Fırıldık Mustafa'dan 40 Gündür Haber Alınamıyor - Son Dakika
Yerel

Fırıldık Mustafa'dan 40 Gündür Haber Alınamıyor

Fırıldık Mustafa\'dan 40 Gündür Haber Alınamıyor

Kütahya’nın Simav ilçesinde çöplerden topladığı hurdaları satarak geçimini sağlayan 2010 yılı “Yetenek Sizsiniz” yarışmasının finalisti ilkokul mezunu Fırıldak Mustafa Lakaplı Mustafa Erden’den 6 Mayıstan beri haber alınamıyor.

16.06.2014 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Simav ilçesinde çöplerden topladığı hurdaları satarak geçimini sağlayan 2010 yılı "Yetenek Sizsiniz" yarışmasının finalisti ilkokul mezunu Fırıldak Mustafa Lakaplı Mustafa Erden'den 6 Mayıstan beri haber alınamıyor.

Bir işi olduğunu söyleyip, 6 Mayıs tarihinde saat 18.00 sıralarında Kekliktepe Mahallesi, İsmail Hakkı Yıldırım Caddesi'ndeki evinden ayrılan Mustafa Erden(38), gözlerini kendi ekseni etrafında fırıldak gibi çevirdiği ve bir plastik leğen içerisinde iki madeni parayı ters yönde saatlerce döndürebildiği için çevresi tarafından 'Fırıldak Mustafa' olarak tanınıyor. Oğullarının gece boyunca eve gelmemesi ve telefonlarına cevap vermemesi üzerine baba Mehmet Erden tarafından polis ve savcılığa kayıp başvurusunda bulunulmuştu.

"YAĞMUR ADAM" LAKABI TAKILMIŞTI

Ailenin en küçüğü evlatlarından 38 gündür haber alamadıklarını belirten Baba Mehmet ile annesi Fadime Erden, "Kendisini tüm Türkiye Yarışma ve magazin programlarından tanır. Acun Ilıcalı'nın sunduğu 'Yetenek Sizsiziniz' programında finale kadar yükselmiş ve elenmişti. O dönemde matematik alanında kendisine sorulan zor sorulara anında cevap verebilmesi ve zekası nedeniyle "Yağmur Adam" lakabı takılmıştı. Cep telefonunun da yanında olduğunu biliyoruz, ancak hala kapalı. Mustafa hiç böyle yapmazdı. Hayatından endişe ediyoruz, Mustafa'mı görenlerin veya izine rastlayanların polise veya Simav Belediyesi'nin 0 274 513 70 06 numaralı (10 hatlı) telefonuna haber vermelerini bekliyoruz" dedi.

"POLİS VE JANDARMANIN ARAMALARINDAN SONUÇ ALINAMADI"

Öte yandan Simav'da polis ve jandarmadan oluşan arama ekiplerinin çeşitli tarihlerde Mustafa Erden'i ilçenin dört bir yanında aradıkları ancak bir sonuç çıkmadığı bildirildi.

Mustafa'nın ailesi her gün resimlerine bakıp göz yaşı döküyor. Evlatlarının yaşamından umutlarını kesmediklerini ve bir gün çıkIp geleceği günü beklediklerini dile getiren acılı baba Mehmet ile gözü yaşlı annesi Fadime Erden, "Oğlum Mustafa'nın kimseyE bir zararı dokunmazdı. Kendi halinde bir yaşam tarzı vardı. Bir yere gideceği zaman bize mutlaka haber verirdi. 6 Mayıs günü de akşam saatlerinde eve geldi, Anne benim bir işim var. Onu görüp geleceğim diye evden ayrıldı. O saatten sonra kendisinden bir daha haber alamadık. Hayatından endişe ediyoruz. Cumhuriyet Savcılığına, polis ve jandarmaya bildirdik. Tüm aramalara rağmen izine rastlanmadı. Mustafa'mı gören varsa Allah aşkına bize bildirsin" diye göz yaşı döktü.(MY-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fırıldık Mustafa'dan 40 Gündür Haber Alınamıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement