Finike'de Köylüler Mermer Ocağı Davasına Müdahil Oldu - Son Dakika
Güncel

Finike'de Köylüler Mermer Ocağı Davasına Müdahil Oldu

Finike\'de Köylüler Mermer Ocağı Davasına Müdahil Oldu

Antalya'nın Finike ilçesinde, ormandaki mermer ocağına verilen 'ÇED Gerekli Değildir' raporu ve ruhsat iptaline yönelik bölge idare mahkemesine açılan davaya, bölgedeki 50 köylü müdahil oldu.

31.03.2015 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Finike ilçesinde, ormandaki mermer ocağına verilen 'ÇED Gerekli Değildir' raporu ve ruhsat iptaline yönelik bölge idare mahkemesine açılan davaya, bölgedeki 50 köylü müdahil oldu.

Finike'de Alacadağ ve Kızılcık yaylalarında taş ve mermer ocaklarının maden çıkarma faaliyetleri kapsamında binlerce sedir ve kızılçam türü ağaç katliamına karşı mücadele eden bölge sakinlerinden Toroslar ve Akdeniz Kıyıları Çevre Derneği Taş Ocaklarıyla Mücadele Platformu Sözcüsü Ali Ulvi Büyüknohutçu'nun Bartu Mermer adlı firmaya verilen 'ÇED Gerekli Değildir Raporu' ve ruhsatın iptali için açtığı davaya, 50 köylü müdahil oldu.

Finike Adliyesi'ne giden köylülerden 50 kişi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü İzin ve İrtifak Dairesi Başkanlığı aleyhine açılan davada, firmaya verilen ocak ruhsatı ile 'ÇED Gerekli Değildir' raporunun iptalini istedi. Antalya 2'nci Bölge İdare Mahkemesi'nde devam eden bilirkişi aşamasındaki davaya müdahil olan köylüler, ocakların kapatılmasını ve kıyım yapılan alanların rehabilite edilmesini de istedi.

Ali Ulvi Büyüknohutçu, "Finikeliler taş ocaklarından duydukları rahatsızlığı ve ocakların kapatılması taleplerini yargıya ileterek açmış olduğum davaya destek ve katılımcı oldular. Bundan sonraki süreçte daha birçok kişi müdahil olmak için dilekçeler verecek. Dilekçeyi mahkemeye 5 avukat ve müdahiller birlikte sundular" dedi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Finike'de Köylüler Mermer Ocağı Davasına Müdahil Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement