Fırıncılardan Başkan Çerçi'ye Teşekkür - Son Dakika
Yerel

Fırıncılardan Başkan Çerçi'ye Teşekkür

Fırıncılardan Başkan Çerçi\'ye Teşekkür

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Turgutlu Fırıncılar Odası Başkanı Şahin Ek ve Manisa’daki fırıncı esnafı, geçtiğimiz hafta Yunusemre Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplerin gerçekleştirdiği operasyondan dolayı Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’ye teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.

13.04.2015 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Turgutlu Fırıncılar Odası Başkanı Şahin Ek ve Manisa'daki fırıncı esnafı, geçtiğimiz hafta Yunusemre Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplerin gerçekleştirdiği operasyondan dolayı Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi'ye teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi (Turgutlu Fırıncılar Odası Başkanı) Şahin Ek, Turgutlu Fırıncılar Odası Yönetim Kurulu Üyeleri ve Manisa'da ki fırıncı esnafı Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi'yi makamında ziyaret ederek teşekkür etti. Ziyarette Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur ve Zabıta Müdürü Cengiz Şişmanlar da hazır bulundu.

Yunusemre Belediyesi Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Yunusemre sınırları içerisinde kaçak gıda üretimlerine yönelik denetimlerin sıklaşacağını vurgulayarak, "Ben bir tıp doktoruyum. Her şeyden önce sağlığın ne demek olduğunu bilen bir insanım. Göreve geldiğimizde bu sıkıntıları arkadaşlarımız ile beraber tespit ettik. Sağlık İşleri Komisyonumuzun da önemli katkıları oldu. Dünyanın hiçbir çağdaş ülkesinde hiçbir gelişmiş kalkınmış modern ülkesinde ruhsatsız bir şey üretemezsiniz. Bizim ilçemiz sınırları içerisinde ne üretecekseniz, gıda ile ilgili herhangi bir üretim yapacaksanız mutlaka ruhsatınızı alacaksınız ve hijyen şartlarına uyacaksınız. Biz kendi ilçe sınırlarımız içerisinde kaçak diye tabir edilen hiçbir gıda maddesinin üretilmesine razı değiliz. Bu ilçede 205 bin insan yaşıyor. Onların sağlığı bizim için her şeyden önce gelir. Artık arkadaşlarımız ile beraber Yunusemre sınırları içerisinde denetimlerimiz sıklaşacak. Belki ani gece baskınları olacak. Valiliğimize bağlı tarım teşkilatlarımız Büyükşehir Belediyesi'nin güçlü Zabıta ekipleri onların da desteğini yanımızda görmek istiyoruz. Çünkü sadece Yunusemre sınırları içerisinde değil tüm Manisa sınırları içerisinde bu tür gayri resmi kaçak imalathaneler ve daha da ötesi yapılan imalatların içerisinde insanın yememesi gereken insan sağlığına aykırı inorganik maddeler var. İnsanlarımızın sofralarına bu tür sağlıksız gıda maddelerinin getirilmesine müsaade edemeyiz." şeklinde konuştu.

Vatandaşların sağlığının her şeyden önce geldiğini belirten Başkan Çerçi, "Arkadaşlarıma vatandaşlarımıza muamele ederken hüsnü muamele edeceksiniz, nazik bir şekilde uyarıda bulanacaksınız diyorum. Türkiye'de bu kurallara alışmak biraz zaman alıyor. Belki biraz zor oluyor. Ama şunu net olarak söylüyorum. Bizimde sabrımızın bir sınırı var. Bir olur, iki olur, üç olur uyarırız ama ondan sonra gerekli işlemleri muhakkak uygularız. Çünkü bu ilçede 205 bin insan yaşıyor. Onların sağlığı bizim için her şeyden önce gelir. Çocuklarımızın gençlerimizin sağlığı, bizim için her şeyden önemlidir. Elbette ki esnafımızın yanındayız. Ama kanunlara nizamlara intizama herkes uyacak. Tüm vatandaşlarımıza sesleniyorum. Satacağınız malzemelerde lütfen kurallara uyun. Hijyen şartlarına uyun. Ruhsatlarınızı da alın. Vatandaşlarımızın sağlığı ile oynamayan hijyen konusuna dikkat eden esnafımızı da ödüllendirmek istiyoruz." diye konuştu.

"OPERASYONU BAŞKANIMIZDAN ALDIĞIMIZ CESARET VE DESTEKLE GERÇEKLEŞTİRDİK"

Yunusemre Belediyesi Zabıtası Müdürü Cengiz Şişmanlar, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi'nin kendilerine verdiği cesaret ve destekten dolayı bu tür bir operasyonu gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, "Biz Başkanımızın bize verdiği cesaret ve destekten dolayı bu tür bir operasyonu gerçekleştirdik. Kimse elini taşın altına koymuyor. Bu diğer kurumlarda da böyle. Şimdiye kadar ekmekle ilgili birçok sıkıntının yaşandığını biliyoruz. Biz bu konuda Sayın Başkanımızla yapmış olduğumuz istişare toplantılarında da halkımızın sağlığı açısından yapılması gereken neyse yapılmalı diye karar almıştık. Sayın Başkanımıza da bizlere vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ediyorum. Biz çalışmalarımıza sonuna kadar devam edeceğiz. Bizim amacımız burada halkımızı bilinçlendirmek. Bir nebze de olsa Zabıta Müdürlüğümüz olarak bunu başarabildiysek ne mutlu bize. Mavi Bayrak projemiz kapsamında vatandaşlarımızın sağlığı ile oynamayan hijyen konusuna dikkat eden yaptığımız denetimlerde karşılığını iyi şekilde aldığımız kişilere yönelik Mavi Bayrak uygulamasını hayata geçireceğiz." şeklinde konuştu.

Yunusemre Belediyesi Çevre ve Sağlık Komisyonu Üyesi Gültekin Aşçı, Çevre ve Sağlık Komisyonu olarak fırıncı esnafı ile birlikte kendilerinin sorunları ve soruları ve ihtiyaçları konusunda birçok kez toplantılar yaptıklarını belirterek, "Fırıncının el kitabından tutun da, şikayetlerin değerlendirilmesi kapsamında da Zabıta Müdürlüğümüzün önderliğinde gerekli işlemler yapılmaktadır. Bütün bu yapılanlar, Başkanımızın bilgisi dahilin de gerçekleştirilmiştir. Zabıta müdürümüzü de ekstra çabasından dolayı tebrik ediyorum." dedi.

"BAŞARILI OPERASYON İÇİN SİZLERİ TEBRİK EDİYORUM"

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi (Turgutlu Fırıncılar Odası Başkanı) Şahin Ek de, kendilerinin yıllardır dile getirdiği sıkıntı olan kaçak ekmek konusunda yapılan başarılı operasyondan dolayı Yunusemre Belediyesi'ni tebrik ettiklerini vurgulayarak, "Ne şartlarda üretildiği belli olmayan ekmek, halkımıza satışa sunuluyor. Biz bunu defalarca yazmamıza bir önlem alınması gerektiği konusunda destek talep etmemize rağmen, bir çözüm bulunamamıştı. Başta Sayın Başkan olmak üzere, Zabıta Müdürü ve değerli ekibi yapmış olduğu başarılı çalışmayla Türkiye'nin gündemine oturdu. Bu çalışmalarınızın devam etmesini diliyoruz. Fırıncı esnafı, gerçekten gecesini gündüzüne katan, çoluğundan çocuğundan her şeyinden fedakarlık eden bir topan ekmek için bu kutsal nimeti sofralarımıza gelebilmesi için bütün gayretini gösteriyor. Merdiven altı dediğimiz korsan üretim yapanlar, iki üç yıldır fırıncı esnafımızın belini bükmüştür. Bu konuda duyarlılık göstererek, gerçekleştirdiğiniz başarılı operasyon için de hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

"SİZİN GİBİ HALK SAĞLIĞINI DÜŞÜNEN BAŞKAN OLMADI"

Fırıncı esnafı Mevlüt Çırakoğlu ise 10 yıldır kaçak ekmek ile mücadele ettiklerini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bir dönem bu tür operasyonlar yapıldı. Ancak devamı getirilmedi. Bizim ruhsatlı fırınlarla bir sorunumuz yok. Ama kendi mesleklerine ihanet edip, bunlara aracılık yapan fırıncı arkadaşlarımız da var maalesef. Ekmeğin üretim şekilleri bellidir, satış şekilleri belledir. Daha önce evlerde, bahçelerde üretim yapıldığını duyuyorduk. Son olarak da ahırlarda ekmek üretimi yapıldığını ve içerisine de hayvan küspesi konulduğunu dile getirmiştik. Zamanımızda herkes makam derdine düşmüş durumda. Aman siyasiler bana dokunmasınlar da ne yaparlarsa yapsınlar düşüncesindeler. 10 yıldır sizin gibi halkın sağlığını düşünen ve bu konuda bu kadar çok hassasiyet gösteren, çoluk çoğumuzun zehirlenmesinin önüne geçecek bir başkan olmadı. Allah bize nasip etti, siz bu emri verdiniz ve Türkiye gördü ki, bakkallarda, sokaklarda, bayilerde satılan her ekmek fırıncının ekmeği değil. Milletin ekmeğine kan doğrayan insanlar var. O gün operasyon yaptığımız kaçak fırının sahibi, 'Ne basıyorsunuz, basacak yer benim yerimi mi buldunuz? Daha bunun yüzlercesi var. Kapatsanız da ben yine açacağım.' dedi. Bu sadece Manisa merkezde. İlçelerimize ve diğer illere de baktığımızda demek ki binlercesi var böyle. ya bir fırının adını kullanıyorlar, ya da bir bölgenin adını kullanarak bunu yapıyorlar. Sanki çamaşır, ayakkabı, el bezi gibi dükkanların önüne serip, ekmek satışı yapmaya çalışıyorlar. Ekmek bizim can damarımız. Ekmeksiz sofraya oturmayan bir milletiz. Biz fırıncılar, kendi ürettiğimiz ve çoluk çocuğumuza yediremediğimiz hiçbir malın satışını yapmayız. Ama bu gıda teröristleri durmuyorlar. Bunların önüne geçebilmek için yapmış olduğunuz çalışma için Türkiye'deki tüm fırıncılar adına, namusu, onuru ve şerefiyle bu mesleği icra eden bütün fırıncılar adına sizlere teşekkür ediyorum." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fırıncılardan Başkan Çerçi'ye Teşekkür - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement