Fenerbahçeli Nedim Uslu'nun Galatasaray Kongre Üyesiyle Davası - Son Dakika
Güncel

Fenerbahçeli Nedim Uslu'nun Galatasaray Kongre Üyesiyle Davası

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Abdi İpekçi Spor Salonu'nda geçen yıl oynanan Türkiye Bayanlar Basketbol ligi maçında yaşanan olaylar sırasında birbirlerinden karşılıklı şikayetçi olan Galatasaray Kongre Üyesi Jerfi Tarık Fıratlı ile Fenerbahçe Spor Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu'nun yargılandığı davaya devam edildi.

22.04.2015 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Abdi İpekçi Spor Salonu'nda geçen yıl oynanan Türkiye Bayanlar Basketbol ligi maçında yaşanan olaylar sırasında birbirlerinden karşılıklı şikayetçi olan Galatasaray Kongre Üyesi Jerfi Tarık Fıratlı ile Fenerbahçe Spor Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu'nun yargılandığı davaya devam edildi. Duruşmada Mahmut Uslu'nun Avukatı Abdurrahman Erol, Jerfi Tarık Fıratlı için "Jerfi tam bir spor magandası" dedi.

Bakırköy 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın beşinci duruşmasına, "Basit yaralama" suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Jerfi Tarık Fıratlı ile "Hakaret" ve "Tehdit" suçlarından 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Mahmut Nedim Uslu katılmadı. Tarafların avukatlarının hazır bulunduğu duruşmaya Jerfi Tarık Fıratlı'nın iki tanığı dinlendi. Tanık olarak dinlenen Galatasaray Spor Kulübü Genel Kurul Üyesi Kayhan Şardan yumruk atma olayını görmediğini ancak karakolda Mahmut Nedim Uslu'ya, Jerfi Tarık Fıratlı'dan şikayetçi olmaması için ricada bulunduğunu belirtti. Şardan, "Mahmut Uslu sinirliydi. 'Ben Adanalıyım, Yörük'üm. Telefonlarım durmuyor. Onun ....., Onu, öldürürüm' dedi" diye konuştu.

'YANAGINA DOKUNARAK MAKAS ALDI'

Diğer tanık Galatasaray Spor Kulübü Genel Kurul üyesi Kamil Seçkin Özdemir ise maçın devre arasında Mahmut Nedim Uslu ve yanındakilerin aşağı indiği sırada Galatasaray taraftarlarının laf attığını, Uslu'nun küfredenlere küfürle karşılık verdiğini belirtti. Özdemir, "Jerfi o sırada arkasındaki Galatasaraylı taraftarları sakinleştirmeye çalışıyordu. Mahmut Nedim Uslu ile aynı hizaya geldiklerinde Uslu, taraftara cevap vermeye devam etti. Uslu, Jerfi'nin suratına ve arkasındaki taraftar grubuna yönelik olarak 's…. gidin i...ler' diye küfretti. Jerfi de ona karşı 'Haydi buradan git' gibilerinden yanağına dokunarak makas aldı. Uslu ve yanındakiler aşağı indi. Maç bitti, Galatasaray şampiyon oldu. Jerfi'yi karakola aldıklarını öğrenince ben de gittim. Ama onu göremedim. Mahmut Uslu, Jerfi'nin gıyabında 'Yörüküm, onu çok fena …..' dedi" şeklinde ifade verdi.

'TAM BİR SPOR MAGANDASI'

Söz alan Mahmut Nedim Uslu'nun Avukatı Abdurrahman Erol, Şişli Kaymakamlığı'nın 14 Kasım 2002 gün ve 697 sayılı idari talep yazısında Jerfi Tarık Fıratlı hakkında, 'cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak' ve 'devlet malına zarar vermek' suçlarından işlem yapıldığını, bu işlem sonucu Fıratlı'nın 1 yıl süre ile spor salonlarına alınmamasının uygun görüldüğünü belirterek, "Bu eylemler birlikte değerlendirildiğinde spor kamuoyunda sıkça kullanılan bir tabirle Jerfi'nin tam bir spor magandası olduğunu görüyoruz" dedi.

Hakim, her iki müşteki sanık avukatına da savunmalarını hazırlamaları için süre vererek duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 5 Mayıs 2014 tarihinde Zeytinburnu Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan Türkiye Bayan Basketbol Final maçının devre arasında Mahmut Nedim Uslu ile bazı Galatasaray'lı taraftarlar arasında tartışma yaşandığı hatırlatıldı. Müşteki şüpheli Mahmut Nedim Uslu'nun tribünden ayrıldığı sırada müşteki şüpheli Jerfi Tarık Fıratlı ile karşılaştığı ve birbirlerine karşılıklı sataştıkları hatırlatıldı.

Jerfi Fıratlı'nın Mahmut Nedim Uslu'yu yumruk attığı, Mahmut Nedim Uslu'nun da Jerfi Tarık Fıratlı'ya küfür ettiği, tarafların birbirlerinden karşılıklı şikayetçi olduğu belirtilen iddianamede, Fıratlı için "Basit yaralama" suçundan 5 yıla, Uslu için de "Hakaret" ve "Tehdit" suçundan 7 yıla kadar hapis cezası isteniyor. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fenerbahçeli Nedim Uslu'nun Galatasaray Kongre Üyesiyle Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement