Fevziye Cengiz'e Darp Raporu Veren Doktora 1066 Lira Ceza - Son Dakika
Güncel

Fevziye Cengiz'e Darp Raporu Veren Doktora 1066 Lira Ceza

Fevziye Cengiz\'e Darp Raporu Veren Doktora 1066 Lira Ceza

İzmir'deki Karabağlar Polis Merkezi'nde 2011 yılında gözaltına alınan Fevziye Cengiz'in dövülmesi olayında Dr. A.K., Türk Tabipler Birliği 1066 lira cezaya mahkum oldu.

05.07.2015 12:07  Güncelleme: 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'deki Karabağlar Polis Merkezi'nde 2011 yılı Temmuz ayında gözaltına alınan Fevziye Cengiz'in dövülmesi olayında 'yeterince muayene etmeden rapor verdiği' ileri sürülen Dr. A.K.'ya 'gerekli özen ve dikkati göstermediği, kurallara uymadığı' gerekçesiyle, Türk Tabipler Birliği Yüksek Onur Kurulu 1066 lira ceza verdi.

NÖBETÇİ DOKTOR VE POLİS MEMURLARI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Karakolda dövülen Fevziye Cengiz'in avukatı Hanife Yıldırım'ın olay günü Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nde görevli nöbetçi Dr. A.K. ile karakolda bulunan polis memurları Ş.Ü. ve C.İ. hakkında suç duyurusunda bulundu. Cumhuriyet Savcısı Murat Veysel Sular, hazırladığı iddianamede, Fevziye Cengiz'in polis merkezinde dövülmesinden sonra rapor için götürüldüğü Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nde, görevli doktor A.K. tarafından muayene edildiğini, ancak, doktorun yeterince muayene etmeden şikayetçinin sağ kolunda ve yüzündeki, kırmızı ekimozların saptandığını belirtmekle yetindiğini kaydetti. Fevziye Cengiz'e aynı gün Adli Tıp Şube Müdürlüğü'nde yapılan muayenede, vücudundaki 'darp ve cebir izlerinin ayrıntılı olarak tespit edildiği' vurgulayarak, Dr. A.K.'ın 'görevi kötüye kullanma' suçunu işlediğini iddia etti.

DOKTORA İZMİR TABİP ODASI'NDAN "UYARI" CEZASI

Dava sürerken, Fevziye Cengiz'in avukatı Hanife Yıldırım, Dr. A.K.' yı, müvekkiline yapılan 'işkenceyi' raporunda belirtmediği iddiasıyla İzmir Tabip Odası'na şikayet etti. 21 Kasım 2012'de İzmir Tabip Odası, doktor A.K. hakkında 'adli vakaların muayenesinde ve rapor tanziminde gerekli özeni göstermemek' iddiasıyla soruşturma başlattı. İzmir Tabip Odası, 'uyarı' cezası verdi.

TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ 'NDEN 1066 LİRA PARA CEZASI

Avukat Hanife Yıldırım, İzmir Tabip Odası'nın verdiği 'Uyarı' cezasının yetersiz olduğunu belirtip, Dr. A.K.'nın 'mesleksel bilgi ve becerilerini insan onuruna ters düşecek amaçlarla kullanmak, işkence yapmak, işkenceye katılmak veya işkence olarak nitelendirilebilecek işlem ve davranışlarda bulunmak, işkence bulgularının tespitinde gerçeğe aykırı rapor düzenlemekten, geçici olarak 15 günden 6 aya kadar meslekten alıkoyma' cezası ile cezalandırılması istemiyle Türk Tabipler Birliği Yüksek Onur Kurulu'na başvurdu. Türk Tabipler Birliği Yüksek Onur Kurulu, Dr. İbrahim Tufan Ünal başkanlığında, Avukat Hanife Yıldırım'ın istemini inceledi. Kurul, oybirliği ile Dr. A.K.'ya İzmir Tabip Odası'nın verdiği 'uyarı' cezasını yeterli bulmadı ve bu kararı bozdu. Bozma kararı üzerine tekrar toplanan İzmir Tabip Odası Onur Kurulu eski kararında direndi. Fevziye Cengiz' in avukatı Hanife Yıldırım, yeniden Türk Tabipler Birliği Yüksek Onur Kurulu'na başvurdu. Dr. M. Sezai Berber başkanlığındaki Türk Tabipler Birliği Yüksek Onur Kurulu, Dr. A.K'nin, 'adli raporun düzenlenmesinde gerekli özen ve dikkati göstermediği, adli raporların düzenlenmesinde uyulması gereken kuralara uymadığı' gerekçesiyle 6023 sayılı Yasanın 39. maddesi ve TTB Disiplin Yönetmenliği'nin 4/u maddesi uyarınca 1066 lira para cezasına çarptırdı. Dr. A.K.'nin karara 60 gün içerisinde Ankara İdare Mahkemesi'nde itiraz yolunun açık olduğu hatırlatıldı.

Fevziye Cengiz'in avukatı Hanife Yıldırım, verilen cezanın bir öncekinden daha iyi olduğunu, bu tür olaylarda doktorların rapor verirken bundan böyle daha dikkatli davranacaklarına inandığını söyledi.


CEZA DAVASI SONUÇLANMIŞTI

İzmir 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 14'üncü duruşma sonunda mahkeme heyeti, Fevziye Cengiz'in görevli memura direnmeden beraatına, 'hakaret' suçundan 442 gün karşılığı 8 bin 440 lira ceza verilerek hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına, sanık polisler Tekin D. ve Nevzat A.'nın beraatına, Beyit S. ve Hakan Y.'ye oy çokluğuyla 'memurun zor kullanma yetkisini aşarak kasten yaralama' suçundan 1 yıl 3'er ay hapis cezası verilmesine, cezanın ertelenmemesine karar vermişti.

DOKTOR BERAAT ETMİŞTİ

Mahkemenin kadın üyelerinden Aysun Mutlu, sanık polislerin 'işkence' suçundan cezalandırılması gerektiği yönünde karara şerh koymuştu. Bu davada 6 aydan 2 yıla kadar hapsi istenen Dr. A.K. beraat etmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fevziye Cengiz'e Darp Raporu Veren Doktora 1066 Lira Ceza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • realite: polis devleti olduk 5 22 Yanıtla
  • Kenan: Ya bu kadın Buca da bir mekanda çalışıyor hala o kadarda sınır bozucu bir tip ben kaç kere şahit oldum sarhosluyuna 19 0 Yanıtla
  • vatandas: Dusunsenize turk tabipler birligi yuksek onur kurulu heyet toplaniyor......tam 1066 tl para cezasi veriyor..ne kadar komik.. 7 1 Yanıtla
  • Doğrucu: Nr güzel doktora beraatkadina beraat,polise en üstten ceza ve erteleme uok,,yaşasın adalet 0 3 Yanıtla
  • karakartal: babayı unutturur kesin 0 0 Yanıtla
  • Şanlıurfa'da motosiklet kazası: Sürücü hayatını kaybetti
    10:27 Şanlıurfa'da motosiklet kazası: Sürücü hayatını kaybetti

    Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde, ağaca çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti. Kazada ağır yaralanan sürücü, hastanedeki müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

  • Düzce Üniversitesi Öğrencileri, Depremde Hasar Alan Okulu Yenilemek İçin İftar Sofrası Kurdu
    10:26 Düzce Üniversitesi Öğrencileri, Depremde Hasar Alan Okulu Yenilemek İçin İftar Sofrası Kurdu

    Düzce Üniversitesi öğrencileri, Hatay'ın Samandağ ilçesinde deprem sebebiyle hasar alan okulu yenileyebilmek için iftar sofrası kurdu. Düzce Üniversitesi Dümerang Topluluğu öğrencileri, burslarından artırdıkları paralarla destek verirken, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Tanju Acar ve Düzceli iş adamları da bu inisiyatife destek oldu. Hatay'daki okulun ihtiyaçlarının giderilmesi için elde edilen tüm gelir, 10-14 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan okul yenileme çalışmaları için kullanılacak.

  • Tekirdağ'da Uyuşturucu Operasyonu: 5 Kişiden 1'i Tutuklandı
    10:26 Tekirdağ'da Uyuşturucu Operasyonu: 5 Kişiden 1'i Tutuklandı

    Tekirdağ'da jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonlarda uyuşturucu madde ele geçirilerek gözaltına alınan 5 kişiden biri tutuklandı. Operasyonlar sonucunda 10 gram uyuşturucu, 7 adet sentetik hap, 2 adet hassas terazi, 12 adet uyuşturucu madde kullanma aparatı, 27 adet 9 mm tabanca fişeği ve 2 adet cep telefonu ele geçirildi. Diğer 4 şüpheli hakkında ise uyuşturucu madde kullanmak ve bulundurmak suçundan işlem yapıldı.

  • Doktor Trafik Kazasında Yaralılara Müdahale Etti
    10:26 Doktor Trafik Kazasında Yaralılara Müdahale Etti

    Kahramanmaraş'ta meydana gelen trafik kazasında doktorun otomobiline çarpan motosiklettekilere, doktor olay yerinde müdahale etti. İYİ Parti Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı ve doktor Selahaddin Can'ın otomobiline çarpan motosikletin sürücüsü ve yolcusu yaralandı. Dr. Can, yaralılara ilk müdahaleyi yaparak sağlık görevlilerine bilgi verdi.

  • Tekirdağ'da Uyuşturucu ve Silah Operasyonu: 6 Gözaltı
    10:25 Tekirdağ'da Uyuşturucu ve Silah Operasyonu: 6 Gözaltı

    Tekirdağ'da jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonlarda uyuşturucu madde ve silahlar ele geçirildi. Yapılan aramalarda toplamda 5 gram metamfetamin, 3 adet uyuşturucu madde içme aparatı, bin 3 adet sentetik hap, 58 adet uyuşturucu hap, 12 gram bonzai, 1 adet av tüfeği, 1 adet ruhsatsız tabanca, 50 adet tabanca fişeği ve 14 adet av tüfeği fişeği bulundu. Operasyonlar sonucunda 6 şüpheli gözaltına alındı.

  • Afyonkarahisar'da FETÖ üyesi aranan şahıs yakalandı
    10:25 Afyonkarahisar'da FETÖ üyesi aranan şahıs yakalandı

    Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) üye olma suçundan aranan şahıs, jandarma operasyonu ile yakalandı. İ.Ç. isimli şahsın 6 yıl 3 ay hapis cezası ile arandığı belirlendi. Şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • ASO Başkanı Seyit Ardıç, ASO Teknopark AŞ Yönetim Kurulu Başkanlığına yeniden seçildi
    10:25 ASO Başkanı Seyit Ardıç, ASO Teknopark AŞ Yönetim Kurulu Başkanlığına yeniden seçildi

    Ankara Sanayi Odası (ASO) Teknopark AŞ Yönetim Kurulu Başkanlığına ASO Başkanı Seyit Ardıç yeniden seçildi. ASO Teknopark AŞ Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda Ardıç, oy birliğiyle tekrar başkan seçildi. Ayrıca, Mehmet Cansız ASO Teknopark AŞ Genel Müdürlüğü görevine atandı.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı Uşak'ta Projeler Hakkında Bilgi Aldı
    10:24 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Uşak'ta Projeler Hakkında Bilgi Aldı

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Uşak'ta hayata geçirilen ve devam eden projeler hakkında Belediye Başkanı Mehmet Çakın'dan bilgi aldı. Bakan Kacır, Uşak Belediye Başkanlığı'nı ziyaret ederek Başkan Çakın'la bir araya geldi. Ayrıca sanayicilerle istişare toplantısı gerçekleştirdi ve 3. Sanayi Sitesi'nde yapılan çalışmaları inceledi.

  • Esenler Belediyesi, Ömer Döngeloğlu için anma programı düzenledi
    10:23 Esenler Belediyesi, Ömer Döngeloğlu için anma programı düzenledi

    Esenler Belediyesi, ilahiyatçı-yazar Ömer Döngeloğlu için anma programı düzenledi. Programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.


Advertisement