FED Faiz Kararı Çeyrek Altını Uçurdu - Son Dakika
Ekonomi

FED Faiz Kararı Çeyrek Altını Uçurdu

FED`in tutanaklarda faiz artışında aceleci davranmayacağını işaret etmesiyle çeyrek altın 1 günde 3 lira arttı.

09.10.2015 14:30  Güncelleme: 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FED`in tutanaklarda faiz artışında aceleci davranmayacağını işaret etmesiyle altının onsu 1.153 dolara çıktı. Yurtiçinde dolardaki gevşemeyle bu yükseliş gram altına çok yansımazken çeyrek altın ise 1 günde 3 lira arttı.

FED TUTANAKLARINA GÖRE TEPKİ

Altın fiyatları dün akşam açıklanan FED tutanaklarından faiz artışında aceleci olunmayacağı sinyalinin gelmesiyle adeta uçuşa geçti. Altının onsu yüzde 1'e yakın artarak 1.153 dolara çıkarken, yurt içinde de altın yükselişte.

SADECE 1 GÜNDE 3 LİRA ARTTI

Yurt içinde dolardaki gevşemeyle bu artış gram altına çok yansımadı. Gram altın Kapalıçarşı'da yüzde 0.04 artışla 107.40 liradan satılırken, çeyrek altın ise adeta uçuyor. Dün Kapalıçarşı'da 171 liradan satılan çeyrek altın bugün yüzde 2.77 yükselişle 174 liradan satılıyor.

FED Faiz Kararı Çeyrek Altını Uçurdu

Son Dakika Ekonomi FED Faiz Kararı Çeyrek Altını Uçurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • ekonomist: Keko kuyumcu dolar sana bağlı dimi :) dolar seçimden sonra 3.500 TL olucak..... 1 17 Yanıtla Kuyumcu: Keko ekonomist kardeş şuan hükümetsiz dolar 3.50 seviyelirini görmedi hükümet kurulduktan sonramı 3.50 olucak yazık sana gece canlı borsayı açta doların 2.88 kadar nasıl indigine bak sen türkiye ekonomisini takip ediyorsun birazda fed takip et sen herşeyi türkiyeden ibaret sanıyorsan çakma ekonomist seni :-) üstelik ben burda altın almak isteyen kişilere alım yapmayın altın düşücek diyorum ons 1000 puan olucak diyorum haberin başlıgına bakarsan altın yükseldi diyor ona dikkat çekmek istedim 14 3 Gıcık: Sen nerden 3500tl olucagını biliyorsun keko adam bildigini yazmış 6 0
  • Kuyumcu: Altın düşüşe geçti bunlar çıkıyor diyor ezbere Haber olmaz araştırın biraz kekolar seçimlerden sonra altın 86.500 lira olucak dolar 2.70 yazın buraya dünya piyasasında ons 1000 puan olucak 1000*32=32000 dolar 2.70 dolar 32000*2.70=86.400 tl bazında ortalama burdan tavsiyem altına saldırmayın aralık ayında fiyat bu olucak 17 0 Yanıtla
  • mehmet: fakir bi parça ekmek bulamazken zengin doya doya bozdursun çeyrekleri adaletsiz mdünya 6 1 Yanıtla
  • 3535: çok şükür 3 çeyreğim var köşeyi döncem heralde 4 0 Yanıtla
  • Yonetmen: Bana 1 tane verirmisin yarım olsun yok onun yarısı olsun. Neyse kalsın cok pahalı:))) 3 0 Yanıtla
  • Mayir kara: Evdeki ceyreyi bozdurmanin zamani geldi 3 0 Yanıtla
  • ÇÇÇ: NE YENİR NE İÇİLİR BU ALTINA NE BUKADAR DEGER..)) 2 0 Yanıtla
  • Asabi: EVET BİZ YOKLUKTAN SÜRÜNELİM ZENGİNLERDE ÇITIR ÇITIR ALTIN BOZUP YESİNLER 0 0 Yanıtla
  • Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı
    23:17 Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı

    Kayseri'de düzenlenen törende, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton sertifikalı nohut, aspir, yeşil mercimek, sorgum sudan ve kuru fasulye tohumu dağıtıldı. Kayseri'nin tarım ve hayvancılıkta önemli bir noktada yer aldığı belirtilirken, proje kapsamında son 4 yılda 8 bin ton muhtelif tohum dağıtımı gerçekleştiği ve 400 bin dekar alanın tarımsal üretime kazandırıldığı ifade edildi.

  • TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti
    22:03 TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti

    Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü, hükümete gönderdiği açık mektupta asgari ücretin yılda bir kez artmasını isteyen Merkez Bankası Başkanı ve bu yıl asgari ücrete ikinci bir zam yapılmayacağını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı Merkez Bankası önünde düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti. TİP üyeleri, Merkez Bankası Başkanı'nın hemen görevden alınmasını istedi.

  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı
    19:56 Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı

    Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktör Yardımcısı Denis Radchenko, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) ayarlama ve başlatma safhasının santralin ömrü için çok önemli bir aşama olduğunu belirtti. Radchenko, birinci ünitede nükleerle ilgili binalarda ana inşaat çalışmalarının tamamlandığını ve şu anda ayarlama ve başlatma çalışmalarına kapsamlı olarak başladıklarını söyledi. Kontrollerin ardından sıcak ve soğuk deneme aşamasına geçileceğini belirten Radchenko, bu yılın sonuna kadar birinci ünitede ilk test elektrik enerjisini elde etmeyi planladıklarını ifade etti.

  • Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı
    19:34 Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı

    Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde kurulması planlanan karma organize sanayi bölgesinde yatırım yapmak isteyen 40 firma ile sözleşme yapıldı. Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ön tahsis protokol toplantısı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan yetkililer, yatırımcıların seçimi konusunda titiz davrandıklarını ve Söğütlü OSB'nin şehrin ihracat hedeflerine katkı sağlayacağını belirtti. Yeni OSB'nin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür edildi ve yatırımcı firmalarla ön sözleşme imzalandı.

  • Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı
    19:19 Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı

    Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necdet Takva, Van'da her türlü yük taşımacılığı yapanlara 'K' Türü yetki belgesi verme yetkisini tekrar kazandıklarını açıkladı. Uzun süren çalışmalar sonucunda yetkinin geri alınmasıyla Van TSO'nun itibarının geri kazanılacağı ve kullanıcıların işlemlerinin kolaylaşacağı belirtildi.

  • Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi
    19:13 Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi

    Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türk müteahhitliğinin dünyada bir marka haline geldiğini belirterek, Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde çalıştıklarını ve Sahra Altı Afrika bölgesindeki faaliyetlerini artırdıklarını söyledi. Türk müteahhitlik firmalarının mart sonu itibarıyla 136 ülkede, 507 milyar dolar tutarında 12 binin üzerinde proje üstlendiği ifade edildi.


Advertisement