Feyzioğlu, Karadeniz Baroları Futbol Turnuvası'nın Açılışına Katıldı ' - Son Dakika
Güncel

Feyzioğlu, Karadeniz Baroları Futbol Turnuvası'nın Açılışına Katıldı '

Feyzioğlu, Karadeniz Baroları Futbol Turnuvası\'nın Açılışına Katıldı \'

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Karadeniz Baroları Futbol Turnuvası'nın açılışına katıldı.

22.04.2015 13:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Karadeniz Baroları Futbol Turnuvası'nın açılışına katıldı. Feyzioğlu,

Adalet Bakanlığı'nda girdiği mülakatta Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği gerekçesiyle mahkemeye çıkarılan Avukat Umut Kılıç hakkında tutuklama kararı veren hakime sert eleştiriler yöneltti, "Hadi tutuklayacaksan gel bizi de tutukla. Sana diyorum ki suç işledin, hukuksuzluk yaptın, vicdansızsın. ve soruyorum sana; kime hizmet ediyorsun?" dedi.

Sabah saatlerinde Trabzon'a gelen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Ahmet Suat Özyazıcı Stadyumu'nda Karadeniz Baroları Futbol Turnuvası'nın açılışına katılıp, takımlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Feyzioğlu, daha sonra Trabzon Barosu'na geçerek, Amasya, Gümüşhane, Kastamonu, Zonguldak, Trabzon, Karabük, Ordu ve Çankırı Baro başkanlarının da katılımıyla açıklamalarda bulundu. Keyifli bir organizasyonun açılışını yaptıklarını belirten Feyzioğlu, "Ancak Türkiye'de işler her zaman o kadar da keyifli yürümüyor. Gündemle yatıyorsunuz, başka gündemle kalkıyorsunuz. Biraz sonra söyleyeceğim çok öfkeli sert sözlerden önce, Liselerarası Dünya Futbol Şampiyonası'nda şampiyon olan Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi'ni kutluyoruz. Geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe kafilesine saldırı düzenlendi. Her kim ki, Trabzon camiasını suçlamaya kalkıyor, bilin ki provokasyonun bir parçasıdır. Trabzon camiası böyle aşağılık bir saldırıyla suçlanamaz" dedi.

87 BİN AVUKAT TEK YUMRUĞUZ

Adalet Bakanlığı'nda dün girdiği mülakatta yaşanan tartışma sonucunda Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanan Avukat Umut Kılıç ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan TBB Başkanı Metin Feyzioğlu şunları söyledi:

"Dün meydana gelen olay bizi öfkelendirmiştir. Öfkemiz, kararlılığa dönüşmüştür. 87 bin avukat ve savunduğumuz on milyonlarca vatandaş tek yumruğuz. Dün hakim-savcı adayı alımı mülakatında bir meslektaşımız, heyetin önüne gelmiştir. ve demiştir ki; 'Ben sizden önceki heyetin önüne de geçen sene geldim. Çok yüksek bir yazılı puanıyla geldim. 85 almıştım. Niye bilmiyorum, bunu siz de açıklayamazsınız zaten, beni mülakatta elediniz. Herhalde tanıdığım dayım yoktu. Birilerinin birisi değildim. Şimdi yine huzurunuza geldim. Ama niyetim aslında hakim olmak değil artık. Yazıhanemi açtım, avukatlık yapıyorum. Bu sınava girdim, sırf sizin önüne gelip bir şeyler söylemek için. Şimdi bana söyleyin, bu ülkede mülakatlar birilerinin iki dudağı arasında mıdır? Tanıdığı olanların kazandığı, tanıdığı biri, adamı olmayanların elendiği, göstermelik, keyfi sınavlar mıdır? Bu ülke bir hukuk devleti değil midir. İşte size bunları sormaya geldim' demiştir. Nazik konuşmuştur. Kendisine söz verilmek istenmemiştir. Konuşmasına devam etmiştir. Ardından tansiyon yükselmiştir. Dışarı çıkması istenmiştir. 'Elbette çıkacağım' demiştir daha 30'unda bile olmayan genç meslektaşımız. 'Ama birkaç cümlem daha var' diye devam etmek istemiştir. Bir çay ısmarlayıp, bir 5 dakika daha kendisini dinleselerdi bitecek olan bir olay, polis çağırılmasıyla başka bir evreye geçmiştir. Polis kollarından tutup sürükleyerek meslektaşımızı salondan dışarı ı çıkarırken, farklı bir öfke patlamasıyla sert cümleler sarf etmiştir."

"HAKİME AİHM KARARLARINI DESTE DESTE GÖNDERECEĞİZ"

Metin Feyzioğlu, genç avukatın, birilerine sıcak ve sempatik görünme kaygısıyla tutuklamaya sevk edildiğini de ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özel görevli mahkemelerin kaldırılmasıyla gurur duyan siyasi iktidar duysun, dinlesin; yerine koydukları özel görevli sulh ceza hakimlerinden biri bu meslektaşımızı, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, Avukat Umut Kılıç'ı tutuklamıştır. Tutuklama gerekçesi, 'Cumhurbaşkanına hakaret.' Bu tutuklama kararını veren hakime Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarını deste deste göndereceğiz. Okusun, öğrensin. Çok daha ağır cümleler, AİHM tarafından, 'Siyasilere eleştiridir. Düşünce açıklama hürriyeti içindedir' diye değerlendiriliyor. Bu tutuklama kararını veren hakime buradan soruyorum; Sen Sulh Ceza Hakimi; yazıhanesi belli, evi belli, barosu, adı sanı, kim olduğu, anası babası belli, işi gücü belli olan gencecik bir meslektaşımızın kaçacağını hangi akılla hükme bağladın? Hangi vicdanla gece yattın? Sen kim oluyorsun da, bu gencecik meslektaşımızı kaçar diye tutukluyorsun? Sen herkesi kendin gibi mi biliyorsun? Biz avukatız. Hiçbir yere kaçmayız.

Sen sulh ceza hakimi, dosyada bir tane delil var, tutanak. Önce otur, 'Bu iktidar mülakatlarda kamera kaydını niye kaldırdı?'diye sor. Ben cevabını vereyim. Keyfi mülakatlar tam gaz devam etsin diye. Şimdi sen sulh ceza hakimi, dosyadaki o tutanak, o tek delil tutanak karartılabilir mi, çalınabilir mi ki, sen benim 30 yaşını doldurmamış meslektaşımı delilleri karatacak diye tutukluyorsun? Soruyorum sana, gece rahat uyudun mu?"

GEL BİZİ DE TUTUKLA

Tutuklama kararı veren hakime sert eleştirilerini sürdüren Metin Feyzioğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Tutuklamanın orantılı olduğunu söylüyorsun. Senin mahkemen ceza verse ertelemeye tabidir. Ertelemeye tabi bir suçtan dolayı bir meslektaşımı, bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını sen kim oluyorsun da orantısız orantısız tutukluyorsun? Hadi tutuklayacaksan, gel bizi de tutukla. Sana diyorum ki suç işledin, hukuksuzluk yaptın, vicdansızsın. ve soruyorum sana, kime hizmet ediyorsun? Sana bir hatırlatma yapıyorum sulh ceza hakimi. Bu ülkenin binlerce fedakar, çalışkan, kanunlara saygılı avukatı, hakimi, savcısı var. Rabbime bin şükür. Sana hatırlatıyorum, 87 bin avukat olarak hatırlatıyoruz; geçenlerde HSYK bir savcı hakkında 3 yıl hapis cezası talebiyle iddianame düzenletti. Bizim için içtihattır arkadaş o. O içtihadı oku, öğren. Orada, içi ağzına kadar silah dolu TIR'ları arama talebinde bulunan o savcı için, 'kanundaki şartlar oluşmadığından arama talep etmek suretiyle görevi kötüye kullanmıştır' diyor. Sen Sulh Ceza Hakimi, kanundaki tutuklama şartlarının bir tanesi bile oluşmadan meslektaşımı tutuklamışsın. Bu içtihad senin içindir. Bu içtihadı sana uygulatırız."

TAHLİYESİNİ BEKLİYORUZ

Feyzioğlu, hakim cübbesi giyen, savcı cübbesi giyen herkesi, devletin hakimi, cumhuriyetin savcısı olmaya davet ettiklerini de vurgulayarak, "Bu işin peşini bırakmayacağız. And olsun bırakmayacağız. Dünyadaki bütün meslek örgütlerine bu durum bildirilmiştir. Avrupa konseyine bildirilmiştir. Milyonlarca dünya avukatını temsil eden tüm örgütlere durumu bildirdik. Meslektaşımızın tahliyesini bekliyoruz. Memleketimizin binlerce görevini yapan hakimine savcısına güveniyoruz. Türkiye adaletini bulacaktır" dedi.

Feyzioğlu, bir gazetecinin, "Sosyal medya paylaşımları yüzünden insanlar tutuklanıyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?" şeklindeki sorusunu yanıtlarken de şunları söyledi:

"Siyasi iktidar sadece kendini alkışlama özgürlüğünü kabul ediyor. Onun ötesinde özgürlük kabul etmiyor. Burada siyasi particilik yapmıyoruz. Bu siyasi iktidar gider başkası gelir. Aynısını yaparsa yine aynı şeyleri söyleriz. Olay herkes için hukuk herkes için adalettir. Farklı siyasi partiler ve dünya görüşlerinden gelebiliriz. Farklı mezhep ve dinlerden olabiliriz. İnanırız, inanmayız. Ama biz milletiz. Biz 77 milyon eşit vatandaşız. Türkiye Cumhriyeti'nde vatandaşlıktan daha büyük bir makam olmadığını, bütün siyasiler ve özellikle Türkiye'yi yönetenler ve yönetmeye talip olanlar anlayacaktır. Anlamayana anlatmak da bizim görevimizdir." - Avcı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Feyzioğlu, Karadeniz Baroları Futbol Turnuvası'nın Açılışına Katıldı ' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Afyonkarahisar'da 5 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs Yakalandı
    11:23 Afyonkarahisar'da 5 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs Yakalandı

    Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı, aranan şahısların tespiti ve yakalanması çalışmaları kapsamında, gece vakti yol kesmek suretiyle yağma suçundan 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan A.U. isimli şahsı Çay ilçesinde yakaladı. Yakalanan şahıs tutuklanarak Bolvadin T Tipi Kapalı Ceza infaz Kurumuna teslim edildi. Jandarma Komutanlığı, suç ve suçlularla mücadelesine kararlılıkla devam ettiğini belirtti.

  • MGM'den hava durumu uyarısı
    11:22 MGM'den hava durumu uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç Kesimleri ile İç Anadolu'nun doğusunda kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına, Edirne ve Kırklareli ile Tekirdağ'ın iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli sağanak yağış beklendiğini belirterek, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu. Ayrıca Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi olduğu da hatırlatılarak vatandaşlar olası tehlikelere karşı uyarıldı.

  • CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, İzmir Aliağa'ya getirilen İtalyan donanmasına ait gemileri TBMM gündemine taşıdı
    11:22 CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, İzmir Aliağa'ya getirilen İtalyan donanmasına ait gemileri TBMM gündemine taşıdı

    CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, İzmir Aliağa'ya söküm işlemleri için getirilen İtalyan donanmasına ait üç deniz altı ve dört askeri gemiyi soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

  • Türk Bilim İnsanları, Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Bulunduğunu Ortaya Koydu
    11:20 Türk Bilim İnsanları, Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Bulunduğunu Ortaya Koydu

    Gazi Üniversitesi ve Çukurova Üniversitesi tarafından yapılan bilimsel çalışma, günlük yaşamda kullanılan plastik ürünlerin Alzheimer, MS, inme gibi hastalıklarda etkili olup olmadığını araştırıyor. Çalışmada, beyin hücrelerinde mikroplastiklerin bulunduğu tespit edildi ve bu durumun sağlık üzerindeki etkileri incelenecek. Araştırmanın sonuçları, farklı uzmanlık alanlarında yeni çalışmalara ışık tutacak.

  • Traktör alevlere teslim oldu, itfaiye ekipleri söndürdü
    11:20 Traktör alevlere teslim oldu, itfaiye ekipleri söndürdü

    Adana'nın Kozan ilçesinde tarlada yanan traktör, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın sonucunda traktör kullanılamaz hale geldi. Jandarma ekipleri yangının çıkış sebebini araştırmaya başladı.

  • Didim'de Terör Örgütü Propagandası Yapan Şahıs Yakalandı
    11:19 Didim'de Terör Örgütü Propagandası Yapan Şahıs Yakalandı

    Aydın'ın Didim ilçesinde terör örgütü propagandası yapmak suçundan aranması bulunan A.Ç. isimli şahıs, jandarma ekipleri tarafından yakalandı. Hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs, adli işlemlerinin ardından Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.

  • Artvin Valisi Cengiz Ünsal, İl Genel Meclisi Başkanı ve üyelerini kabul etti
    11:19 Artvin Valisi Cengiz Ünsal, İl Genel Meclisi Başkanı ve üyelerini kabul etti

    Artvin Valisi Cengiz Ünsal, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından göreve başlayan İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Makar ve üyelerini makamında kabul etti. Vali Ünsal, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, İl Genel Meclisi üyelerini tebrik etti ve başarılar diledi. İl Genel Meclisi Başkanı Makar ise Vali Ünsal'a teşekkür ederek, ilin kalkınması ve gelişmesi için çalışacaklarını belirtti.

  • Yürüyüş Dünya Şampiyonası'nda 25 takımın 23'ü olimpiyata seçilecek
    11:19 Yürüyüş Dünya Şampiyonası'nda 25 takımın 23'ü olimpiyata seçilecek

    Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Antalya'da yapılacak Yürüyüş Dünya Şampiyonası'nın aynı zamanda olimpiyatta yarışacak olan 25 yürüyüş takımının 23'ünün seçileceği bir yarışma olduğunu söyledi. Çintimar, bu yarışmada olimpiyata yaklaşık 80 kota verileceğini de dile getirdi.

  • Büyükelçiler, AA'nın İsrail'in Gazze'deki savaş suçlarını ortaya koyan belgeselini tebrik etti
    11:18 Büyükelçiler, AA'nın İsrail'in Gazze'deki savaş suçlarını ortaya koyan belgeselini tebrik etti

    Anadolu Ajansı'nın (AA) İsrail'in Gazze'de işlediği savaş suçlarını ortaya koyan 'Kanıt' belgeselinin galasına katılan büyükelçiler, AA'yı tebrik ederek, Gazze'deki insani krize dikkati çekti. Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, Afganistan'ın Ankara Büyükelçisi Amir Muhammed Ramin ve Dominik Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Elvis Antonio Alam Lora, 'Kanıt' belgeselinin gala gösteriminde AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

  • Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde muhtarlar mazbatalarını aldı
    11:18 Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde muhtarlar mazbatalarını aldı

    Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde 31 Mart Yerel Seçimleri sonrasında mahalle veya köy muhtarlığı seçimlerini kazanan muhtarlar mazbatalarını aldı. Şuhut'un Bademli köyünde gerçekleştirilen yerel seçimlerde, Arife Başyiğit tarihi bir başarıya imza attı ve köyün ilk kadın muhtarı oldu. Başyiğit, mazbatasını alır almaz köyünün yol ve güvenlik kamerası sorunlarını çözmek için çalışmalara başladı.


Advertisement