Fikret Otyam'ın "Doğum Günü" Muhteşem Bir Organizasyonla Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Fikret Otyam'ın "Doğum Günü" Muhteşem Bir Organizasyonla Kutlandı

Ünlü ressam Fikret Otyam’ın yeni yaşı "Doksan’a Bir Kala" partisiyle kutlandı.

19.12.2014 23:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünlü ressam Fikret Otyam'ın yeni yaşı "Doksan'a Bir Kala" partisiyle kutlandı. Partiye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

Muhteşem bir organizasyonla kutlanan ve çok sayıda ünlünün katıldığı doğum gününde Otyam'a, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç tarafından Maltepe'de kurulacak vakfın ve müzenin "vakıf senedi" takdim edildi. Etkinlikte bir konuşma yapan Otyam, "Rüya gibi bir şey bu. Benim en çok önemsediğim duygu vefadır. Bir bireyde ya da toplumda vefa yoksa atın onu kaya dibine. Bana burada, bu güzel duyguları yaşatan vefakar insanlara gönülden teşekkürler" dedi.

Otyam, daha sonra kendisi için hazırlanan pastadaki mumları üfleyerek söndürdü ve pastayı kesti. Maltepe Belediyesi, ünlü ressam ve yazar Fikret Otyam'ın 89. yaş gününü, Cevahir İstanbul Asia Otel'de düzenlenen muhteşem bir etkinlikle kutladı. Müzikal dinletiyle başlayan etkinlikte Otyam'a sürpriz de yapılarak, doğum günü pastası kesildi ve kendi adına Maltepe'de kurulacak vakfın ve müzenin "vakıf senedi" verildi.

"MÜZE PROJESİNDEN ONUR DUYUYORUM"

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir toplumun yaşam kalitesini belirleyen sanattır. Sanat düşüncenin dışavurumu ve yoğunlaşmasıdır. Bu karşımıza bazen şiir, bazen öykü, bazen roman, bazen karikatür, bazen sinema olarak çıkar. Biz, Güneydoğu'yu onun fotoğraflarından ve yazılarından tanıdık. Onun geniş fotoğraf arşivini içeren kitapları kütüphanemde halen mevcut.. Bir döneme resimleriyle, yazılarıyla, fotoğraflarıyla damga vuran Fikret Otyam'ı sevgi ve saygıyla anıyor, kendisiyle aynı masada oturmaktan ve aynı havayı solumaktan onur duyuyorum" dedi.

GAZETECİLER VE SİYASETÇİLER KATILDI

Etkinliğe, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, Burhan Şenatalar, eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, CHP Parti Meclisi (PM) Üyeleri Zeynep Altıok Akatlı, Ali Özcan, eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, eski CHP Milletvekilleri Mehmet Sevigen, Yılmaz Ateş, eski Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, gazeteciler Şükrü Küçükşahin, Bülent Ecevit, Nebil Özgentürk, Selahattin Duman, Fazıl Say'ın babası müzisyen Ahmet Say, şair Ataol Behramoğlu, sanatçılar Zeynep Karababa, Erdal Erzincan, Hüseyin Turan, Maltepe'deki müze ve vakfın kurucuları arasında yer alan Fikret Otyam'ın eşi Filiz Otyam, Maltepe Belediyesi Kültür Sanat Koordinatörü Ayşe Sipahioğlu, gazeteci Özgen Acar, kızları İrep Meliha Bilgiç ve Elvan Naciye Zeynep Baransel ve Gönül Genç, kızı Döne Otyam, eski Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ali Baransel, RTÜK Üyesi Ali Öztunç, ünlü mimar ve gazeteci Aydın Boysan, Kayseri Otyam Kültürevi'nden Nazım ve Faris Kılıç, Fikret Otyam Sanat ve Eğitim Vakfı'nın kurulmasında büyük emekleri olan Rıza Küçükoğlu, Maltepe'de kurulacak Fikret Otyam Müzesi'nin mimarlarından Prof. Dr. Cengiz Bektaş, İş Bankası Yayınları adına Ruken Kızıler ve çok sayıda davetli katıldı. Ayrıca doğum günü etkinliğini ulusal basından çok sayıda basın mensubu da takip etti.

FİKRET OTYAM KİMDİR?

Ressam İbrahim Çallı'dan ders alan ünlü gazeteci, ressam ve yazar Fikret Otyam, Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü'nden 1953'te mezun oldu. Burada ünlü ressam Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun öğrencisi oldu. Gazeteciliğe 1950 yılında Son Saat gazetesinde başladı. Daha sonra Cumhuriyet gazetesinde çalıştı ve köşe yazarlığı yaptı. Özellikle Anadolu ve Güneydoğu Anadolu ile ilgili yazdığı röportajlarla tanındı. Bu röportajlarını çok sayıda kitapta topladı. Emekli olduktan sonra resme ağırlık verdi. Sanatçı, Akdeniz Gazetecilik Vakfı ve Altın Portakal Kültür Sanat Vakfı'nın kurucu üyelerindendir. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Fikret Otyam'ın 'Doğum Günü' Muhteşem Bir Organizasyonla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sosyal medya fenomeni Banu Parlak, Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı
    20:26 Sosyal medya fenomeni Banu Parlak, Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı

    Banu Parlak, borçlu olduğu bir dosyayla ilgili gittiği Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı. Adliyeyi birbirine kattan Parlak, savcı tarafından ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Banu Parlak'ın köpeği, komşusunun köpeğini parçalayarak öldürmüştü.

  • Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, koruyucu ailelerle iftarda buluştu
    20:25 Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, koruyucu ailelerle iftarda buluştu

    Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce düzenlenen iftarda koruyucu ailelerle bir araya geldi. Programda konuşan Vali Köşger, Adana'nın koruyucu aile sıralamasında 4. olduğunu belirterek, çocuklara sahip çıkmanın önemini vurguladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri de programa katıldı.

  • Türk Kızılay Genel Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftarda buluştu
    20:23 Türk Kızılay Genel Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftarda buluştu

    Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, Hatay'da düzenlenen iftar programında depremzedelerle bir araya geldi. Yılmaz, çocuklara patlamış mısır ve pamuk şeker dağıttı. Konuşmasında, depremzedelere desteklerinin devam edeceğini belirten Yılmaz, Ramazan ayının birlik ve beraberlik ayı olduğunu vurguladı.

  • Trabzon'da Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmet Binaları İnşa Ediliyor
    20:23 Trabzon'da Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmet Binaları İnşa Ediliyor

    Trabzon'un Maçka, Çarşıbaşı ve Akçaabat ilçelerinde aile sağlığı merkezleri ile 112 acil sağlık hizmet binalarının inşası devam ediyor. Maçka ilçesindeki inşaatın 15 Nisan'da tamamlanması planlanırken, Akçaabat ilçesindeki iki aile sağlığı merkezi ve acil sağlık hizmetleri binasının tamamlanmasıyla kısa sürede hizmete başlayacağı belirtildi. Çarşıbaşı ilçesinde ise Yavuz Aile Sağlığı Merkezi binasının tamamlanma tarihi 26 Nisan olarak açıklandı.


Advertisement