Fırat'tan Güney'e Çıkarma… - Son Dakika
Yerel

Fırat'tan Güney'e Çıkarma…

Fırat\'tan Güney\'e Çıkarma…

AK Parti Erzurum Milletvekili aday adayı Avukat Abdurrahim Fırat, Güney ilçelerine çıkarma yaptı.

21.02.2015 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Erzurum Milletvekili aday adayı Avukat Abdurrahim Fırat, Güney ilçelerine çıkarma yaptı. Tekman, Hınıs, Karayazı, Karaçoban ve Çat ilçelerini ziyaret edip, teşkilat mensuplarıyla biraraya gelen Fırat, aday adaylığıyla ilgili bilgiler verdi. İlçe ziyaretlerinde teşkilat mensuplarına hitap eden Fırat, "Milletvekilli olmam halinde teşkilatlarla hep irtibat halinde olacağım, sürekli istişarelerde bulunacağım" dedi.

AK Parti Erzurum Milletvekili aday adayı Avukat Abdurrahim Fırat, adaylık başvurusunu yaptıktan sonra çalışmalarına süratle başladı. Fırat, ilk ziyaretlerini kendi bölgesi olan Güney ilçelerine gerçekleştirdi. Tekman, Hınıs, Karayazı, Karaçoban ve Çat'a gidip, burada ilçe başkanları ve teşkilat mensuplarıyla biraraya gelen Fırat, "İçinizden biri olarak yola çıktım" dedi.

ÖZGÜRLÜKLERİN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ AK PARTİ KALDIRDI

AK Parti'nin son dönemlerde çok düşük oy aldığı Güney ilçelerinde ağırlığı olan Fırat Ailesi'nin bir mensubu olan Abdurrahim Fırat, ilçelerde yaptığı konuşmalarda AK Parti'nin özgürlüklerin önünü açtığını, ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi getirmek için ciddi adımlar attığını dile getirdi. AK Parti'de 2004 yılında siyaset yapmaya başladığını anlatan Fırat, şunları söyledi:

"AK Parti'ye girdiğimiz zaman ilkeler üzerinden siyaset yapmayı düşündüm. Bizim gibi insanların önemli sıkıntıları vardı. Bunlar neydi, inançlarımıza yönelik, bu bölgede yaşayan Türkler olsun Kürtler olsun, bu grupların kendini ifade etme ve ekonomik sorunlarımız vardı. Gerçekten bugün inanç özgürlüğü önündeki bütün engelleri AK Parti kaldırdı. Dün başörtüsüyle okula gidilemiyordu, bugün başörtüyle her yere gidilebiliyor. Bizim özlediğimiz, görmek istediğimiz demokrasi buydu. Biz, bu bölgelerde yanımızda Kürtçe kaset olduğunda, polis kontrolü olduğunda ya saklardık ya da atardık. Bugün bu konuda hiçbir sorun yok. Herkes istediği gibi harekete ediyor, hatta özel okullarda bu dilde de arzu edilirse eğitim bile alınabiliyor. Böyle bir siyasi hareket içerisinde bulunmak, kadrosunda milletvekili olmak arzusundayız.

GÜNEY İLÇELERİ İLE ERZURUM ARASINDAKİ BAĞI KURACAK ADAYIM

Erzurum'da iki AK Parti var. Bir yanda, Türkiye'nin genelinde olduğu gibi Erzurum'da da yüzde 75 oy alan AK Parti var bir de Güney ilçelerinde yüzde 18-20 civarında oy alan AK Parti var. Öncelikle bu bölgelerde milliyetçilik üzerinden kendini ifade eden bir topluluk var. 150-200 yıldır bu bölgedeki insanlarla çok ciddi bağlarımız var. Bizim aile hep insanlara iyiliği söylemiş., kötü olanlardan da uzak durmalarını söylemiş, insanları barıştırmış, bir sıkıntıları olduğu zaman o sıkıntılara ortak olmuşlardır. Ben, o aileye mensup biri olarak, faydalı bir kanal açarak, bölge insanı ile Erzurum arasındaki sıkıntıları giderecek en iyi aday olacağıma inanıyorum. Bir diğer noktamız da şu, milletvekili seçildikten sonra siyaset başlıyor. Çünkü parti içerisinde bir yetkin ve gücün olacak. Yaptırım imkanın olacak. Hayvancılıkla uğraşıyoruz, çiftçilik yapıyorum aynı zamanda da avukatım. Ben de sizin gibi ticaret yapıyorum. Ben seçildiğim zaman sürekli buralarda olmak zorundayım. Yağmur yağmadığı zaman, otumuz azaldığı zaman üzülüyoruz, hayvan para etmediği zaman üzülüyoruz, otumuz fazla olduğu zaman seviniyorum. Yani sizden biriyim, sizinle aynı duyguları yaşıyorum. Sizin içinizden biriyim. Bugün burada tamamen halkın içerisinde olan insanlara konuşuyorum. Allah nasip ederse, gelip köylerinizde kalacağız. Burada sizden biri olarak ve çocukluğumdan beri sürekli halkın içerisindeyim.

Teşkilatlarla bu işler yürüyor. Milletvekilliğinde kalıcı olmak istiyorum. Bir dahaki dönem buraya geldiğimizde bu kalabalığın iki katının olması için mücadele edeceğim. Teşkilatlarımızla mutlaka istişare halinde olacağız. Halkla olmayan bir siyasetin başarılı olma şansı yok. Siyaset benim için de halk için de bir fırsattır." - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fırat'tan Güney'e Çıkarma… - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • MEHMET: HALKINA İHANET EDEN HAİNDİR 0 0 Yanıtla
  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement