya Meydanı Sanat Sokağında 'Karikatür Nasıl Okunur' adlı söyleşi ile devam etti. Söyleşiye Karikatür Sanatçıları; Abidin Köse, Birol Çün, Hasan Efe, Mehmet Aslan, Devrim Demiral, Sadık Öztürk ve Mehmet Murat Bozkurt karılırken, bir de karikatür sergisi açıldı.

Saat 17.00'de Yeni Foça Eski Belediye Binası önünde başlayan Uluslararası Halk Oyunları Gösterileri'ne; Diyarbakır, Bulgaristan, Yunanistan, Polonya, Sırbistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden gelen folklör ekipleri katıldı. Folklör ekipleri, sergiledikleri muhteşem performanslarla, izleyenleri kendilerine hayran bıraktı, kardeşlik ve dostluk bağlarını pekiştirdi.

Saat 19.30'da Beşkapılar Kalesi şiirin ev sahibi oldu. Şair Namık Kuyumcu'nun sunumu gerçekleşen Foça Şiir Akşamları etkinlikleri kapsamında; Nevzat Çelik, Cezmir Ersöz, Altan Gördüm ve Fergun Özelli edebiyat severlere unutulmaz anlar yaşattı. Şiir dinletisi ve söyleşinin ardından Yönetmen Yurdakul Kabasakal'ın 'Komutan Foküs'ün fokları' isimli belgesel filmi gösterildi.

9. Foça Uluslararası Kültür Sanat ve Balıkçılık Festivali'nin ikinci gecesi Foça ve Yenifoça'da gerçekleşen iki ayrı konserle aydınlandı.

Yenifoça'dan Grup Mecaz ses verirken, Foça'dan ise Esra- Altuğ Dilmaç ikilisi seslendi. Her iki konser de müzikseverlere çok keyifli, unutulmaz bir gece yaşattı. Binlerce Foça'lını katıldığı konserlerin ardından, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, sanatçılara teşekkür etti.

9. Foça Uluslararası Kültür Sanat ve Balıkçılık Festivali 13 Eylül 2014 Cumartesi günü de çok zengin içeriğiyle, gün boyunca; Foça, Yenifoça, Gerenköy, Kozbeyli ve Ilıpınar'da devam edecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Foça Festivali, Tüm Hızı ve Güzellikleriyle Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kars Harakani Havalimanı'nda Mart Ayında 46 Bin 846 Yolcuya Hizmet Verildi
    13:59 Kars Harakani Havalimanı'nda Mart Ayında 46 Bin 846 Yolcuya Hizmet Verildi

    DHMİ Genel Müdürlüğü, Kars Harakani Havalimanı'nın 2024 yılı Mart ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı. Mart ayında Kars Harakani Havalimanı'nda iç hat yolcu trafiği 46 bin 846 olarak gerçekleşti. Ayrıca, Mart ayında havalimanına iniş-kalkış yapan uçak trafiği iç hatlarda 349 oldu ve toplamda 409 ton yük taşındı. 2024 yılının ilk 3 ayında ise Kars Harakani Havalimanı'nda toplamda 163 bin 102 yolcu, bin 019 uçak ve bin 578 ton yük trafiği gerçekleşti.

  • Kırıkkale'de Şiddetli Rüzgar Nedeniyle Otomobile Ağaç Devrildi
    13:58 Kırıkkale'de Şiddetli Rüzgar Nedeniyle Otomobile Ağaç Devrildi

    Kırıkkale'de Ziya Gökalp Caddesi'nde şiddetli rüzgarın etkisiyle park halindeki bir otomobilin üzerine ağaç devrildi. Otomobilde hasar meydana geldi ve itfaiye ekipleri olay yerine gelerek ağacı keserek yolu trafiğe açtı.

  • Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'dan çocuklara ilham dolu mesaj
    13:57 Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'dan çocuklara ilham dolu mesaj

    Alper Gezeravcı, TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinde yaptığı açıklamalarda, çocuklara ilham kaynağı olmaktan gurur duyduğunu ve Türkiye'nin geleceğinin çocuklarla şekilleneceğini belirtti. Gezeravcı, Atatürk'ün vizyonuyla yürünecek yollara işaret etti ve devletin güçlü iradesiyle hedeflere ulaşma konusundaki kararlılığını vurguladı.

  • Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar'a iş çizmesi hediye edildi
    13:57 Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar'a iş çizmesi hediye edildi

    Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar, Yeniden Refah Partisi Aziziye İlçe Teşkilatı tarafından iş çizmesi hediye edildi. Başkan Akpunar, Aziziye için seferber olacaklarını belirtti.

  • Kars Belediyesi 2024-2029 dönemi ilk meclis toplantısı yapıldı
    13:56 Kars Belediyesi 2024-2029 dönemi ilk meclis toplantısı yapıldı

    Kars Belediye Meclisi, yeni dönemdeki ilk toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Prof. Dr. Ötüken Senger'in başkanlığında yapılan toplantıda, meclis başkanlık divanı ve diğer komisyonların seçimleri yapıldı.

  • Denizli'de kaybolan 3 ilkokul öğrencisi bulundu
    13:54 Denizli'de kaybolan 3 ilkokul öğrencisi bulundu

    Denizli'nin Pamukkale ilçesinde kaybolan 3 ilkokul öğrencisi, bir camide geçirdikleri gece sonrasında polis tarafından bulundu. Ailelerine teslim edilen çocuklar sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

  • Maltepe'de park halindeki araçların üzerine ağaç devrildi
    13:53 Maltepe'de park halindeki araçların üzerine ağaç devrildi

    Maltepe'de sağanak ve rüzgarın etkisiyle park halindeki otomobil ve minibüsün üzerine ağaç devrildi. Olay sonucunda sokak trafiğe kapanırken, itfaiye ekipleri devrilen ağacı keserek yolun tekrar trafiğe açılmasını sağladı.


Advertisement