Fener Seriye Bağladı Bir Kere: 1-2 - Son Dakika
Spor

Fener Seriye Bağladı Bir Kere: 1-2

Fener Seriye Bağladı Bir Kere: 1-2

Karabükspor deplasmanında Selçuk Şahin ve Emmanuel Emenike'nin golleriyle zafere koşan Fenerbahçe, galibiyet serisini yedi maça yükselterek zirvedeki yerini bu hafta da korudu.

31.01.2015 21:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto Süper Lig'de 18. hafta mücadelesinde, teknik direktör Tolunay Kafkas'ın istifa durumu nedeniyle çalkantılı bir dönemden geçen Kardemir Karabükspor, sahasında lider Fenerbahçe'yi ağırladı.

İLK YARININ HAKİMİ FENER

Sarı lacivertliler, ilk devrede rakibine oranla oldukça dominant bir oyun ortaya koydu. Zaman zaman ev sahibi, tehlikeli çıkışlar yapmasına karşın kaleci Volkan Demirel'e fazla top gelmedi. İsmail Kartal'ın öğrencileri ise, özellikle sağ kanatta Gökhan Gönül'ün bindirmeleriyle beraber etkili bir performans gösterdi.

Fenerbahçe'nin baskılı futbolu golü de beraberinde getirdi. Henüz dakikalar yediyi gösterirken, bugün doğum gününü kutlayan Selçuk Şahin ceza alanı dışından güzel bir golle, hem takımını öne geçiren sayıyı kaydetti hem de bu sezonki ilk golüne imzasını attı. Orta sahada Raul Meireles ve Emre Belözoğlu'nun sakatlıkları dolayısıyla Karabükspor karşısında ilk 11'de şans bulan tecrübeli futbolcu, 34. yaş gününe bastığı günü güzel bir golle de taçlandırmış oldu.

İlk 20 dakika geride kalırken, sarı lacivertliler oyunda bariz bir şekilde ağırlığını hissetirmeye başladı. Bu anlarda günün çalışkan isimlerinden Dirk Kuyt'ın sağ taraftan ortasında, golün verdiği özgüvenle gelişine harika bir vole çıkartan Selçuk Şahin bu sefer topu dışarı yollarken, önemli bir fırsattan yararlanamadı.

KÖTÜ ISKALADI

Karabükspor'un ilk yarıda nadir gelişen ataklarından en önemlisi ise 23'te geldi. Savunma arkasına sarkan Musa Çağıran'dan önce Volkan Demirel topa müdahalesini yaptı ancak ceza alanı dışında topu önünde bulan Furkan Özçal, boş kaleye topu göndermek isterken Volkan yerinde değilken ıskaladı ve mutlak pozisyondan yararlanamadı.

Devrenin sonlarına doğru ev sahibi ekip, çok adamla hücum ederek beraberlik arayışlarını sıklaştırdı ancak sonuç alamadı ve devre Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarıya Fenerbahçe yine etkili başlayan taraftı. Henüz devrenin başındayken, Diego'nun ceza alanı sağından penaltı noktası üzerine gönderdiği pasa bomboş pozisyonda sol ayağı ile vuran Emenike, topu kaleye gönderemedi ve yakın direk dibinden dışarı çıktı. Nijeryalı golcü kaçırdığı bu fırsatla görenleri oldukça şaşkına çevirdi. Ancak yetenekli golcü, 58'de farkı ikiye çıkararak kendisini affettirdi. Caner Erkin'in kendi yarı sahasından gönderdiği uzun topu önüne alarak, Larrys Mabiala'ya rağmen topun kontrolü kaybetmedi ve kaleci Boy Waterman ile altı pasın dışında karşı karşıya kaldığındaki sert şutu ağlarla buluştu.

TRAORE ATSA HER ŞEY FARKLI OLABİLİRDİ

Emenike'nin golünden sadece bir dakika önce Karabükspor beraberlik sayısına çok yaklaşmıştı. Abdou Razack Traore'nin kullandığı köşe vuruşunu Volkan Demirel tokatladı. Ceza alanı dışında Diego ise bu topu kafa pası ile arkadaşına indirmek istedi ancak araya giren Erdem Özgenç'in sert şutu az farkla auta çıktı.

İkinci golden sonra Karabükspor disiplinli bir şekilde yüklenmeye başlarken, üçüncü bölgedeki son paslarda düşük isabet oranı ev sahibini bir hayli zorladı. Ancak ilk yarıda kendisine fazla iş düşmeyen Volkan, akın akın gelen Karabük ataklarıyla karşı karşıya kaldı. Özellikle son çeyreğe girilirken, Tolunay Kafkas'ın takımını baskısını iyiden iyiye hissettirdi. 74'te Selçuk Şahin'in rakip yarı sahada kaptırdığı topla bir anda kontra atağa çıkan Karabükspor'da Abdou Razack Traore'nin ceza alanı içindeki sert şutu defansa da çarptıktan sonra Volkan Demirel'de kaldı. Bu pozisyonda şanslı olan sarı lacivertli kaleci sadece bir dakika sonra kalesinde golü gördü. Valentin Viola'nın sağ kanattan yaptığı ortasını arka direkte Abdou Razack Traore kafa vuruşu ile tamamladı ve Volkan Demirel'in de müdahalesine rağmen topu filelerle buluşturdu.

Fark bire indikten sonra kalan dakikalar sarı lacivertliler adına baya sıkıntılı geçti. Takım olarak topun arkasında kalan Fener, rakibini ceza alanı önünde karşılamayı tercih etti. Savunmada başka hataya mahal vermeyen konuk ekip, zorlu deplasmandan üç puanla dönerek üst üste yedinci galibiyetini aldı.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Fener Seriye Bağladı Bir Kere: 1-2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement