Ferit Şahenk'ten, Öğrencilere 'Girişimcilik ve Liderlik' Dersi - Son Dakika
Güncel

Ferit Şahenk'ten, Öğrencilere 'Girişimcilik ve Liderlik' Dersi

Ferit Şahenk\'ten, Öğrencilere \'Girişimcilik ve Liderlik\' Dersi

Doğuş Holding ve Garanti Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, memleketi Niğde'de babası merhum Ayhan Şahenk adına yaptırdığı Niğde Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi'nin açılışını yaptı.

05.11.2014 18:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğuş Holding ve Garanti Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, memleketi Niğde'de babası merhum Ayhan Şahenk adına yaptırdığı Niğde Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi'nin açılışını yaptı. Şahenk, açılışın ardından öğrencilere 'Girişimcilik ve liderlik' konulu ders verdi.

Niğde Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen açılış törenine Vali Necmeddin Kılıç, Belediye Başkanı AK Partili Faruk Akdoğan, Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, Ferit Şahenk, annesi Deniz Şahenk ve eşi Diana Şahenk, davetlilere ile öğrenciler katıldı.

FAHRİ DOKTORA VERİLDİ

Törende birer konuşma yapan Rektörü Adnan Görür ile Vali Necmeddin Kılıç, fakülteyi yaptıran Ferit Şahenk ve ailesine teşekkür etti. Daha sonra Adnan Görür, sahneye davet ettiği Ferit Şahenk'e cübbe giydirip 'Fahri doktora' unvanı verdi.

GİRİŞİMCİLİĞİ ANLATTI

Daha sonra Ferit Şahenk, öğrencilere 'Girişimcilik ve liderlik' konulu ders verdi. Şahenk, dersinde şunları anlattı:

"Girişimcilik idealliktir, değişimdir. Bunlar hep günümüzde yaşadığımız şeyler. Girişimci olmak için lider olmak için illa bir işadamı, bir akademisyen ve bir devlet büyüğü olmak gerekmiyor. Bu aslında insanların içinde olan bir şey. Girişimci aslında çok büyük risk alan, cesaretli olması gereken o güne kadar yapılmayanı yapan, o güne kadar karşı durulanı belki yanlış yapılanı düzelten daha iyi bir hale getiren, pes etmeden yılmadan aynı idealle aynı hedef doğrultusunda çalışan ama bunu sadece kalben değil aklını da kullanarak plan program drende analizlerine bakarak dünya nereye gidiyor ben bunu burada yapabilirim bunun örnekleri var mı, onlara da bakarak memleketinde gerçekleştiren aslında bir çalışandır."

TÜRKİYE, DIŞARIDA YEMEK YİYOR

Şahenk, konuşmasının devamında Doğuş Holding'in lokanta zincirleri almaya başlaması sonrası yapılan eleştirilere değinerek şunları söyledi:

"Bize dediler ki, 'Doğuş Grubu lokantacı olmaya başladı.' Türkiye 2001'den sonra 13 senede gelir seviyesiyle, ekonomik büyüklüğüyle, bölgesel duruşuyla, daha da ötesinde Türkiye'ye gelip giden şirketleriyle Türkiye'nin büyümesiyle hem içeride ekonomi büyüdü hem de hem de dışarıda Türkiye'yi ihya etti. Bu nedenle bir dünya trendleri size gelmeye başladı. O güne kadar belirli sınırlı ekonomik büyüklüğe koşan bir memlekete gelen turisttin sayısı artıyor. Kalitesi artıyor. Harcama oranları değişmeye başlıyor. Türkiye'de üniversite gençliği ev sahibi olmasa da kiraya çıkılıyor. Artık eskisi gibi değil. Önceden bizler evlenen kadar ailemizle otururduk ama şimdi gençler artık bekarlığı farklı geçiriyorlar. Biz Türkiye'de yapılan binalara da baktık. Baktık ki Türkiye'de artık mutfak büyüklükleri ufalmaya başladı. Bu şunu gösteriyor demek ki, çok insan Türkiye'de dışarıda yemek yemeye başlıyor. Ben buradan sesleniyorum bazı dostlarımıza doğuşa lokantacı oldu diyenler. Acaba sizlerde bu analizi yapsaydınız bizden daha önce hareket eder miydiniz?"

Dersin ardından fakültenin açılış kurdelesi kesildi. - Niğde

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ferit Şahenk'ten, Öğrencilere 'Girişimcilik ve Liderlik' Dersi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement