Feministlerden Toplu Taşımada Tacize Son Kampanyası - Son Dakika
Güncel

Feministlerden Toplu Taşımada Tacize Son Kampanyası

Feministler toplu taşımada yaşanan tacizler son vermek için kampanya başlatırken #bacaginitopla #yerimisgaletme sloganları sosyal medyanın hiti oldu.

16.04.2014 21:39  Güncelleme: 21:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Feministler, toplu taşıma araçlarında yaşanan tacize karşı bir kampanya düzenledi. Kadınlar bu kampanyayla kendilerini yok sayan erkeklik hallerine karşı farkındalık yaratıp, bu tacize karşı ortak ses çıkartmayı amaçlıyor. Küçük bir etiket ile başlayan kampanya sosyal medyadanın en çok paylaşınları arasına girdi.

HIZLA YAYILDI

İstanbul Feminist Kolektif'in öncüsü olduğu kampanya, bir etiket (sticker) yapma fikriyle doğdu. Aslında toplu taşıma araçlarında ve bu tacizin yaşandığı alanlarda paylaşılması amaçlanırken sosyal medyada hızla yayıldı. Şimdi ise bu fotoğraflar #bacaginitopla #yerimisgaletme cümleleriyle paylaşılıyor.

KAMPANYANIN YÜZÜ ÇARPICI VE BİLİNDİK FOTOĞRAF

İstanbul Feminist Kolektif (İFK), kadınların muzdarip olduğu toplu taşıma araçlarındaki tacizle ilglii bir kampanya düzenledi. Kampanyanın fotoğrafı oldukça çarpıcı ve aslında bir o kadar da bilindik.

"BACAKLARINI TOPLA, YERİMİ İŞGAL ETME" SLOGANI

Bacaklarını kapatıp adeta kendini gizleyerek oturan kadın ile bacaklarını açıp rahatça oturduğu alana yayılan ve bunu çok da doğallıkla yapan erkek. Bunun bir takıntı değil taciz olduğunu söyleyen kampanya ile kadınlar "Bacaklarını topla, yerimi işgal etme" diyor.

Feministlerden Toplu Taşımada Tacize Son Kampanyası
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Feministlerden Toplu Taşımada Tacize Son Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • Alper Kaya: Çok isabetli bir kampanya olmuş,Ancak bu taciz olayı sadece Kadınlara değil Kadınlar tarafından Erkeklere de yapılıyor,ben Otobüs ve Tramvaylarda kadınların hem fiziksel hemde Bakışlı tacizine uğruyorum ve Evli bir Erkek olarak bundan çok rahatsızım,peki benim gibi Kadın tacizine uğrayanların haklarını kim savunucak. 19 18 Yanıtla Alper Kaya: Cangize Cevap :Arkadaş Sen de herhalde aşağılık kompleksi var,yukarda yazdığım cümlem de en ufak abartı yok ve bu Kampanyaların Afiş şeklinde bütün Toplu taşıma araçlarına aşılması gerek ama Cinsiyet ayrımı olmadan. 0 0
  • uyuyanfitne: Hz.Peygamber (SAV) şöyle buyurmaktadır:“Sakın yollarda oturmayın.” “Ya Resulullah,oturmamız kaçınılmaz.Çünkü konuşuyoruz.” dediler. “Oturmaktan başka çareniz yoksa,o zaman yolun hakkını verin!” buyurdu.“Yolun hakkı nedir ya Resulullah?” dediler.“Gözünüzü haramdan sakınmak,sıkıntı vermemek,yolu kesmemek,geçişi zorlaştırmamak,selam almak ve iyiliği emredip,kötülükten vaz geçirmektir.” buyurdu. 23 0 Yanıtla
  • KADINERKEK: 'Ey Peygamber hanımları! Siz, kadınlardan herhangi biri gibi değilsiniz. Eğer (Allah`tan) korkuyorsanız, (yabancı erkeklere karşı) çekici bir eda ile konuşmayın; sonra kalbinde hastalık bulunan kimse ümide kapılır. Sözü maruf bir tarzda söyleyin.' Her ne kadar Peygamber kadınlarına hitap edilmişse de onların şahsında bütün Mü`min kadınlar bunlardan nehyedilmiştir. 16 2 Yanıtla ankara: kalbinde hastalık bulunan kimseleri kadınlarmı iyileştirecek yani ??..kadınlar kuş diliylemi konuşacaklar ??..sapık herzaman sapıktır ve hasta olan varsa doktora gidecek..kaçıncı yüzyılda yaşadığının farkındamısın sen...senin zihniyetin şunu demek istiyor yani !! kadın güzel konuşuyorsa karşıdaki hasta ümide kapılır herşeyi yapabilir ve yaparsa kusura bakmayın ben size demiştim !! demek..senin dediğin hastanın adı SAPIK tır başka adı yok.. 0 0 kadınerkek: ANKARALI; yazılan husus Ayet mealidir , sen hayal dünyandaki duruma göre yorum yazmışsın ama Allahu Teala gerçeklere göre hüküm koymuş ... ister uy ister uyma 'kadınlara çekici eda ile konuşmayın' buyurmuş net değil mi? zaten ayet inanan insanları bağlar yani sen rahat ol ! Ayrıca kafana göre hüküm çıkartamazsın ayetlerin bütününe, hadisi şeriflere vs. total olarak bakılması lazım , kalbin hastalıkları manevi hastalıklar ... öffff kime ne anlatmaya çalışıyorum, sen rahat ol kardeş ... 0 0 UYUYANFİTNE: Ankaralıya; senin mantığına göre ; uyuşturucu her yerde serbest olsun , para kasaları, bankalar sonuna kadar açık olsun , hiç bir yerede 'kilit' olmasın herkes belinde silah taşıyabilsin vs.. bu konularda hiçbir önlem alınmasın herşey ortada olsun ama insanlar bu işleri yapmasın ; Tabiki insanlar bu işler ortada olsa da yapmasın ama yapabilecek kişilere karşıda tedbir alınması gerekiyor , Süçün oluşmaması için tedbir alınması ve aynı zamanda suça meyilli kişilerin bu işi yapmaktanda vazgeçirilmeside bir gerçek. At gözlüğü takarak yazmışsın yorumunu ! 0 0
  • uyuyanfitne: 'Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına (bir ihtiyaç için dışarı çıktıkları zaman) dış örtülerini üstlerine almalarını söyle. Onların tanınması ve incitilmemesi için en elverişli olan budur. Allah bağışlayandır, esirgeyendir.' (Ahzap / 59) 16 0 Yanıtla
  • KÖYLÜ: ALPER ..KADININ ERKEĞİ TACİZ EDEBİLECEK ÜSTÜNLÜĞE NE O DUYGU KÜLTÜRÜNE SAHİBİZ YANİ KADINLAR SENİN ORANI BURANIMI MINCIKLIYOR EL KOL GÖZ KAŞ HAREKETLERİ YAPIYOR KARDAŞ YA BİZ BİR BOK GÖREMEDİK YADA SEN USTA Bİ TAHRİKCİSİN 11 2 Yanıtla
  • VEYSEL: taciz edenemi etirenemi bakcaz şimdi yada neden oranı buranı göserisiyosun amacın nee...? 3 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • AK Parti Milletvekili Fatih Dönmez, şehit Jandarma Uzman Çavuş Mevlüt Kahveci'nin ailesini ziyaret etti
    12:38 AK Parti Milletvekili Fatih Dönmez, şehit Jandarma Uzman Çavuş Mevlüt Kahveci'nin ailesini ziyaret etti

    AK Parti Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez, 2021 yılında Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mevlüt Kahveci'nin annesi Ayşe Güler'i ziyaret etti. Dönmez, ziyarette şehit annesinin metanetine ve dik duruşuna şahit olduğunu belirterek, şehit ailelerinin baş tacı olduğunu vurguladı. Ziyarette dua edildi.

  • İranlılar İsrail'e yönelik saldırılara destek için yürüyüş düzenledi
    12:38 İranlılar İsrail'e yönelik saldırılara destek için yürüyüş düzenledi

    İranlılar, ülkenin geçen hafta İsrail hedeflerine yönelik misilleme saldırılarına desteklerini ifade etmek üzere ülke çapında yürüyüşler düzenledi. Göstericiler İsrail ve ABD karşıtı sloganlar içeren pankartlar taşıyarak saldırılara desteklerini gösterdi. Ayrıca Filistinlilerle dayanışma gösterildi ve Filistin'in özgürleştirileceği sloganları atıldı.

  • Didim'de uyuşturucu ticareti yapan şüpheli tutuklandı
    12:36 Didim'de uyuşturucu ticareti yapan şüpheli tutuklandı

    Aydın'ın Didim ilçesinde uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan yakalanan şüpheli, tutuklandı. Didim Narkotik Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, Ç.K. adlı şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramalarda 25,56 gram esrar ve 58 bin TL ele geçirildi. Şüpheli, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Bursa Bilfen Koleji Mudanya İlçe Şampiyonu Oldu
    12:34 Bursa Bilfen Koleji Mudanya İlçe Şampiyonu Oldu

    Bursa'da düzenlenen 2023-2024 öğretim yılı Futsal Küçük Erkekler turnuvasında, Bursa Bilfen Koleji Mudanya ilçe şampiyonu oldu. Bilfen, grup aşamasında rakiplerini yenerek finale yükseldi. Final müsabakasında ise Mehmet Yazıcı Ortaokulu ile karşılaşan Bilfen, penaltı atışları sonucunda galip geldi. Turnuvada Bilfen Koleji birinci, Mehmet Yazıcı Ortaokulu ikinci, Halitpaşa Ortaokulu üçüncü ve Mavi Dünya Koleji dördüncü oldu.

  • Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan Sanatseverlere 4 Oyun
    12:28 Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan Sanatseverlere 4 Oyun

    Bursa Devlet Tiyatrosu, gelecek hafta 4 farklı oyunla seyircilerin karşısına çıkacak. 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali Ahmet Vefik Paşa Sahnesi'nde, 'Harikalar Mutfağı' oyunu Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla sahnelenecek. 'Uçurtmanın Kuyruğu' ise Feraizcizade Oda Tiyatrosu'nda izleyiciyle buluşacak. Ayrıca, Adana Kültür Yolu Festivali kapsamında 'Lobotomobilin Üç Seferi' adlı oyun da Adana'da sahnelenecek.

  • Domaniç Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Nisan Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    12:25 Domaniç Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Nisan Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Domaniç ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği, 2024 yılı Nisan ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Meclis Katip Üyesi ve Meclis Başkan Vekilleri seçildi, 2024 Yılı Plan ve Bütçe Komisyonu oluşturuldu. Birlik Encümenine muhtar üye seçimi yapıldı ve 2023 yılı Birlik faaliyet raporu ile kesin hesabı okundu.

  • Tekirdağ'da yapılan Okul Sporları Kadınlar Güreş Türkiye Şampiyonasında Rümeysa Keskin Türkiye Şampiyonu
    12:25 Tekirdağ'da yapılan Okul Sporları Kadınlar Güreş Türkiye Şampiyonasında Rümeysa Keskin Türkiye Şampiyonu

    Tekirdağ'da düzenlenen Okul Sporları Kadınlar Güreş Türkiye Şampiyonası'nda 43 kiloda Rümeysa Keskin birinci oldu. Bingöllü sporcular ise 1 Türkiye birinciliği ve 2 Türkiye üçüncülüğü elde etti.


Advertisement