Fındığın Kalitesi Artacak - Son Dakika
Yerel

Fındığın Kalitesi Artacak

Fındığın Kalitesi Artacak

Karadeniz İhracatçılar Birliği Genel Sekreterliği ve Fındık Tanıtım Grubunca hazırlanan ve Düzce ve Ordu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri tarafından koordine edilen “Türkiye Fındık Yetiştiriciliğinde Kalite ve Verimliliği Artırma Projesi” kapsamında düzenlenen eğitimlerinin Düzce ayağı tamamlandı.

24.03.2014 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karadeniz İhracatçılar Birliği Genel Sekreterliği ve Fındık Tanıtım Grubunca hazırlanan ve Düzce ve Ordu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri tarafından koordine edilen "Türkiye Fındık Yetiştiriciliğinde Kalite ve Verimliliği Artırma Projesi" kapsamında düzenlenen eğitimlerinin Düzce ayağı tamamlandı.

Düzce'nin Merkez, Akçakoca, Cumayeri, Çilimli, Gölyaka, Gümüşova, Kaynaşlı ve Yığılca İlçeleri ile Beyköy ve Boğaziçi Beldelerinde eğitimler gerçekleştirildi. Eğitim kapsamında üreticilere fındıkta budama, gübreleme, hastalık ve zararlılar, hasat ve harman, aflatoksin, çocuk işçiliği, iyi tarım uygulamaları konusunda bilgiler verildi.

Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, yapılan eğitimlerin çok faydalı olduğunu, eğitimlerde teorik eğitimin yanında fındık bahçesinde uygulamalı eğitimlerinde verildiğini, yapılan eğitimler sonunda 550 çiftçiye budama makası, budama testeresi, kitap ve lifletlerin bulunduğu birer hediye çantası verdiklerini söyledi.

Kabaoğlu bu yıl İŞ-KUR destekli fındık yetiştiriciliği kurslarının açılacağını ve burada da çok sayıda çiftçimizin eğitileceğini söyleyerek, fındıkta kalite ve verimliliği artırma projesine destek veren herkese teşekkür etti. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fındığın Kalitesi Artacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement