Finansbank İçin Dört Teklif - Son Dakika
Ekonomi

Finansbank İçin Dört Teklif

Finansbank İçin Dört Teklif

Finansbank'ı almak için, aralarında Qatar National Bank'ın yanı sıra Garanti Bankası ve Fibabanka'nın olduğu gruplar tekliflerini sundu.

09.10.2015 16:46  Güncelleme: 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunanistan'ın sistemik öneme sahip bankaları arasında yer alan NBG'nin sermaye yeterliliği şu anda Avrupa Merkez Bankası tarafından düzenlenen stres testlerinde ölçülüyor. Potansiyel sermaye açıklarını belirleyecek stres testlerinin sonuçlarının ekim ayı sonuna kadar açıklanması beklenirken, Yunan bankalarının sermayelerini güçlendirmek için ne yapacaklarını belirlemeleri gerekiyor.

4 TEKLİF VERİLDİ

Finansbank için QNB'nin yanı sıra Garanti Bankası, Fibabanka ve Çinli bir grup teklif verdi. Bir kaynak, "Toplam dört grup teklif verdi. NBG, stres testlerinin sonuçları geldiğinde elinde somut tekliflerin olmasını istiyor." dedi.

'HENÜZ KARAR YOK'

Başka bir NBG yetkilisi ise, "Henüz karar yok. Herhangi bir karar büyük ihtimalle stres testleri sonrasında alınır." demişti. Finansbank'tan konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, "KAP'a yaptığımız açıklama dışında bir açıklamamız yok." denildi. Finansbank geçen hafta NBG'nin potansiyel sermaye açığının karşılanması konusunda alternatiflerin değerlendirildiğini belirterek, alternatiflerden herhangi biri hakkında henüz nihai bir karar alınmadığını açıklamıştı. NBG daha önce Avrupalı düzenleyici kurumlar tarafından onaylanan yeniden yapılanma planı kapsamında Finansbank'taki yüzde 40 payını satacağını belirtmiş, ancak hisse değerlemelerinin düşük olduğu gerekçesiyle bu planı ertelemişti ancak Finansbank'ta hisse satış planından vazgeçmiş değil.

YÜZDE 99.8'İ NGB'NİN

Sermayesi 2.84 milyar TL olan Finansbank'ın yüzde 99.8'i NBG'nin elinde bulunuyor. Halka açıklık oranı yüzde 0.2 olan bankanın piyasa değeri yaklaşık 5.6 milyar dolar civarında bulunuyor. Garanti Bankası ve Fibabanka konu hakkında yorum yapmadı. QNB ise temmuz ayında yaptığı açıklamada, doğru bir fırsat olduğunda Türkiye piyasasına girmek istediğini ancak herhangi bir görüşme içinde olmadıklarını söylemişti. Bugün ise QNB yetkililerine ulaşılamadı.

Son Dakika Ekonomi Finansbank İçin Dört Teklif - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Anti türk: Banka değil soygunu profesyonel yapan sanatkarlar. Sorarsan para satıp kar kazanıyor derler ama ellerine düşmeyiver kart aidatı hesap işletim hatta utanmasalar adlarının yazdığı her kâğıt parçasının kâr alacaklar şubemdeki paranın tamamını başka semtte olan şubeden Çektim benden 35 lira kestiler o günden bugüne bankalardan nefret ediyorum Finansbank iğrendiriyorsun beni 8 0 Yanıtla
  • hasann: hüsnü bey 3 milyar$ kapatır bu işi 5 yıl sonrada çin li lere satar 10milyar$ 2 0 Yanıtla

Advertisement