Felipe Melo: Galatasaray'a Tarih Yazmak İçin Geldim - Son Dakika
Spor

Felipe Melo: Galatasaray'a Tarih Yazmak İçin Geldim

Felipe Melo: Galatasaray\'a Tarih Yazmak İçin Geldim

Galatasaraylı Felipe Melo, GSTV'nin konuğu oldu, "Taraftarla aramda sağlam bağ var. Ben buraya şampiyonluk yaşamaya ve tarih yazmaya geldim." dedi.

23.10.2014 17:28  Güncelleme: 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray'ın Brezilyalı yıldızı Felipe Melo ve ailesi GSTV'de Melisa Çizmeci'nin sunduğu "Onların Dünyası" programına konuk oldu.

Melo ailesi ile yapılan söyleşi şu şekilde:

*Galatasaray taraftarıyla aranda özel bir bağ var, bu güzel durumu sorarak başlayalım programımıza...

FELIPE: Bu güzel ilişkinin temelleri çok sağlam bir şekilde atıldı. 4 sene önce Galatasaray'a gelmem ile beraber... O zaman gelen teklifler arasında en ideal teklif Galatasaray'dı ve İstanbul'a geldik... Her geçen gün ne kadar doğru bir karar verdiğimi bir kez daha anlıyorum... İlk geldiğim zaman da söylemiştim. Ben buraya şampiyonluk yaşamaya ve tarih yazmaya geldim. Tanrıya çok şükür ki bunlar bana nasip oldu. Geldiğim ilk sene çok anlamlı bir şampiyonluk yaşadık. Ezeli rakibimizin sahasında kaldırdığımız bir şampiyonluk kupası var. O da benim tarihe geçmemi sağladı. Ondan sonra gelen başarılarla beraber taraftarla aramızdaki bağ daha da güçlendi.

*Her paylaşımın fazlasıyla dikkat çekiyor. Fenerbahçe maçından sonra yaptığın sus işareti çok konuşuldu, bu hareketin anlamı nedir?

FELIPE: Bu soruyu sormanız çok iyi oldu. Ben de bunu açıklamak istiyordum. Beni sosyal medya üzerinden takip eden kişiler bu hareketin sadece galibiyetten ötürü çıkmış bir hareket olmadığını bilir. Bu çok öncelerden gelen, benim Brezilya' da oynadığım yıllara dayanan bir hareket. Cruzeiro'da oynarken çok yakın bir arkadaşım vardı, şu anda artık futbol oynamıyor ismi Maurinho, onun yaptığı bir hareketti bu. Ne zaman birisi ondan sahada top istese, bağırsa hep bu hareketi yapar. '' Sakin ol, bana bırak'' tarzı bir hareket bu. Zaten sosyal medyada beni takip edenler bu hareketin herhangi bir rakibe karşı yapılmadığını ve herhangi bir galibiyetten sonra yapılmadığını iyi bilir. Çok öncelerden yapılmış bir hareket ve Cruzeiro'da oynadığım yıllara dayanan bir hareket...Yanlış anlaşılma olmasın. Kesinlikle herhangi bir oyuncuya ya da rakibe karşı yapılmış bir hareket değil.

ROBERTA'ya soru: Bir röportajında Felipe benim bir diğer çocuğum demiştin. Felipe nasıl bir eş, nasıl bir baba?

ROBERTA: Felipe, benim en büyük çocuğum. Sahaya bakıldığı zaman agresif bir Felipe var, takımı için mücadele eden bir Felipe var. Ama eve geldiğinde bambaşka bir Felipe var. Çocuklarıyla şakalaşan, ailesine inanılmaz ilgi gösteren, konsol oyunu oynayan ve çocuklarının oyuncaklarıyla oynayan bir Felipe var. Gerçekten o sahadaki hırslı görüntüsünün içinde bambaşka bir insan var. Hatta tabir-i caizse bir çocuk var.

FELIPE: Her başarılı erkeğin yanında eşi vardır. Benim yanımda da her zaman Roberta var.

*Sosyal medyada çok güzel paylaşımlar yapıyorsunuz, ailece aktif kullanıyorsunuz... İstanbul'da neler yapıyorsunuz, biraz anlatır mısınız ?

ROBERTA: Felipe antrenmanlardan ve maçlardan boş kalan zamanlarında hep bizimle birlikte. Ailece alışveriş'e gidiyoruz, yemeğe gitmeyi çok seviyoruz. Alışveriş merkezinde çocuklarla ilgili olan yerlere gidiyoruz. Her zaman hep birlikte vakit geçirmeyi tercih ediyoruz. Bu sıcaklığa hem Felipe'nin hem de tüm ailenin ihtiyacı var. Beraber zaman geçirmekten çok mutlu oluyoruz.

*Türk yemeklerinden sevdiklerin neler?

ROBERTA: Türk yemeklerini çok seviyoruz. Ayırt etmeden hepsini tadıyoruz. Bazı yemekler Brezilya mutfağına daha yakın yemekler olduğu için onlara karşı ilgim daha fazla oluyor. Favorilerim gözleme ve kebap...

*Melo mutfağa girer misin ? Yemek yapmak gibi bir özelliğin de var mı ?

FELIPE: Bekarken çok mutfağa girip, yemek yaptım. Şimdi sadece yardım etmek için mutfağa giriyorum. İsteklerimi söylerim genelde... Maksimum çay demliyorum. Kampta akşam yemeğinden sonra odama gittiğimde mutlaka çay isterim. Çay tiryakisiyim. Daha önce bir çay alışkanlığım yoktu. İstesem başka ülkelerde de çay içerdim ama Türkiye'de çay içme alışkanlığını kazandım.

*Çocukların ilerleyen yıllarda hangi meslekleri seçmesini istersin ? Luke daha çok küçük ama Davi'nin futbola , Pietra'nın da tenis'e yeteneği var?

FELIPE: Bizim hep dualarımız çocuklarımız için... Tanrıya hep dua ediyoruz, İnşallah onlara en güzel yolu gösterir, en iyiye yönlendirir diye...Onlar için yaptığımız çalışmalarımız var. Oğlum Davi antrenmanlara devam ediyor. Eğer hayırlısıysa onun ileride iyi bir futbolcu olmasını çok istiyoruz. Kızım Pietra'da tenis dersi alıyor. Çok çalışıyor. Onun da ileride iyi bir tenisçi olmasını istiyoruz. Luke da daha şimdiden iyi şutlar çekiyor. Topu gördüğünde şut çekiyor. İlerleyen yıllarda iyi bir futbolcu adayı olabilir. Anne ve baba olarak üzerimize düşen onlara doğru yolu göstermek ve onlar için dua etmek.

*Davi'ye soralım... babanı saha içinde görünce neler hissediyorsun, onun gibi olmak istiyor musun?

DAVİ: Babamı izlemeyi çok seviyorum ve onu izlerken çok duygulanıyorum. Babamın oyun içindeki mücadelesini ve takım için savaştığını görmek beni çok mutlu ediyor. Teknik olarak da iyi bir futbolcu olduğunu düşünüyorum.

*Roberta çok güzel bir bayansın, senin de eşin gibi sporla ilgin olduğunu çok iyi biliyoruz, formunu nasıl koruyorsun?

ROBERTA: Spor çok önemli. Benim eskilerden gelen bir alışkanlığım var. Bu yüzden hayatımda en önemli yere koyarım. Fitness'a gitmeyi, spor yapmayı, koşmayı, cross fit, aerobik bu tür farklı çalışmalar yapmayı çok seviyorum. Çok da iyi bir fitness koçum var. Devamlı onun yaptığı programlara uyarak çalışıyorum... Diğer taraftan beslenmeme çok dikkat ediyorum. Diyet yapmıyorum. Her şeyden azar azar yiyorum. Sağlıklı bir şekilde besleniyorum, uyku da çok önemli bence. Minimum 8 saat uyumaya çalışıyorum.

*Tanışma hikayenizi dinlemek istiyoruz?

FELIPE: Çok enteresan bir tanışma hikayemiz var. Roberta ulaşılması zor bir insandı. Bir ay sonra kendisini öpmeyi başardım. Gremio'da çok kısa bir zaman oynadım. Ama demek ki bir hayır varmış. Gremio'da geçirdiğim zamanlar içinde benim için en önemli an Roberta ile tanışmaktı. Bir gün arkadaşım dışarı çıkalım diye teklifte bulundu, ben de sabah antrenman var diye çıkmak istemedim. Akşam erken geliriz deyince gittik. Oraya gittim ve Roberta'yı gördüm. Onu gördüğümde inanılmaz büyülendim, ilk görüşte aşk böyle bir şey... Görür görmez aşık oldum ve bunu arkadaşım Bastos ile paylaştım. Bastos da hiç uğraşma o yüz vermez dedi. Ama sonra ortak arkadaşımız vardı ve ondan dolayı birlikte oturup, sohbet etme imkanı bulduk. Roberta ısrarlarıma dayanamayarak çıkma teklifimi kabul etti.

*Felipe , Romantik midir? Sürprizler yapar mı?

ROBERTA: Felipe çok romantik bir insan ve bu huyunu babasından aldığını söylüyor. Felipe'nin babası hep annesine sürprizler yapar. O da babası gibi romantik. Eve hediyeler ve çiçeklerle gelir.

*BABA'ya (JOSE CARVALHO) soru: Felipe, babasından futbol adına tavsiyeler alıyor, oğlunun sahadaki performansını nasıl buluyorsunuz ?

BABASI: Bence şu an Felipe oynadığı pozisyonda dünyaya bakıldığı zaman en komple oyuncu. Futbola başladığından beri hep benimle konuşur. Maçlardan sonra mutlaka fikir alışverişi yaparız. Her gün futbol adına sohbet ederiz. Oğlum Felipe ile maçtan sonra beraber seyredip, doğru ve yanlışlarını görmemiz ve yanlışlarını düzeltme anlamında çabamız oldu, onlarda bugün meyvesini verdi.

*Sizin şarkınız nedir, özel bir şarkınız var mı?

FELIPE MELO: Bizim şarkımız Alejandro Sanz - Corazon Partido. Evlendiğimiz zaman bu şarkıyı Roberta'ya söylemiştim.

*Felipe sesin çok güzel, bazen çekiyor paylaşıyorsun, gitar da çalıyor musun?

FELIPE: Müziğe inanılmaz bir ilgimiz var. Sadece benim değil, tüm ailemin. Bizim evde hep bir neşe hakimdir. Hayatta olumsuzluklar da oluyor ama biz her zaman eğlenmeyi seviyoruz. Gitarı dua etmek için kullanıyoruz bazen Tanrı için söylediğimiz dualar oluyor. Annemin daha önce dans ederken videosunu da koydum, hep müzikle yaşamayı seven, hep neşeli olan bir aileyiz. Annemin sesi çok güzel dilerseniz o şarkı söylesin... Tekrardan Alejandro Sanz - Corazon Partido şarkısını Roberta'ya söylüyorum (FELIPE MELO BURADA EŞİNE CANLI ŞARKI SÖYLÜYOR). Ailece toplandığımızda annem hep şarkı söyler.

*İmajında değişiklikler yapıyor musun? Her zaman iddialı bir giyim tarzın var...

FELİPE: Saç ve sakal tarzıma tamamen kendim karar veriyorum. Sakallarımla totem yapmam. Bir sabah kalkıyorum şöyle bir şey yaptırayım diyorum. Ama şık giyinmemi eşime borçluyum.

*Türkçe müzik dinliyor musun? Dikkatini çeken bir isim var mı?

FELİPE: Maçlarda seyahatlarde takım arkadaşlarımla birlikte Türkçe şarkılar dinliyorum. Ama genelde Brezilya müziklerini tercih ediyorum.

*Türkçe öğreniyorsunuz artık değil mi? Neler biliyorsunuz?

FELIPE: ''Günaydın kardeşim, Evet ağabey, Merhaba, Nasılsınız, Allaha emanet, Afiyet olsun, teşekkürler'' gibi kelimeler kullanıyoruz. Türkçe'yi öğreniyoruz.

*Luke çok tatlı, babası olarak onu çok seviyorsun ama bir yandan da kontrol ediyorsun ?

FELIPE: Bütün çocukların olduğu gibi onların da yaptıkları yaramazlıklar var. Ama çok değil. Tanrıya çok şükürler olsun ki böyle çocukları bana nasip etti. Oğlum Luke'u birkaç gün yanınıza alsanız bırakmak istemezsiniz.

*Roberta maçlara geliyorsun eşini desteklemeye, Felıpe sahadayken neler hissediyorsun?

ROBERTA: Maçtan önce Felipe ile motivasyon konuşmaları yapıyorum. Özel konuşmalarımız oluyor. Futbolu çok seviyorum, futbolun çok içindeyim. Felipe'yi sahada izlemeyi çok seviyorum. Statta ilk 45 dakikayı izliyorum, onun okuyamayacağını bildiğim halde mesaj atıyorum, bazen iyi oynadın bazen iyi oynamadın diye. Şunları yapman gerekiyor diyorum, biraz daha dikkat et ikinci yarı daha iyi oynamanız lazım.

FELIPE: Okuyamadığımı bildiğim halde mesaj attığını biliyorum. Maçtan sonra hemen mesajlara bakarım. Eşimin bu mesajları çok hoşuma gidiyor.

*Felipe deplasmandayken çocuklarla neler yapıyorsun, İstanbul'da nereleri geziyorsun, en etkilendiğin yer neresi?

ROBERTA: Felipe'nin deplasman maçlarına da gitmeyi seviyorum, özellikle Şampiyonlar Ligi maçlarında deplasmanlara ben de gidiyorum. Eşim burada yokken çocuklar ile daha yakın yerlere gidiyoruz. Türkiye'de tarihi yerleri gezmeyi çok seviyorum. Brezilya'dan arkadaşlarımız geldiğinde de hep tarihi yerleri geziyoruz.

*Taraftara mesajı var mı?

FELIPE: Taraftarlarımız bize destek versinler, hep bizim yanımızda olsunlar. Futbolcular için onların verdiği destek çok önemli. Sahaya çıktığımız zaman Galatasaray isminin duyulması, o tezahüratlar ve bizim bire bir ismimizi duymamız bizi ekstra motive ediyor. Sonuç ne olursa olsun hep bizim yanımızda olsunlar. Emin olsunlar ki ben ve arkadaşlarım taraftarımızı ve camiayı mutlu etmek için elimizden geleni yapıp, bu sene mutlu sona ulaşacağız.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Felipe Melo: Galatasaray'a Tarih Yazmak İçin Geldim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti
    22:05 Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti

    Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, 2023 yılını tarihi başarılarla kapattıklarını ve 2024'te ulusal ve uluslararası şampiyonalarda büyük madalyalar peşinde olacaklarını belirtti. Akyüz, federasyonun geçen yıl Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak takım halinde Avrupa şampiyonu olduğunu ve Dünya Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda da dünya takım şampiyonluğunu elde ettiklerini söyledi. Ayrıca, Çin'de yapılacak olan dünya şampiyonasına milli takımı göndereceklerini ve 2024 Avrupa Şampiyonası'na da takım oluşturduklarını belirtti.

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak
    22:01 A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak

    A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Costica Buceschi, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına kesinlikle galibiyet için çıkacaklarını söyledi. Buceschi, takımın Karadağ maçında doğru bir oyun sergilemeye çalışacaklarını ve gruptan çıkma adına büyük avantajları olduğunu belirtti. Oyuncuların performansı ve sakatlıklar hakkında da bilgi veren Buceschi, Karadağ ve Sırbistan maçlarına kazanmak için çıkacaklarını vurguladı. Milli hentbolcular da Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi tek hedef olarak gördüklerini ve seyircinin desteğinin önemli olduğunu ifade ettiler.

  • Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı
    21:43 Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya'da, Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Antrenman, Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde gerçekleştirildi.

  • Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi
    20:35 Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi

    Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Sönmez, Alman raket Ella Seidel'i yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez'in performansı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından övgüyle karşılandı.

  • Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor
    20:31 Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında deplasmanda oynayacağı Konyaspor maçı için antrenmanlarını sürdürüyor. Abdullah Avcı yönetiminde yapılan antrenmanda futbolcular rejenerasyon, kuvvet, koordinasyon ve çabukluk çalışmaları yaptı. Antrenman şut ve dayanıklılık çalışmasıyla tamamlandı.

  • Trabzonspor, TÜMOSAN Konyaspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    20:13 Trabzonspor, TÜMOSAN Konyaspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında TÜMOSAN Konyaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular, teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde iki grup halinde çalıştı. Oyuncular, salonda yenilenme ve kuvvet çalışması yaparken diğer grup ise sahada koordinasyon, çabukluk ve rondo çalışması gerçekleştirdi. Antrenman, şut ve dayanıklılık çalışmalarının ardından tamamlandı. Takım, yarın yapacağı antrenmanla hazırlıklarına devam edecek.


Advertisement