Ferrarisini Sattı, Emekli Oldu, Hindistan'a Gitti - Son Dakika
Ekonomi

Ferrarisini Sattı, Emekli Oldu, Hindistan'a Gitti

Ferrarisini Sattı, Emekli Oldu, Hindistan\'a Gitti

Firmaları ayağa kaldıracak projeler ve kongreler organize ederken, Ferrarisi'ni satmakla başlayıp mesleğiyle vedalaşan Alev Tetik Hindistan'a uzanan öyküsünü anlattı.

30.06.2015 09:57  Güncelleme: 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Huylu huyundan vazgeçmiyor" diyerek inzivada olduğu "Aşram"daki aksaklıkları listeleyerek başladığı Hindistan serüveninde 1698 yılında kurulan "Şivananda Aşram"da dünyanın hemen hemen her ülkesinin kendini tanıttığı bir pavilyonu olduğunu gören Tetik, bu alanda Türkiye'nin kendini tanıtması için kollarını sıvadı.

25 YILLIK ÇALIŞMA HAYATINA NOKTAYI KOYDU

İşte Alev Tetik'in ilginç öyküsü: "25 yıl boyunca kongre ve banket müdürlüğü yaptım. Dünyanın pek çok ülkesinde çalıştım. 2000 yılında Tayland'a iş nedeniyle yerleştim. Uzun yıllar orada yaşadım ve yogayla da bu vesileyle tanıştım.

İnsburg Üniversitesi'nde okudum. İngilizce dışında iyi derecede Almanca da bilirim. Ancak biri bana ders ver dediği zaman sabırlı olmadığım için bundan çekinirdim. Yogayla tanıştıktan sonra eğitmenliğe giden bir yolla tanıştım..."

YENİ HAYAT İÇİN YENİ ADRESİ HİNDİSTAN

Bir otelin kuruluşunu tamamladığı sırada Selçuk'ta yoga eğitmeni arkadaşının teklifiyle hayatının nasıl değiştiğini anlatan Tetik şöyle konuştu: Fiziksel yoganın dışında ruhsal ve zihinsel yoganın tarifi için yola çıkmamı önerdi. Bir anda işimden istifa ettim. Ferrarimi sattım. Emekli oldum. Lüks ve rahat hayatı bıraktım. Hindistan'a doğru yola çıktım.


BİRİKEN MAAŞI ÇIKIŞ BİLETİ OLDU

29 Temmmuz doğum günüm, 30 Temmuz'da emekli oldum. 2-3 ay bankada emeklilik param birikti. İstanbul'daki hazırlıklarımı tamamladım. Bu parayla Hindistan'a bilet aldım. Amacım 'Bunun sevgilisi, şunun kızı, şuranın kurucu müdürü' sıfatlarından uzaklaşıp tamamen kendimi bulmaktı. Plan da yapmadım. 6 aylık vize aldım. Aklımda 'Ye, dua et, sev' filmindeki gibi bir Aşram'da yaşamak fikri vardı. Başarılı projelerin ardından poh pohlanan ben Aşram'da kalacaktım. Konulan kurallar gereği her sabah 05.00'te kalkıyorsun, karşılıksız birine hizmet ediyorsun. İşim nedeniyle Bali gibi yerlerde hep lüks konaklamalar yaptım. Çok konforlu bir hayatım oldu. Konfor alanlarını minimuma indirdim. Aşram'da ise 40 kız aynı odada kalıyorduk…"

"HUYLU HUYUNDAN VAZGEÇMİYOR"

Hindistan'daki ilk durağı olan "Şivananda Aşram"da 3 ay kaldığını söyleyen Tetik orada yaşadıklarını, "Huylu huyundan vazgeçmiyor" şeklinde özetledi. Tetik, "Sonuçta ben geliştirmek üzerine çalışma hayatını geçirmiş biriydim. Dış dünyadan arındırılmış bir ortamda bile gözüme bir şeyler batmaya başladı. Sonuç olarak Aşram'daki 3 ay tüm çalışma hayatımdan daha yoğun geçti. Oradaki aksaklıkları ve düzeltebileceklerimi tek tek maddeledim. Yetkiliyle durumu paylaştım. 'Madem gördün düzelt o zaman dediler' ve çok çalıştım…"

3 AYIN SONUNDA HİNDİSTAN KEYFİ BAŞLADI

Şivananda Aşram'da sadece belirlenen izin günlerinde dışarı çıkılabildiğini aktaran Tetik buradaki 3 aylık konaklamasının ardından Hint coğrafyasını tanımak istediğini ve ardından bambaşka bir üretme macerasının başladığını aktardı. Tetik, "Aşram'dan çıktım. Yine planım yok. Fransız bir gencin elinde pirinç çuvalından yapılmış yoga metini gördüm. Bu metin benim bir sonraki durağımı belirledi. Çantayı nereden aldığını sorduğum Fransız, Auroville isimli bir ekolojik köyden söz etti. Bir kılıf uğruna Hindistan'ın kuzeyinden güneyine gittim gittim. Bu köyde de 2 ay kaldım…"


TÜRK PAVİLYONU İÇİN KOLLARI SIVADI

Tetik, "1968 yılında bir Fransız kadın doğa sever, geri dönüşümü ve paylaşımı sevenlerin burada buluşabilmesi için Auroville'i kurmuş. 50 bin kişiyi barındıracak büyüklükte bu alanda şimdi 2 bin 500 kişi yaşıyor. İş adamları, yöneticiler tabiat içinde olmak için buraya geliyor. Auroville'de her ülke kendi kültürünü tanıtmak için bir pavilyon oluşturmuş durumda. Hatta coğrafi olarak yerini tanımlayamayan ülkelerin insanlarının dahi pavilyonu var. Milliyetçilik damarım kabardı. İnternational Zone'a gittim 'Neden Türk pavilyonu yok' diye sordum. Direktör, 'Türk pavilyonun oluşturulması için çalışmalar yap' dedi. Bana masa ve bilgisayar verdi. Milyonlarca insanın ziyaret ettiği bu yer neden Türk iş adamları tarafından keşfedilmemiş diye düşündüm. Türk toprağı lazım dedim…"

HİNDİSTAN'A KAZ DAĞLARINDAN TOPRAK GİTTİ

Hindistan'a giden Türk toprağının Kaz dağlarından geliş öyküsünü ise "Türkiye'den bir arkadaşımı aradım. O da zeytin ağacının altından iki avuç toprağı 'Güneş ayini' denilen bir ritüelle alarak bana Hindistan'a gönderildi. Bir avuç toprak Hint topraklarına karıştırmak için, diğeri ise Auroville'de tüm dünya topraklarının içine karıştırılmak içindi..."

KONSOLOSLUĞA BİLDİRİLDİ

Türkiye'den toprağın gelmesinin ardından yaptığı çalışmanın resmi kaynaklarca bilinip onaylanması için çalışmalara başlayan Tetik, " Yeni Delhi'deki Türk Konsolosluğu'na yazı yazdım ve bilgilendirdim. "Resmi tören yapmak için katılmak ister misiniz?" dedim. 'Konsolosluğumuz programı çok yoğun katılamayız ama nasıl destek verebiliriz bildirin.' dediler. Bu cevabın ardından Türk pavilyonu için temeli attım. Auroville'de Türk pavilyonu için harita üzerinde ayrılan yer Afrika-Avrupa pavilyonlarının bulunduğu noktaya denk geliyor. Yani dünya üzerinde olmamız gereken yerdeydik. Bunları gördüm daha da mutlu oldum. Şimdi isteğim Türk kültürünü orada tanıtımı için yetkililerin destek vermesi." dedi.

Tetik şimdi büyük şirketlerde ve hastanelerde çalışanlara yoga eğitimi veriyor. (Kaynak:Milliyet)

Son Dakika Ekonomi Ferrarisini Sattı, Emekli Oldu, Hindistan'a Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (24)

  • Kalender...: Git mübarek yerleri dolaş,namaz kıl bacım..hintlilerin kendine hayrı yok!!mangal yaptığımız ineğe tapan bir toplumdan cacık bile olmaz!!.. 45 2 Yanıtla
  • SAMSUNLU: AHHH AHH ,KENDİ DİNİNİ ARAŞTIRIP YAŞAYACAĞINA,SEN GİT HİNDİSTANA,BİLMEDİĞİN ALAKAN OLMADIĞI,SANA HİÇBİR ŞEKİLDE YARARI OLMAYACAK ŞEYLERLE UĞRAŞ,BİDE KARŞILIKSIZ BAŞKASINA HİZMET EDECEKMİŞ,MADEM HİZMET EDECEKTİN ÜLKENDE BEDAVA ÇALIŞSAYDIN,VEYA ÇALIŞIP MAAŞINI İHTİYACI OLANLARA VERSEYDİN,İŞTE ÇOOOK PARA,EN UC NOKTALARDA YAŞAMAK BU,BİRDEN KENDİNİ DİBE VURMA DUYGUSU,UZAKLAŞMAK,ENTERASAN OLAN ,ÜLKESİNDE DEYİLDE,HİÇ BİLMEDİĞİ BİR ÜLKEDE,VE ORANIN ŞARTLARI ALTINDA YAŞAMAK,SAPKINLIK,AKILSIZLIK BANA GÖRE 38 4 Yanıtla
  • bingöllü: namaz varken yogaya ne gerek var... Huzur namazda...aldanmis biri daha.. 39 2 Yanıtla
  • uzun: hirsizliklar insanlari muslumanliktan soguttu 7 19 Yanıtla
  • markowen: boş işlerle uğraş gerize kalı 20 3 Yanıtla
  • LENGELİ_FÖTÜR: mekke ye gitseydin 22 0 Yanıtla
  • yaptığı çok moderen: gel 5 vakit namaz kıl diyoruz yobazmıyım diyor.. la havle vela kuvvete illa billhil aliyil azim 19 2 Yanıtla
  • hattab: ot gelmiş saman gidecek. 15 4 Yanıtla
  • farabi: ferrarisini satan bilge diye bir kitap var, hikaye aynı, sanırım o kitaptan etkilenmiş.. 14 1 Yanıtla
  • Gerçekler: Ah be kardeşim lüksü bırakman doğru bir davranış ama yogalar mogalar sadece bedenine ve ruhuna iyi gelen bu dünyadaki geçici rahat verici hadiseler bunuda sana bize herzaman ki gibi nefs denilen şey yaptırıyor .. Bakalım öldükden sonra kurtaracakmı seni yogaların , bu mesajı belki okursan , Allahın yolunu bul ufak bir araştırma yap etkilenmemek elde değil zaten ... 12 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement