Fethiye'de "Deniz Büyüsü" Projesi Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

Fethiye'de "Deniz Büyüsü" Projesi Tanıtıldı

Fethiye\'de "Deniz Büyüsü" Projesi Tanıtıldı

Fethiye Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından mesleki ve teknik eğitimde kalitenin artırılmasını hedefleyen "Deniz Büyüsü" projesinin tanıtımı yapıldı.

25.09.2014 18:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fethiye Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından mesleki ve teknik eğitimde kalitenin artırılmasını hedefleyen "Deniz Büyüsü" projesinin tanıtımı yapıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı'nın " Türkiye'de Mesleki ve Teknik Eğitimin kalitesinin Artırılması Hibe Programı"na seçilen projeye, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Yat Çekek Kooperatifi ve Deniz Ticaret Odası destek veriyor. Projenin tanıtım toplantısı Fethiye Körfezi'ndeki Şovalye Adası açıklarına demirleyen gezi teknesinde yapıldı. Toplantıya, Muğla Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Seydikemer kaymakamı Muammer Köken, AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan, Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan ile daire müdürleri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Avrupa Birliği fonlarından yararlanan bazı kurumlardan güzel projeler geldiğini söyledi. Deniz turizmine katkı sağlayan ilçeden böyle bir proje geldiği için mutlu olduğunu kaydeden Özdemir, "Fethiye'de çok güzel işler başarılıyor. İlçemizin geliştirdiği bu projeyi destekliyorum" dedi.

Özdemir, Avrupa Birliği Bakanlığının valiliklerde bünyesinde kurduğu Avrupa Birliği İşlerinde Kapasite Oluşturma projesi olduğuna dikkati çekerek, ülke genelinde seçilen 20 pilot il arasında Muğla'nın da yer aldığını dile getirdi.

"DENİZ BÜYÜSÜ FETHİYE İÇİN İDEAL"

Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa ise, projenin gelecekte daha iyi projelere yol açacak bir çalışma olduğunu kaydetti. İnsan kaynakları, eğitimi ve kalitesi noktasında Fethiye'de hazırlanan "Deniz Büyüsü" projesinin örnek teşkil edeceğini anlatan Boğa, şöyle konuştu: "Türkiye'deki eğitim sisteminde maalesef mesleki alanda eğitilmiş insan değil, sadece ezbere dayalı diplomalı eğitim verilmiş. Bir şeyi derinlemesine bilmeyen ama her şeyi bilen anlayan adam yetiştirilmeye çalışılmış. Bize bir konuyu derinlemesine adam gibi yapan adam lazım. Bu nedenle bu projenin yolu açacaktır. Uluslararası arenada bu böyle yapılıyor. Bizde bu şekilde yaparak mesleki eğitimi önem vermeliyiz. İnanıyorum ki ilerleyen süreçte çok daha iyi projelere birlikte imza atacağız"

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan da, projenin var olan bir sorunu çözümleriyle birlikte bir muhataba aktarma sanatı olarak değerlendirdiklerini ifade etti. "Eğer sorunu görüyor ve bu açığı doğru bir formatla karşıdaki muhataba bütçesiyle birlikte aktarabiliyorsanız hem yurt dışında hem de yurt içinde ciddiyseniz kaynak sorun olmuyor ve yardımcı oluyorlar" diyen Doğan, insan kaynağı bakımından en geniş kaynağa sahip olan milli eğitim müdürlüklerinin ilin ve ilçenin lokomotifi olarak görev yaptığına değindi.

Doğan, Fethiye'de geliştirilen proje ile mesleki eğitime dayalı tekne ve yat yapım ile bakım, onarım konusunda nitelikli eleman yetiştirileceğini, sektöründe ilerleyen zamanlarda yetiştirilen kalifiye elemanlarla daha iyi noktaya geleceğini vurguladı.

"DENİZCİLİK SEKTÖRÜNE KATKI YAPACAK"

Fethiye Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Baki Burucu ise, okul olarak hazırladıkları projenin Türkiye'deki 3 bini aşan meslek lisesi içinde 24. proje seçilen okuldan birisi olduklarını belirtti. İlçede turizm gelirlerinin önemli yer tutan deniz turizminde liman başkanlığına kayıtlı 2 binin üzerine tekne olduğuna dikkati çeken Burucu, sezon sonunda bakımı yapılan tekne ve yatların kalifiye eleman sıkıntısı çeken sektöre yardımcı olması için hazırladıklarını dile getirdi. Burucu, denizcilik sektörüne büyük katkı sağlayacağını düşündükleri proje bütçesinin ise 158 bin 953 Euro olduğunu sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından katılımcılar tarafından maket tekne üzerinde boyama işlemi yapıldı. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fethiye'de 'Deniz Büyüsü' Projesi Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement