Fıstıkçılık ve Arıcılık Projeleri Siirt'te Çiftçilerin Yüzünü Güldürdü - Son Dakika
Yerel

Fıstıkçılık ve Arıcılık Projeleri Siirt'te Çiftçilerin Yüzünü Güldürdü

Fıstıkçılık ve Arıcılık Projeleri Siirt\'te Çiftçilerin Yüzünü Güldürdü

Siirt’te, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) ile yürütülen 12 köyde üretilen Fıstıkçılık ve Arıcılık Projeleri'nin çiftçilere önemli bir gelir imkanı sağladığı belirtildi.

16.04.2014 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'te, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) ile yürütülen 12 köyde üretilen Fıstıkçılık ve Arıcılık Projeleri'nin çiftçilere önemli bir gelir imkanı sağladığı belirtildi.

Siirt Valisi Ahmet Aydın beraberinde Baykan İlçe Kaymakamı Ufuk Akıl, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İzzet Murat ile birlikte Baykan ilçesindeki köylerde incelemelerde bulundu. Vali ve beraberindekiler, 12 köyde yürütülen "GAP Fıstıkçılık projesi" kapsamında ilçeye bağlı Obalı köyünde, fıstık fidanını ekerek toprakla buluşturdu. GAP ve kırsal kalkınma projeleri ile Siirtli çiftçilerin yüzünün güldüğünü belirten Vali Aydın, "Baykan ilçemiz ve köylerinde proje kapsamında 440 dekarlık alana 11 bin fıstık fidesi dikilecek. 12 köyümüzde ikamet eden 31 çiftçimiz projeden yararlanmıştır. 130 bin lira ödenek ile 3 bin 80 dikme, 15 bin 400 metre tel örgü ve 11 bin fıstık fidanı çiftçilerimize dağıtılmıştır. Baykan ilçemize bağlı 7 köyümüzde ikamet eden toplam 30 çiftçimize 900 Arılı kovan dağıtımı yapılmıştır. Yüzde 30 katkı payı arıcılarımız tarafından karşılanmıştır. Bu projede toplam ödenek tutarımız 330 bin liradır. Tüm çiftçilerimize hayırlı olsun" dedi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fıstıkçılık ve Arıcılık Projeleri Siirt'te Çiftçilerin Yüzünü Güldürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement