Figen Yüksekdağ: Sözlerimin Arkasındayım - Son Dakika
Politika

Figen Yüksekdağ: Sözlerimin Arkasındayım

"Biz sırtımızı YPG ve PYD'ye dayıyoruz' sözleri nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan HDP'li Yüksekdağ, geri adım atmadı.

31.07.2015 13:50  Güncelleme: 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Biz sırtımızı YPG, YPJ ve PYD'ye yaslıyoruz" açıklaması nedeniyle Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığının hakkında "terör" soruşturması başlattığı HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Söylediğim sözlerin arkasındayım. Söylediğim sözlerde yanlış hiçbir şey yoktu. Yanlış olan sözlerimin çarpıtılmasıydı." dedi.

Figen Yüksekdağ, hakkındaki soruşturmayla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"IŞİD'E KARŞI MÜCADELE EDEN GÜCÜ YASLIYORUZ"

Yüksekdağ'ın açıklamaları şöyle:

"Ben o gün, 'Biz sırtımızı PYD'ye YPG'ye YPJ'ye dayıyoruz' dedim. Ne demek bu, IŞİD'e karşı mücadele eden bir güce yaslıyoruz. Bu, teröre sırtını yaslamak değildir. Bir barbarlığa karşı mücadeleden halk iradesine yaslamak demektir.

"GELİN SİZ DE YASLAYIN DEDİM AMA BU SÖZLERİMİ SÖYLEMİYORLAR"

Gelin siz de PYD'ye sırıtınız yaslayın dedim. Ama bu sözlerimi söylemiyorlar. Sırtınızı IŞİD'e yaslamayın. Bugün de aynı şeyi söylüyorum, siyasi iktidar sırtını Rojava'ya, Kobani'ye yaslasın. Bizlerin güvendiği kadar güvensin.

"HAKKIMDA AÇILAN SORUŞTURMANIN DEĞERİ YOK, HÜKÜMSÜZDÜR"

Oranın halkları hiçbir zaman Türkiye'nin düşmanı olmadı. Hakkımda açılan soruşturma dokunulmazlık konusunun bizim nezdimizde değeri yoktur, hükümsüzdür. Meşru olmayan geçici bir hükümet döneminde alınıyor bu karar o yüzden hükümsüzdür. Daha önce partilerimiz, kapatıldı dokunulmazlıklar kaldırıldı, biz çok şükür çok daha güçlü geldik."

Figen Yüksekdağ: Sözlerimin Arkasındayım

Son Dakika Politika Figen Yüksekdağ: Sözlerimin Arkasındayım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (168)

  • Deruni HHıŞŞ. HHışş: Erkek gibi kadın dediğin işte bu. 10 98 Yanıtla
  • hakan yakın: belli arkana onları dayattıgın.... 73 8 Yanıtla
  • yunus emre istanbul: Bunun aybasi gelmis bi kac gundur kuduruo bak yaslarim 54 7 Yanıtla
  • yunus emre istanbul: Ne o dagda tiren yapmayi ozlediniz galiba 51 3 Yanıtla
  • vatandaş: dilin konuşsun figen hanım akp nin kirli oyunları ancak hdp bozar oy için kaos yaratan şu akp nin hakkından siz gelirsiniz sonuna kadar sizinleyiz 12 34 Yanıtla
  • izmir-Gaziantep: Yazıyı okudum resmen geri adım atmış işte kıvırmış hain başlık çok saçma 44 2 Yanıtla
  • urfa 63: PYD Mİ SIRA ONADA GELECEK GÖRDÜK YALVARIŞLARINIZI İŞİD SİZİ MIHLARKEN KOBANİDE AÇIN KAPILARI AÇIN ZİNCİRLERİ DİYE. 38 5 Yanıtla
  • Deli kurt: Bende senin Arkandayım Figen. 38 4 Yanıtla
  • yes yes: figen seloşun selamı var bana verecekmişsin 28 10 Yanıtla
  • sözde adalet : O zaman git pyd versin sana maas.git defol ne işin var burda 32 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Erzincan'da Jandarma Ekipleri Bilgilendirme Faaliyeti Gerçekleştirdi
    07:38 Erzincan'da Jandarma Ekipleri Bilgilendirme Faaliyeti Gerçekleştirdi

    Erzincan'ın Üzümlü ve Çayırlı ilçelerinde jandarma ekipleri tarafından yapılan bilgilendirme faaliyetleri kapsamında, kadınlara KADES uygulaması hakkında bilgi verildi ve uygulamanın indirilmesi sağlandı. Ayrıca, vatandaşlara hayvanları koruma kanunu ve HAYDİ uygulaması hakkında bilgilendirme yapılarak, uygulamanın indirilmesi teşvik edildi. Çayırlı ilçesinde ise bir okul ziyaret edilerek öğrencilere çevre kirliliği ve HAYDİ uygulaması hakkında bilgi verildi ve broşürler dağıtıldı.

  • Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi
    07:36 Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi

    Vali Hamza Aydoğdu başkanlığında, Belediye Başkanı Bekir Aksun, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, ilgili birim müdürleri ve mesleki oda yöneticilerinin katılımlarıyla 'Gözümüz Olun Projesi' ile ilgili toplantı yapıldı. Proje kapsamında, hırsızlık başta olmak üzere asayiş, terör ve genel güvenliğe ilişkin tüm olayların tespit ve aydınlatılması, hiçbir suçun faili meçhul kalmaması amacıyla; Erzincan'da faaliyet gösteren esnaflar, odalar ve STK'lar ile yeni yapı ruhsatı alan inşaatlarda kapalı devre güvenlik kamerasının yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.


Advertisement