Film Sahnelerinden Fırlamış Gibi Ev İnşa Ettiler - Son Dakika
Yaşam

Film Sahnelerinden Fırlamış Gibi Ev İnşa Ettiler

İki çocuk sahibi Simon ve Jasmine Dale çifti, çektikleri krediyi ödeyemeyince satın aldıkları toprak parçasına hayallerindeki evi inşa etti.

01.09.2015 11:00  Güncelleme: 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İki küçük çocuk sahibi Simon ve Jasmine Dale çifti bir toprak parçası satın alarak üzerine, doğanın onlara sağladığı hammaddelerle, hayallerindeki evi inşa ettiler. İşte sevimli ailenin böyle bir işe kalkışma hikayesi...

HER ŞEYE SIFIRDAN BAŞLADILAR

2003 yılında Gallerli Simon ve Jasmin çifti, faizlerin bir anda yükselmesi nedeniyle, çektikleri mortgage kredisini ödeyemedi ve başları ciddi anlamda belaya girdi. Bunun üzerine Dale ailesi, herşeye sıfırdan başlamak istedi ve bir arazi satın aldı. Ardından pencereler, birtakım başka yapı malzemeleri ve tesisat araçları aldılar.

13 BİN LİRA HARCADILAR

Dört aylık bireysel çalışmaları sonucu Dale çifti toplam 13 bin TL harcayarak kendilerine bu evi inşa ettiler. Çiftin hayallerindeki bu ev seneler sonra çekilecek olan Hobbit filmindeki evlere çok benzeyecekti. Doğayla tam manasıyla başbaşa kalmalarını sağlayan bu ev, tavanı alçak olmasıyla dışarıdan çok harika gözüküyor.

ENERJİYİ GÜNEŞ PANELİNDEN ALIYOR

Çimenlerle kaplı çatısı, saman ve plastiğin bir arada getirilmesiyle oluşan duvarları sayesinde evin ısı izolasyonu mükemmel olmuş. Odunla yakılan soba sayesinde çok sıcak bir ortam oluşan evin yeterli enerjisini ise güneş panelinden alıyor.



Film Sahnelerinden Fırlamış Gibi Ev İnşa Ettiler

Son Dakika Yaşam Film Sahnelerinden Fırlamış Gibi Ev İnşa Ettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • Ercan: Doğudaki mağaralarda yaşayanlar görsün buna bakarak belki bir tadilat yaparlar 11 21 Yanıtla
  • Hanzo: Allahım bana da bir ev yaptırmayı nasip et Amin gideyim köyüme yerleşeyim kiradan bıktım taşınmaktan bıktım 28 0 Yanıtla
  • elf: Turkiyede arazi ustunde ev yap ertesi gunu devlet emlak vergisi almaya gelir 25 0 Yanıtla
  • Kımsesız: Super olmus 21 0 Yanıtla
  • ertoşi: keşke hükümetinin millete çektirdiği eziyetten kaçıp böyle bir yerde yaşamak hayaldır bizlere 18 1 Yanıtla
  • zigby: ohhh her şeyi bedava su elektriği kapıcı derdi yok açık alan keyfff valla :) 18 0 Yanıtla
  • Kültüryumağı: Süper olmuş. 17 0 Yanıtla
  • masal: Pamuk prenses ve yedi cücelerin evi gibi çok güzel olmuş. 15 0 Yanıtla
  • NEGÜNLEREKALDIK: Cennet gibi vallaaaaaa 11 0 Yanıtla
  • *****: Ölünce zaten girecez toprağın altına. Beni hiç açmadi bu ev. Daraldım. 5 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Kızılay binasının çatısında yangın
    12:36 Kızılay binasının çatısında yangın

    Antalya'da Türk Kızılay'ın bulunduğu binanın çatısında çıkan yangın korkuttu. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, Muratpaşa ilçesi Etiler Mahallesi Evliya Çelebi Caddesi üzerindeki Türk Kızılay Antalya Merkez Şubesi'nin çatısında çıktı. Yangının klimadan çıktığı ve maddi hasar meydana geldiği öğrenildi. Polis ve itfaiye ekiplerinin yangının çıkışına yönelik incelemesi devam ediyor.

  • Özel birey Veli Can Öndeş'in doğum günü kutlaması renkli görüntülere sahne oldu
    12:24 Özel birey Veli Can Öndeş'in doğum günü kutlaması renkli görüntülere sahne oldu

    Kocaeli'nin Derince ilçesinde özel birey Veli Can Öndeş için düzenlenen doğum günü kutlamasında arkadaşlarıyla birlikte eğlenceli anlar yaşandı. Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe'nin de katıldığı etkinlikte çocuklar doyasıya eğlendi.

  • Düzce'de Kavşakta Meydana Gelen Kaza Sonucu 3 Kişi Yaralandı
    12:22 Düzce'de Kavşakta Meydana Gelen Kaza Sonucu 3 Kişi Yaralandı

    Düzce'de Konuralp Düzköy mevkiinde meydana gelen kazada, Selçuk B. idaresindeki bir cip ile Ayhan S. idaresindeki Kia marka cip çarpıştı. Kazada her iki araçta bulunan sürücüler ve bir kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Kaza sebebiyle yol bir süreliğine tek şeritten verildi, ardından normal seyrine döndü. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Muş'ta Karla Mücadele Ekipleri Yolları Temizledi
    12:14 Muş'ta Karla Mücadele Ekipleri Yolları Temizledi

    Muş İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, kış boyunca sorumluluk sahalarındaki köy ve mezralarda çalışma yürüten karla mücadele ekipleri, vatandaşların ulaşımda sıkıntı yaşamaması için kilometrelerce yolu kardan temizledi. Ekipler, 10 köy ve 21 mezraya ulaşımın sağlandığı Üçevler grup köy yolunu temizleyerek karla mücadele çalışmasını tamamladı. Muş Valisi Avni Çakır, yapılan çalışmaları değerlendirerek, kış sezonunda yaklaşık 23 bin kilometre yolu kardan temizlediklerini belirtti ve mayıs sonunda altyapı çalışmalarına başlayacaklarını söyledi.

  • Tokat'ta 4,7'lik depremin yeni görüntüleri ortaya çıktı
    12:12 Tokat'ta 4,7'lik depremin yeni görüntüleri ortaya çıktı

    Tokat'ta yaşanan 4,7 ve 4,1 büyüklüğündeki depremlerin güvenlik kameralarına yansıyan yeni görüntüleri ortaya çıktı. Deprem anı iş yerlerinin güvenlik kameralarına yansıdı. Deprem nedeniyle herhangi can ve mal kaybı yaşanmadı.

  • Hatay Payas'ta depremzedelere TOKİ konutları teslim ediliyor
    12:08 Hatay Payas'ta depremzedelere TOKİ konutları teslim ediliyor

    Hatay'ın Payas ilçesinde Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan evlerin yerine yapılan TOKİ konutlarının anahtar teslimleri devam ediyor. Toplam bin 351 afet konutunun bulunduğu projede 698 vatandaşın evlerinin anahtarını teslim aldığı belirtildi. Konutunu teslim alan depremzede ise mutlu olduğunu belirterek teşekkür etti.

  • Prens William ve Kate Middleton, Prenses'in İyileşme Süreci İçin Gizli Bir Eve Taşınıyor
    12:08 Prens William ve Kate Middleton, Prenses'in İyileşme Süreci İçin Gizli Bir Eve Taşınıyor

    Prens William ve Kate Middleton, Prenses'in iyileşme sürecini desteklemek amacıyla Windsor'daki Adelaide Cottage'a bitişik bir evde genişleme ve tadilat planları yapıyor. Ailenin bu evi genişletmeyi düşündüğü, ancak bu kararın zorluklar içerdiği belirtildi. İçeriden bir kaynak, evin şu an yaşanabilir durumda olmadığını ve kapsamlı tadilat çalışmalarına ihtiyaç olduğunu söyledi. Galler ailesi, evin yenilenmesi için masrafları kendilerinin karşılamayı düşünüyor.

  • Üniversite Mezunu Genç Gazeteci, Köyünde Çiftçilik Yaparak Ailesine ve Köy Halkına Katkıda Bulunuyor
    12:04 Üniversite Mezunu Genç Gazeteci, Köyünde Çiftçilik Yaparak Ailesine ve Köy Halkına Katkıda Bulunuyor

    Sivas'ın merkeze bağlı Yaramış köyünde yaşayan Ahmet Almalı, üniversite eğitimini tamamladıktan sonra köyüne dönerek baba toprağını işlemeye başladı. Gazetecilik alanında eğitim gören Almalı, iş aramak yerine köyünde tarımsal faaliyetlerini sürdürmeyi tercih etti. Baba toprağını işlemek, aile geleneğine uygun bir adım olduğu kadar Almalı için de büyük bir gurur kaynağı. Üniversite mezunu genç çiftçi, üretim yaparak hem ailesine hem de köy halkına katkıda bulunmayı hedefliyor.

  • Tokat'ta meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin yeni görüntüleri ortaya çıktı
    12:03 Tokat'ta meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin yeni görüntüleri ortaya çıktı

    Tokat'ta saat 01.06'da meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin yeni görüntüleri AFAD tarafından paylaşıldı. Deprem, Sulusaray ilçesinde merkez üssü olarak kaydedildi ve Sivas ile Yozgat illerinde de hissedildi. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, deprem anında büyükbaş hayvanların ayağa kalktığı ve bakkal tezgahından gelen sesin ardından sarsıntının yaşandığı görüldü. Deprem sonucunda herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadı.

  • Özel birey Veli Can için renkli doğum günü kutlaması
    11:55 Özel birey Veli Can için renkli doğum günü kutlaması

    Kocaeli'nin Derince ilçesinde özel birey Veli Can Öndeş için düzenlenen doğum günü kutlamasında renkli görüntüler ortaya çıktı. Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe'nin de katıldığı etkinlikte çocuklar doyasıya eğlendi.

  • Eskişehir'de Porsuk Çayı çevresinde farelerin çokluğu endişe yaratıyor
    11:54 Eskişehir'de Porsuk Çayı çevresinde farelerin çokluğu endişe yaratıyor

    Eskişehir'de Porsuk Çayı'nın çevresinde görülen fareler, özellikle köprünün ayaklarında yoğunlaşarak esnafı ve vatandaşları tedirgin ediyor. Fareler, çevreye bırakılan buğday, ekmek ve pirinç gibi ürünlerle besleniyor. Vatandaşlar, yetkililerden fare popülasyonunun kontrol altına alınması için önlem alınmasını talep ediyor.

  • Malatya İl Müftülüğüne atanan Ramazan Dolu için cübbe giyme programı düzenlendi
    11:53 Malatya İl Müftülüğüne atanan Ramazan Dolu için cübbe giyme programı düzenlendi

    Malatya İl Müftülüğüne atanan Ramazan Dolu için cübbe giyme programı düzenlendi. Vali Ersin Yazıcı, devir teslim programında yeni görevlere başlayacak olan Dolu'ya başarılar diledi. Yazıcı, geçen yıl yaşanan depremin şehirde olumsuz etkiler bıraktığını belirterek, Müftülük çalışanlarının bu sorumluluğu taşımaya devam edeceğine inandığını söyledi. Programda, Şahin Yıldırım tarafından Dolu'ya cübbesi giydirildi.


Advertisement