Fatih Terim: Hedef 4 Sene Sonunda FIFA Sıralamasında İlk 9'da Olmak - Son Dakika
Spor

Fatih Terim: Hedef 4 Sene Sonunda FIFA Sıralamasında İlk 9'da Olmak

Fatih Terim: Hedef 4 Sene Sonunda FIFA Sıralamasında İlk 9\'da Olmak

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, "Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi çok istiyoruz. Hedefimiz 4 sene sonra FIFA sıralamasında tek haneli rakamlarda olmak." dedi.

01.09.2014 21:45  Güncelleme: 21:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

A Milli Futbol Takımımız'ın, hafta içinde hazırlık maçında Danimarka ile ve ardından Euro 2016 Elemeleri A Grubu'nda İzlanda ile yapacağı karşılaşmalar öncesi Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Lig TV'ye konuk oldu.

İşte Terim'in açıklamalarından satırbaşları...

"DANİMARKA BİZİM İÇİN ÖNEMLİ RAKİP"

"Ben hazırlık maçlarının hakikaten hazırlık maçı kıvamında olmasından yanayım. Danimarka çok ciddi bir rakip. Neredeyse en az İzlanda kadar önemli bir hazırlık maçı oynayacağız. Malesef az lig maçı oynayarak gidiyoruz. Bizim için önemli bir hazırlık maçı olacak."

"SEYAHAT OLARAK UZAK RAKİPLER ÇEKTİK"

"Milli oyuncu havuzumuzun her mevki için gerekli alternatifleri barındırdığını düşünüyorum. Bir tek şansımız bizim Eylül ayında İzlanda'ya düşmemiz. Hava çok soğuk olmayacaktır. Aleyhimize olan faktör ise rakibimizin 20-25 lig maçı oynamış olması. Hem iklim olarak sert, hem de seyahat olarak uzak olan rakipler çektik."

"FUTBOL CİDDİ BİR OYUNDUR, BİZ O CİDDİYETTE OLACAĞIZ"

"Son zamanlarda değişik huylarımızdan bir tanesi de hangi grubu çekersek her takımın çantada keklik olduğu ve her takımı rahat rahat yenebileceğimiz düşüncesi var... İzlanda sert bir rakip, her an her şeyi yapabilecek bir takım. Futbol ciddi bir oyundur. Biz o ciddiyette olacağız. Belki bu tip takımları 'baş' olarak ifade etmeyebiliriz ama 'baş altı' olarak ifade edebiliriz. Ümit ederim iyi bir başlangıç yapacağız"

"AVRUPA ŞAMPİYONASI'NA KATILMAYI ÇOK İSTİYORUZ"

"Dünya Kupası takım hazırlıyoruz. Ben böyle bir 4 sene düşünüyorum. Geçmişteki başarılarımız da böyle bir zamana yayılan başarılardır. Avrupa Şampiyonası'nda katılmayı çok istiyoruz. Niyetimiz her maçtan alabileceğimiz en iyi sonucu almak. Hiç bir zaman sıralamanın bizi ümitsizliğe götürecek bir duruma düşmemek için uğraşacağız. Dünya Kupası'na çok ciddi hazırlanan bir takım var bir grup var."

VOLKAN DEMİREL KONUSU

"Açıkçası, Volkan hatırladığım kadarıyla 62 defa milli olmuş. Çoğunda da Milli Takıma ben çağırmışım. Ve her zaman çağırmışım. Diğer futbolculardan Volkan'ın benim için hiç bir farkı yok. Bu karar onunda lehine olacak olan bir iştir. Bugün yok yarın burada olabilir. Bu konuyu polemik yapmaya gerek yok. Yarın da formda olduğu zaman kadroya alacağım. Bu sefer olmamasına karar verdim."

"HERKESİN EMPATİ YAPMASI LAZIM"

"Süleyman Seba Sezonu dememizin bir sebebi var. Kaybederken de kazanırken de dostluğu hiç bir şeye değişmeyen bir tavrı var. İsmin sebebi bu. Ama daha başlarken buna uyulmadığı açık. Hep birlikte samimi şekilde davranacağız. Futbolla ilgili herkes hepimiz hata yaptık. Ama futbolu da öldürüyoruz. Bunu kurtarmak için hepimizin çok ciddi şekilde hep beraber çalışması lazım. Bakıyorum bu unsurun içinde en masumu futbolcular. Herkesin empati yapması lazım. Çok ağır küfürler altında mutlak kazanmaya endesklenmiş bir futbolcu olmak kolay değil.

"TRİBÜNDE KÜFÜR EDERKEN BİZ FUTBOLCULARDAN EN İYİSİNİ BEKLİYORUZ"

Düşünün ki 50-60 bin kişinin önüne çıkıyorsunuz ve mutlak kazanmak zorundasınız. Kaybetmek de bunun bir parçası ama biz de bu yok; kazanmalısınız. Burada 20-30 yaş arasındaki gençlerden bahsediyoruz. Tribünlerde küfürler edilirken biz futbolculardan en iyisini bekliyoruz. Düşünebiliyor musunuz? Maçın 10. dakikasında şeref tribününden biri hocaya bağırıyor "şunu oyundan alsana" diye. Herkesin bir birine saygı göstermediği yani futbolumuz için bir baha iklimi yok malesef bir kara iklimi var. Mümkünse bu kara iklimini bahar havasına çevirmek zorundayız. Yoksa seyirci bulamıyoruz. Tabii ki bulamayız. Statlar boş kalacaktır. Dünyanın her tarafından yöneticilerin asli görevi sahayı doldurmaktır. Üsütümüze düşen görevler samimi olmaktır. Yazılı ve görsel basının da bu işten etkilendiğini görüyoruz. Bazı arkadaşların korktukları için istedikleri yorumu yapamadıklarını görüyoruz."

"EL BİRLİĞİYLE FUTBOLU ÖLDÜRÜYORUZ"

"Futbol bir reaksiyon oyunudur. Ancak kurgulanmış küfürlerle beraber insanların ailelerine böyle hakaretlerle nereye varılabilir ki. Ben hepimizin el birliğiyle bir önceye bakmadan doğru neyse geç kalmadan harekete geçmemiz gerektiğini düşünüyorum. Biz şu an da maçlar hakkında konuşmamız gerekirken, konuşmamamız gerekenler hakkında konuşuyoruz. Asıl konuşmamız gereken projelerimiz neler, planlamalarımız neler bunları konuşmamız gerekirken biz 'O orda iki puan kaybetti, bu buna şunu dedi'yi konuşuyoruz. El birliğiyle futbolu öldürüyoruz."

"HEDEFİMİZ 4 SENEDE FIFA SIRALAMASINDA TEK HANELİ RAKAMLARA ULAŞMAK"

"Grupta kimseyi küçük göremeyiz kimseye de teslim olur diyemeyiz. Allah'a şükür 58'den geldik 32'ye FIFA sıralamasında. Bu 4 sene zarfında Dünya Kupası'na doğru tek haneli rakamları hedefliyoruz. Rakiplerimizin hepsini ciddi rakip olarak görüyoruz. Hollanda'ya da teslim olmayacağız. Bunlar önemli ama bir konu daha önemli. Seyirci özlemimiz milli takım maçlarında da en üst seviyede. Rica ediyorum seyircilerimizden maçlarımıza gelirken kırmızıyı, Ay-Yıldızı veya beyazı giysinler. Bizim buna çok ihtiyacımız var. Bizim yanımızda olmalılar her yerde."

"MAÇLARIMIZ ŞÜKRÜ SARACOĞLU STADI'NDA OLACAK"

"Biz de bi gittiğimiz yerde kırmızı-beyazı görmek istiyoruz. O gün bir defa kendi takımının formasını giymesinler. En çok sevmemiz gereken forma milli takım formasıdır. Gözümüz sadece Kırmızı-beyazı görmeli. Ay-Yıldız bizi birleştirmelidir. Bizi birleştirecek tek unsur Ay-Yıldızımızdır. Ben dün mesela ABD-Türkiye maçını izliyorum. Voleybol takımımızın maçlarını izliyorum gurur duyuyorum."

"Biz beraber maç izleyebilmeliyiz. Bugün biri yoksa diğeri de olmaz. Varlığımızı birbirimize borçluyuz. Ben olmasam top oynanır. Hakem olmasa getirirsiniz. Ama futbolcu olmazsa futbol olmaz oyun olmaz"

"FARKLI TAKIM TUTMAMIZ, DOSTLUĞUMUZA ENGEL DEĞİL"

"Bu konuşmalarımız esnasında işini güzel yapan tüm yöneticilerimizi tenzih ediyoruz. Genel olarak birleşmeye ihtiyacımız var. Dün bildiğiniz gibi Milli Eğitim Bakanımız ile TFF başkanımız çok güzel bir imza koydular Spor Lisesi'ne. Bu önemli bir olay. Mükemmel bir işe imza attık. Onları buradan tebrik ediyoruz. Bu konu ülkemizdeki 30 milyon gencimizi ilgilendiriyor. Bu sene alacağımız randıman ne olursa olsun bunun yayılacağını düşünüyorum"

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Fatih Terim: Hedef 4 Sene Sonunda FIFA Sıralamasında İlk 9'da Olmak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beşiktaş, MKE Ankaragücü maçına 4 değişiklikle çıktı
    11:39 Beşiktaş, MKE Ankaragücü maçına 4 değişiklikle çıktı

    Beşiktaş, MKE Ankaragücü'nü konuk ettiği maçta son maçına göre 4 değişiklikle sahaya çıktı. Siyah-beyazlı ekip, sakatlıklar ve diğer nedenlerle 9 eksikle mücadele etti. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, maçı çocuklarla birlikte izledi. MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu ise sarı kart cezası nedeniyle yedek kulübesinde yer alamadı.

  • 12 Yaşındaki Nurullah Balcı, Trabzonspor Formasını Kalemle Çizip Giyiyor
    11:38 12 Yaşındaki Nurullah Balcı, Trabzonspor Formasını Kalemle Çizip Giyiyor

    Ağrı'nın Patnos ilçesinde yaşayan 12 yaşındaki Nurullah Balcı, Trabzonspor formasını, silinen logosunu kalemle çizip giymeye devam ediyor. Okulun tek Trabzonsporlu öğrencisi olan Balcı, Trabzonlu öğretmeni sayesinde bordo-mavili renklere gönül verdi. Giydiği bordo-mavili formasıyla ilçede zaman geçiren Balcı, aynı zamanda gönül verdiği takımının maçlarını merakla takip ediyor. Trabzonsporlu futbolcularla tanışmayı hayal eden Balcı, gelecek sezon şampiyon olacaklarına inanıyor.

  • Galatasaray, Pendikspor'u ağırlıyor
    11:15 Galatasaray, Pendikspor'u ağırlıyor

    Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Pendikspor'u konuk edecek. Ligde liderlik koltuğunda bulunan sarı-kırmızılılar, evindeki son maçlarda yenilgi yüzü görmedi. Ayrıca, Galatasaray'ın kalecisi Muslera, gol yememe rekorunu kırma şansına sahip. Mauro Icardi ise son 4 maçta 5 gol atarak etkili performansını sürdürdü.

  • 2023-2024 Fehmi Kuş U13 Ligi Fikstürü Çekildi
    10:58 2023-2024 Fehmi Kuş U13 Ligi Fikstürü Çekildi

    2023-2024 futbol sezonu Fehmi Kuş U13 Ligi fikstürü çekildi. U13 Ligi 27-28 Nisan 2024 tarihinde başlayacak.

  • Pamukkale Üniversitesi Acıpayam MYO Personeli Hakan Dağ Olimpiyat Deneme Yarışmalarında Altın Madalya Kazandı
    10:56 Pamukkale Üniversitesi Acıpayam MYO Personeli Hakan Dağ Olimpiyat Deneme Yarışmalarında Altın Madalya Kazandı

    Pamukkale Üniversitesi Acıpayam MYO personeli Hakan Dağ, Antalya'da düzenlenen Olimpik Deneme Yarışmalarında büyük para atlet kategorisinde Gülle Atma branşında altın madalya kazandı. Hakan Dağ, daha önce de farklı şampiyonalarda farklı branşlarda madalyalar kazanmıştı ve sporla ilgilenmeye devam edeceğini belirtti.

  • Ahmet İlhan Aydın, TFFHGD yönetimine seçildi
    10:44 Ahmet İlhan Aydın, TFFHGD yönetimine seçildi

    Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Kütahya Şube Başkanı Ahmet İlhan Aydın, TFFHGD yönetimine seçildi. Ankara'da yapılan genel kurula 442 delege katıldı. Aydın, Disiplin Kurulu Üyesi olarak seçildi.

  • Alaçam Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Okul Sporları Bocce Gençler İl Birinciliği Müsabakaları düzenlendi
    10:43 Alaçam Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Okul Sporları Bocce Gençler İl Birinciliği Müsabakaları düzenlendi

    Alaçam Şehit Kadir Kara Anadolu İmam Hatip Lisesi bocce sahasında gerçekleştirilen müsabakalarda birinci olan takım, ikinci ve üçüncü takımlarla birlikte madalya ve kupalarını alarak ödüllendirildi. Kaymakam, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü ve İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından ödüller verildi.

  • 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu başlıyor
    10:38 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu başlıyor

    Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı destekleriyle 21-28 Nisan 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olan 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu (Tour of Türkiye) heyecanı başladı. Turun 3 etabı Muğla'da gerçekleşecek.

  • Aydın'da fabrikada çalışan işçilere kadın yönelik şiddet konusunda bilgilendirme yapıldı
    10:36 Aydın'da fabrikada çalışan işçilere kadın yönelik şiddet konusunda bilgilendirme yapıldı

    Aydın'ın Çine ilçesinde bulunan bir fıstık fabrikasını ziyaret eden jandarma ekipleri, fabrikada çalışan kadın ve erkeklerle bir araya gelerek 6284 Sayılı Kanun, KADES Uygulaması, Elektronik Kelepçe gibi konularda bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi. Ayrıca kadınların telefonlarına KADES uygulaması indirilerek, uygulamanın tanıtımı yapıldı. Aydın İl Jandarma Komutanlığı, kadınların huzuru ve güveni için sosyal sorumluluk faaliyetlerine devam edeceğini belirtti.


Advertisement