Fırtına Evlerin Çatılarını Uçurdu - Son Dakika
Güncel

Fırtına Evlerin Çatılarını Uçurdu

İstanbul'u etkisi altına alan fırtına, Eyüp'te evlerin çatısını uçurdu. Çatıları uçan evler kullanılamaz hale geldi.

31.01.2015 10:39  Güncelleme: 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'u etkisi altına alması beklenen fırtına sabah saatlerinde yüzünü gösterdi. Hayatı felç eden fırtına, Eyüp'te evlerin çatısını uçurdu. Fırtına sebebiyle uçan çatılar yola savruldu.

ÇATILAR UÇTU

Fırtınanın şiddetini artırmasıyla birlikte inşaat halinde bulunan bir apartmanın etrafındaki evlere tuğla ve inşaat malzemeleri düştü. Çatıları uçan evler kullanılamaz hale geldi. Evleri zarar gören vatandaşların yardımına mahalle sakinleri koştu.

KAPILAR AÇILMADI, PENCEREDEN ÇIKTILAR

Vatandaşlar, hasar gören evden eşyaları çıkararak, kırılan molozları temizlemeye çalıştı. Evinin bir kısmı yıkılan bir vatandaş ise kapıları açamayınca pencereden dışarıya çıkarıldı.

"10 DAKİKADA ÇATIYI YOLA SERDİ"

Fırtınanın saat 03.00'ten sonra başladığını belirten Engin Süha isimli bir vatandaş, "Gece hafif esiyordu. Karşıdaki binaları yıkınca binanın önü açıldı. Esen rüzgar direk bizim eve vurdu. Vurduğu gibi 10 dakikada bizim çatıyı aldığı gibi yola serdi. Biz de evdeydik" şeklinde konuştu.

"YENİ DOLAP ALMIŞTIM, HEPSİ GİTTİ"

Fırtına sebebiyle evinde hasar oluşan Cemal Düzce, olay anında uyuduğunu belirterek şunları söyledi: "Bir baktım evin üzerine bir şeyler yıkıldı. Dolap falan yeni almıştım hepsi gitti. Sabaha doğru 04.00 sularında oldu. Biz dışarı çıkamadık. Kapılar hep kapandı. Bizi pencereden demiri sökerek çıkardılar."

Olay yerine gelen polis ekipleri çalışma başlatarak belediye ekiplerinin gelmesini bekledi.


Fırtına Evlerin Çatılarını Uçurdu
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Fırtına Evlerin Çatılarını Uçurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement