Amerika Merkez Bankası, Faizleri Değiştirmedi - Son Dakika
Ekonomi

Amerika Merkez Bankası, Faizleri Değiştirmedi

Amerikan Merkez Bankası Açık Piyasa Komitesi, faizlerde değişikliğe gitmezken, faiz artışı konusunda "sabırlı olacağız" ifadesi yinelendi.

28.01.2015 22:01  Güncelleme: 23:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fed merakla beklenen kararı açıkladı. Faiz artışı konusunda sabırlı olacağı mesajını yineledi. Fed'in yılın ilk Açık Piyasa Komitesi toplantısından faiz artışına yönelik net bir mesaj gelmedi.

'SABIRLI OLUNACAK' İFADESİ YİNELENDİ

Fed, faiz artırma konusunda daha önce kullandığı sabırlı olunacak açıklamasını bu toplantıda da yineledi. Fed açıklamasında, "Komite para politikasını normalleştirmeye başlamak için sabırlı olunabileceğine karar verdi" ifadesi kullanıldı.

GÜÇLÜ BÜYÜME VE İSTİHDAM

Fed yetkilileri ABD'de güçlü bir büyüme yaşandığına ve istihdam piyasasında güçlü bir iyileşme görüldüğünü düşünüyor. Fed, ABD'de enflasyonun geçici nedenlerle daha düşük seviyeleri gördükten sonra bankanın hedefi olan yüzde 2 seviyesine çıkacağına işaret etti.

KÜRESEL GELİŞMELERE DEĞİNMEDİ

Fed'in açıklamalarında küresel çaptaki ekonomik gelişmelere değinmemesi dikkat çekti. Geçen hafta 1,3 trilyon Euro'luk varlık alım programı açıklayan Avrupa Merkez Bankası'nın bu kararının ardından, Fed'in konuyla ilgili yorum yapıp yapmayacağı merak ediliyordu.

MART VE NİSAN TOPLANTILARI TAKİP EDİLECEK

Fed'den faiz artışı için Mart ve Nisan ayının sonlarında gerçekleşecek toplantılar izlenecek.

HAZİRAN - EYLÜL ARASI BEKLENİYOR

Bazı Fed yetkilileri ve ekonomistler daha önceki açıklamalarında Fed'in yaklaşık on yıl sonra gerçekleştireceği faiz artışının bu yıl Haziran ile Eylül ayları arasında gelebileceğini belirtti.

Amerika Merkez Bankası, Faizleri Değiştirmedi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Amerika Merkez Bankası, Faizleri Değiştirmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Rock: Iyi ki artırmadı dolar zaten 2.4 e dayandı gerçi bizimkiler doları yükseltmek için elinden geleni yapıyor .... 6 1 Yanıtla
  • AtaBatak: Haram faizle gelecek para gelmez olsun, repoda faizde para işletenler; 1000 yıl namaz kılsanız bunun hesabını veremezsiniz 2 1 Yanıtla
  • Niko: Borsa tepe taklak yarın 1 0 Yanıtla
  • 9 köyden kovulan adam: Boş boş yazmayın arkadaşlar! Atıp tutmayın! Bilerek yazın! Bütün kontrol yabancıların elinde! Borsayı yükseltip sonra küçük yatırımcıya satacaklar! 0 1 Yanıtla
  • Hımm: Dolar düşmezse mahfolduk çünkü asgari ücret zaten 940 bu yükselişle değeri oldu 730 gelde yaşa bu para ile inşallah dahada yükselmez çünkü maaş eriyor o yükseldikçe 0 0 Yanıtla

Advertisement